lauantai 29. tammikuuta 2011

-Aamulla heräsin kurkkukipuun. Paheni vaan päivän mittaan.
-Pääsin silti tänään kirpputorille ja lankakauppaan.
-Ostin itselleni kaksi kerää sukkalankaa. Työkaverin innoittaman, hän noroilee, minun budjettini ei ihan siihen riitä ;)
-Virkkaan ystävälle tuolinpäällistä. Minä, virkkaan. Alku on ainakin lupaava. Toivottavasti langat on sopivan väriset.
-Amaryllis kukkii, työnsi toisen kukkavarren :)
-Olen puhunut itseni töissä vaikeaan tilanteeseen, lapset kysyivät että pyöriikö maapallo todella ympäri, ja menin vastaamaan ;) Se on poikinut lisäkysymyksiä, mm miten se maapallo pysyy siellä avaruudessa. No totaaaa, tjoo. Onneksi voi vastata ettei tiedä. Viisaita pohdintoja ja havaintoja. Ja tahtovat tietää lisää ja lisää. Hyvä että on kirjoja mistä lukea :)

perjantai 28. tammikuuta 2011

:)

Poika pääsi eilen ensimmäistä kertaa uuden auton kyytiin kun isänsä haki hänet päiväkodista. Oli todennut että "tämä on hieno auto." Niin söpöä :)

torstai 27. tammikuuta 2011

Auto sanoo prännn!

Viime viikolla olin yhden päivän töissä. Keskiviikkona poika kävi hakemassa päiväkodista vatsataudin ja torstaina haettiin sairaslomalappua. Nosti pojan elämän korkeimman kuumeen ja kyllä se olikin kipeä. Tällä kertaa ei tarvinnut lääkärissä selitellä kun poika vain istui hiljaa sylissä ja sanoo haluavansa pillimehua. Mutta nopeasti se meni ohi. Perjantaina toivuttiin ja lauantaina oltiin täydessä vedossa.

Viikonloppuna käytiin mun porukoilla ja kummitytön synttäreillä. Kiva reissu.

Reissun jälkeen mies on viihtynyt kopissaan, hymy huulillaan, silitellyt ja kiillotellut nappuloita uudesta soittimestaan, pieni heräteostos ;)

Viime viikolla meidän auto naulas viimeisen naulan arkkuunsa ja kehitteli itseensä tonnin remontin. Kuitenkin sama juttu, mikä korjattiin syksyllä. Lauantaina käytiin katsomassa autoa, mutta ei löydetty. Eilen illalla soittelin yhdelle autokauppiaalle, lähdettiin sitten autokaupoille sen sijaan että olisin mennyt kirjansidontaan. Tilasin kyllä viikonlopulle askarteluaikaa. Kotiin tultiinkin sitten kahdella autolla :)
Joo, uusi on ilmesen suosittua mallia. Ajoin miehen perässä ja yhdessä risteyksessä jäin jälkeen. Vähän aikaa ajeltua bongaan "meidän auton" ja jatkan pärässä ajelua. Ihmettelen vähän kun vetäsee vilkun päälle toisessa liittymässä, kuin mistä yleensä mennään, mutta ajattelin että jos pitää vetästä huoltoasemalle joka on sen liittymän päässä. Päästään liittymän päähän ja ajan ihan lähelle toista autoa vain todetakseni että ei, tässä on väärä rekkari! Tulin sitten maisemareittiä kotiin.


Samalla reissulla käytiin hakemassa mulle nappeja. Sunnuntaina ostin koekappaleet, totesin ne hyviksi ja nyt kun sinne reilun 100 kilometrin päähän oli asiaa niin hain melkoisen ison pussillisen niitä. Yhtään en sinne tainnut niitä jättää... ;) Jonkun työkalun vielä saattaa tarvita, vaikka kyllä ne pihdeilläkin ihan hyvin meni. Yöllä palattiin kotiin 22.30. Onneksi poika nukahti jo alkumatkasta autoon ja kotiin kannettuna nukahti omaan sänkyynsä vaipanvaihdon, riisumisen ja pukemisen jälkeen.


