maanantai 29. marraskuuta 2010

Eilen oltiin mökillä



Oli kaunista. Ja kylmää. Ei hirveästi pihalla viihdytty. Vähän käytiin katsomassa metsätraktoria, joka kerkesi karata alta pois juuri kun saatiin kaikki vermeet päälle. Mutta myöhemmin tukkirekka lastasi kuormaa lähes takapihallamme. Näkyi meijän ikkunastakin. Käytiin tosin melko läheltä katsomassa moista ihmettä ;) Kun rekka lähti ajamaan pois, ilmeisesti huomasi että poika oli liimautunut ikkunaan, koska ajaessaan mökin ohi, laittoi vilkut päälle. Sammutti ne kun pääsi meijän ohi :)

Nopeasti mökille tuli mukavan lämmintä, vaikka sisätilat oli reilusti pakkasella kun tultiin. Ihan kivaa, mutta kyllä se pakkasraja taitaa kulkea siinä -10 asteessa. Eilen kuitenkin oli lähtiessä -16. Ja kotiin palatessa -22. On se talvi.

Sain otettua myös kuvan siitä pitkäpistosidoskirjasta


Siitä tuli kiva. Tykkään. Pitää kaivella varastoista kaikki nahkankappaleet, näitä saattaa syntyä useampi ;)

Ja vielä lavvantain ostokset






Ostin kirjansidontaan kaksi kerää pellavalankaa. Huovutusvillaa, rannekorun (jonka totesin kotona että taisi tulla nyt jonkun kanssa tiimikoru ;) teetä, nappeja, pojalle ostin maista duplotraktorin ja laivalta vielä namilaatikon, tuollaisen peltisen, jossa on auton kuvia ;) Namit katosi alta aikayksikön ja laatikkoon laitettiin sisään legot. Hyvä hyvä :) Niin ja ostin vielä käsityölehden, jossa on erilaisia palmikkoneuleita. Ja toki namia itelle ja miehelle, leipää, hammastahnaa ja pojalle shamppoota. Ja lihamaustetta. Peruskauraa siis :)

Ja minä olen voimanainen! Tänään jäi auton peruutuspeili käteen, kolmatta (3) kertaa! Ja edelleen sitä säädin kolmella sormella. On se kumma... Pitää kohta lähteä biltemaan ostamaan liimaa. Taidan ostaa kaksi putkiloa ja jemmata toisen käsilaukkuun...

lauantai 27. marraskuuta 2010

Ikäväni Tallinnaan, mua vaivaa, ei päästä irti otteestaan, ei päästä...


Oli kyllä niin mukava reissu että! Kuviakin muistin ottaa yhteensä 6... ;)

Lunta oli paljon. Paljon enemmän kuin meillä täällä. Väkeä oli riittävästi, onhan nyt virallinen pikkujouluviikonloppu. Kiersimme pienellä porukalla vanhaa kaupunkia, kävimme Raatihuoneen torilla joulumarkkinoilla, kävimme syömässä, teimme ostoksia ja ylitin budjetin... ;) Kaikkea kivaa ja tarpeellista löytyi ;)
Poika onkin jo syönyt tuliaisnaminsa :D mutta ehkä niissä nameissa tärkeintä olikin pakkaus (peltinen salama mcqueen salkku). Se on jo tungettu täyteen (tuliais)legoja ;)

Taidan tästä nautiskella muutaman after eightin ja nostaa jalat tuolille :)

perjantai 26. marraskuuta 2010

Perjantai.

-päätä särkee
-pesen pyykkiä
-siivoan keittiönpöytää
-etsin vaatteita huomiselle
-keitän perunoita
-kohta syödään.

torstai 25. marraskuuta 2010

Plääh.
Kaikki plääh.

Mitään ei ole puikoilla. Mitään ei ole edes suunnitteilla. Orpo olo. Kirja sentään on kesken.
Ehkä pitäisi kaivaa esiin lankalaatikot ja levittää langat lattialle, kroolata niissä, heitellä niitä ilmaan ja istua lankasateessa, ihan kuin Roope Ankka. Jos se inspiroisi ;)

Olen myös yrittänyt ottaa valokuvia. Huonolla menestyksellä. Muutaman ihan kivan kuvan sain pojasta otettua, siinä sitten ne.

Viime viikonloppuna olisi ollut käsityömessut Tampereella. Erinäisistä syistä johtuen ne jäi väliin. Sen sijaan käytiin Martin markkinoilla. Tälläkertaa jäi ostokset aika vähäisiksi. Suklaalevy ja pussillinen toffeeta. Ne tärkeimmät ;)



Kirjansidontakurssi vetelee viimesiään. Vielä yksi kerta. Eilen sain valmiiksi kivan pitkäpistokirjan. Siihen olen tyytyväinen. Kuvia ehkä kun kamera, kirja, päivänvalo ja minä olemme samassa paikassa.

Onneksi tiedossa on mukava viikonloppu!

Edit, kuva.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Perjantaina miehet lähti mun porukoille, heti aamusta. Minä lähdin perään kun töistä ehdin. Menin junalla. Oli kyllä viimeinen junareissu vähään aikaan... Kun lähdin, satoi vettä. Ensin odotin bussia joka oli 15 minuuttia myöhässä. Sitten odotin junaa, joka sekin oli 15 minuuttia myöhässä. Sitten odottelin kyllä ihan sisätiloissa kaukojunaa, joka ihme kyllä, oli ajoissa. Junalipun hinta tosin oli noussut, 160 km ja 30 euroa. Huh. Juna oli täynnä ja kuuma, edellä istuvan penkille oli edellinen asiakas käynyt kaatamassa kaljat. Onneksi mies oli asemalla vastassa, muuten olisin vielä odottanut seuraavaa bussia, vesisateessa ja kävellyt vielä loppumatkan, vesisateessa.

Lauantaina käytiin kääntymässä kirpputoreilla, ei mainittavia ostoksia. Kävimme myös lelukaupan brio alessa, mies haaveili builder laatikosta, ja minä ostin junarataan tunnelin.

Tänään ollaankin sitten ulkoiltu :) Viimeyönä satoi mummilan pihalle lunta ja tänään pappa haki mönkijän tallista ja teki lumityöt. Sen perään poika pääsi mönkijäajelulle. Varastosta haettiin pulkka ja lumilapio. Vuoden ensimmäinen lumilinnahko on tehty, samoin laskettu ensimmäiset pulkkamäet ja rakennettu lumiukko! Mun miehet teki ihan kunnollisen kokoisen lumiukon, jolle poika laittoi ihan ite näppyjä. Lumiukollakin oli vesirokko! ;)

Kävimme myös retkellä metsässä! Luminen metsä oli kaunis.



Samalla poimittiin vähän sammalta ja varpuja. Ja nähtiin orava. Ja paljon erilaisia jälkiä, kuten kissan ja äidin jäljet :)

Päivällä ajettiin kotiin ja poika oli ihmeen hiljaa. Kotona todettiin että hän oli raapinut jokaisen ruven mitä päässä oli. No onneksi ne oli jo melkein parantuneet.

Kotona askarreltiin talvikoristeita.



Sammalta, varpuja, kiviä ja pieniä tonttuja isossa ja keskikokoisessa kynttilälyhdyssä. Kuvaamisen jälkeen enkelikaruselli sai lähtöpassit kun ei meinaa pyöriä siellä lyhdyssä. Tilalle laitoin kynttiläkipon. Pitää muistaa kastella että koristeet on jäljellä vielä kun talvi tulee ;)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

tiistai 9. marraskuuta 2010

Tuunattua, värjätty kauppakassi ja vanha pitsiliina.


Tuli oikein kiva. Osat on odotellut yhdistymistä jo pitkään ;) Kuvattu lumihiutaleiden leijaillessa.

Ovessa roikkui vielä kesän mansikat. Koska tänään satoi lunta päätin tehdä ovikranssille jotain. Tiimarin alelaari tarjosi metallisia poroja ja lumiukkoja. Ne sidoin vanhaan kranssipohjaan metallilangalla, joka on kotoisin isän autotallista. Lienee jotain käämikuparia.