Mies on iloinen (toistaiseksi, kunnes minä "vähän lainaan", ai mikä sun auto, eiii, kyllä tämä on minun!) autosta ja niin minäkin! Työmatka päiväkodin kautta kutistuu takaisin puoleen tuntiin, puolentoista tunnin sijaan.

Mutta tänä aamuna, heräsin kurkkukipuun. Tästä se taas lähtee...

tiistai 18. tammikuuta 2011

Väsyttää ja sitten iskee kiukku. Eikä asiaa auttanut se että tiputin tuolin varpaalle ja nyt siitä tykyttää. Eikä se, että olisin jo suihkussa, mutta piti vielä pestä koneellinen pyykkiä kun joku pissasi sänkyyn, äidin ja isän sänkyyn! Eikä edes nukkuessaan. Ja sitä ennen pesin neljä koneellista puhdasta pyykkiä. Joo, ei siis työt lopu kun tekee ne kahteen kertaan. No, syy on ihan hyvä: mies, joka pitkällisen pohdinnan jälkeen totesi, että mikään muu ei ole muuttunut kuin pyykinpesuaine, taitaa olla siis tälle uudelle merkille allerginen. Pestään siis vähän aikaa pesupähkinöillä.

Poika on onneksi jo ehjä. Kuume laski ja tänään päästiin hetkeksi pihallekin. Ei niitä päiväunia tosin silläkään saatu, mutta vähän tuuletuttiin kuitenkin.

Postissa olisi paketti, mutta sinne asti en kyllä tänään pääse. Enkä huomennakaan. Huomista varten pitää tänään pakata tavarat, kirjansidonta alkaa ihan oikeasti! :)

Tänään tässä pikkuhiljaa päivänmittaan, niiden pesukoneellisten ja pinaattikeiton välissä kirjoin tylsään kangaskassiin mansikan! Kuva löytyi joululahjakirjasta Doodle stiching, the motif collection. Hyvä kirja muuten. Ja suuri plussa kuva-cd:stä, josta löytyy kirjan mallit. Voi vääntää mallin suoraan oikeeseen kokoon. Kätevää.


Kirjottu kolmella säikeellä, viidellä värillä, niillä langoilla mitä laatikossani on. Ihan kiva se on noinkin, vain ääriviivoilla tehtynä, kirjonta on vielä himppasen harjoitteluasteella... ;)

maanantai 17. tammikuuta 2011

Viime yö meni ihan harakoille. Poika kieri ja pyöri meidän välissä. Tuli siihen jo kahdelta. Puoli kolmelta häädin omaan sänkyynsä takaisin ja lähdin itse nukuttamaan häntä. Tjoo'o. Puoli viideltä kömmin selkäsärkyisenä ja hyvin väsyneenä takaisin omaan sänkyyni, poika perässäni. Yhtään ei oltu nukuttu. Pyörpyörpyör. Välillä itkeskeli ja halusi syliin vaikka oli ihan millissä kiinni. Aamulla kellon soidessa poika oli juuri nukahtanut ja tein ratkaisun ja soitin töihin. Nukuttiin sitten lähes yhteentoista. Mikä oli hyvä juttu. Noustiin ylös ja mittailin lämpöä, 37,5. Uusinta soitto töihin, ei tulla siis vielä huomenna ainakaan (se kuuluisa yksi kuumeeton päivä...) Siinä vaiheessa meinasi alkaa huolettaa kun poika tapittaa silmiin ja sanoo että haluuuu nukkuuuuu, oltuaan hereillä puolituntia. Ei minun poikani! Mentiin sänkyyn, luettiin kirjaa ja kerättiin voimia. Sen jälkeen on elämä hieman jo parantunut ja nyt maistuu jo voileipä ja maito.