Ei liian jouluinen, menee koko talven :)

Aamulla käytin pojan lääkärissä. Juu, kyllä, se on vesirokko (ylläri!). No olin hakemassa siihen sairaslomalappua miestä varten. Samalla näytin ihottumaa, sain pari rasvareseptiä talven varalle ja tarkastutin korvat, se perunamuusin näköinen mitä korvasta tuli, oli todennäköisesti juuri sitä. Vielä tänään on ilmestynyt lisää näppyjä. Toivottavasti menisi nopeasti ohi. Lääkäristä tullessa tehtiin kyllä pieni kävelyretki. Lähesellä pellolla oli meinaan traktori kyntämässä! Pitihän sitä vähän käydä ihmettelemässä. Vain vähän, sillä siellä tuulessa ei kovin kauaa viihdytty. Poikakaan ei valittanut vaikka lähdettiin samantein kotiin, kierrettiin vain pikkupellon ympäri.

Päivällä paistettiin vielä teeleipiä. Kas kun ei ole oikein ruokakauppaankaan tässä viimeaikoina päässyt...

maanantai 8. marraskuuta 2010

Kotipäivä. Pojalla on vesirokko. Hän on varsinainen käänteinen kärpässieni! Viime keskiviikkona nousi ensimmäinen näppy ja siitä pitäen niitä on popsahdellut lisää. Nyt tosin jo hiljenevää vauhtia, mutta tänään nousi sormenpäähän ja korvaan näpyt. Ei kiva, ei. Tosin, pojasta ei juurikaan huomaa tuota tautia, paitsi että on normaali kiukkuisempi ja toki täplikäs. Vauhtia tuolla duracel pupulla piisaa! Eilen oli ihan pakko käydä vähän ulkoilemassa. Oltiin tosin vain omalla postimerkkitakapihalla, mutta sai hetken laskea mutapeppumäkeä ja kauhoa hiekkaa. Ja kiukutella kun piti lähteä sisälle.

Viikonloppuna oli ihan jees kun oli viihdytysjoukoissa kaksi. Ja videot. Lauantaina mies pääsi hetkeksi pois kotoa ja sununtaina sitten vuorostani minä. Kävin kaverin kanssa koluamassa kirpputorin. Pieniä löytöjä tein, muovailuvahakaulimen, piirrustuslevyn, silitettävää tukikangasta, silikoni vuoan, pingun... Ja kotimatkalla ruokakaupasta uuden muumimukin :) Illalla poika viihtyi kylpyammeessa lähes tunnin. Siinä samalla saatiin miehen kanssa viikattua pyykit ja harrastettua muutenkin alakerran siivousta. Pojan huoneen kohdalla siitä ei ole enää tänään mitään merkkiä näkyvissä... mutta kuitenkin.

Tänään onkin sitten ollut puuhaa kun olen yrittänyt keskenäni keksiä viihdykettä sylin kipeälle pojalle. Aamupäivä käytettiin leipomiseen. Tehtiin pullia ja pipareita. Ja piparipullia.


Poika on ihan ite voidellut ja rusinoinut pullat <3

Lisäksi olen toisella kädellä yrittänyt tehdä rästihommia, pessyt pari koneellista pyykkiä, ja tiskiä, sekä hinkannut puurotahroja keittiön pöydästä. Pikkuhiljaa.

Iltasella annoin pojalle vielä "sairaspäivälahjan". No lähinnä ajattelin että peli voisi jo olla kiva ja olihan se! Pelasimme siis dominoa. Avoimin palikoin tosin ja vähän yhteistuumin, mutta se sujui hyvin. Ja poika voitti, ihan huijaamatta ;)


Hyvä hyvä, pelikasvatus on hyvällä mallilla! :) Kohta voidaan kaivaa pelikortit esiin ;)

Joo mutta onneksi päivä alkaa oleen jo pulkassa. Äiti on vähän väsynyt. Pojasta en tiedä... Ikävästi sattui juuri tänään olemaan se päivä että miehellä oli pakollista menoa. No se oli pakollinen ja sillä selvä, mutta huonolle päivälle sattui.

On tuolla jotain pientä tuunattua ja valmista, mutta niistä toisella kertaa, sitten kun jaksan pohtia kuvien ottamista.