On taas ollut hommaa keksiä rauhallista tekemistä. Ollaan siis katseltu kikin lähettipalvelu ja aika monta jaksoa pingua. Ollaan askarreltu (siitä lisää toiste kun saadaan valmiiksi). Ollaan pelattu palapelejä (ne on pop just nyt) ja luettu kirjoja. Mies lupasi hoitaa päiväruuan käymällä hesessä ;) Illalla pitänee tehdä täsmäisku ruokakauppaan. Viikkon ainoa päivä kun sinne keretään ja jääkaappiin on jo muuttanut kaiku.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Viikko on ollut väsynyt. Mutta on jotain saatu aikaiseksikin. Keskiviikkona piti alkaa kirjansidonta. Olisi ollut infokerta, jätin väliin ja lähdin kaverin kanssa kahville. Hyvä ratkaisu. Oli virkistävää tavata kaveri pitkästä aikaa.

Perjantaina oli varsinainen kaksoisbuukkaus illalle, onneksi kaveri pääsi hakemaan pojan hoidosta :) Miehellä oli menoa, joten istuttiin kaverin kanssa meillä iltaa ja syötiin porkkanoita ;)

Eilen aamulla käytiin kyläkierros. Visiitti lastenvaatekauppaan, oli hyvät alet ja löytyi pojalle vaikka ja mitä! Visiitti miestenvaatekauppaan ja löytyi miehelle vaikka ja mitä! Visiitti naistenvaatekauppaan eikä löytynyt mitään. Kirjastosta onneksi löytyi. Kävimme myös "tosi hyvällä" kirpputorilla. No ei tarvii käydä toistakertaa. Poika tosin löysi sieltä auton ja maksoikin sen ylpeästi ihan ite ;)

Illalla leikittiin pojan kanssa pitkään junarataleikkiä. On kivaa kun poika leikkii enemmän, sei enää ole vain junalla ees taas ajelua. Nyt kuskattiin puuhapetelle puita ja ja pete ratsasti hevosella niin että tippui ja vietiin ambulanssilla sairaalaan. Yli tunti samaa leikkiä on tosi pitkä aika vajaa kolme vuotiaalle. Mutta meillä oli kivaa.
Vielä vähän myöhemmin korkattiin uudet sormivärit. No ei ne ihan äidin mieleiset ole... niistä puuttuu, noh, väri. Ovat sellaista hassua valjun väristä geeliä. Plussana kyllä että ne on tosi helppo pestä pois, ja kyllähän ne pojan leikeissä menevät, mutta ei niillä voi mitään maalata. Täytyy kytätä jos lidlissä olisi taas jossain välissä sormivärejä. Ne oli hyvät, tehtiin monta maalausta ja jotain käden jälkiäkin on säästetty kansioon :)

Tänään on sitten siivottu. Ja siivottu. Ja siivottu. Ja hei! Saatiin joulukuusikin riisuttua! Odottelee alakerrassa laatikkoon pakkausta. Lattiaa näkyy jo!

Välillä askartelin kummitytölle synttärikortin :)

lauantai 8. tammikuuta 2011

Joo'o. On se kuulkaas kivaa. Poika ei ennen sairastanut juuri yhtään. 2 1/2 vuotta, rokotuskuume, pari flunssaa ja yksi silmätulehdus (ja allergiat). 3 kk päiväkodissa ja vesirokko, useampi flunssa ja nuha, lievä korvatulehdus, ikävä yskä, oksennustauti, silmätulehdus ja nyt viimeisimpänä kurkunpääntulehdus. Unohdinkohan jo jonkun... Että on ihanaa. Poika kitisi ja kitisi, väkisin nukutin syliin. Nyt tuhisee sohvalla. Ja minä vahdin. Ettei tukehdu yskäänsä, voi pientä mursua.

Tänään pääsin käymään alessa. 2/3 suunnitelluista paikoista. Sekin jo ihan hyvin... Ensimmäisessä vaatekaupassa ei mitään. Toisesta yksi paita (ja toinen ilman alea). Hyvä hyvä! Harkitsin tuossa vaatekaappiini katsoessa että jos käyttäisi tänä vuonna 20 euroa joka kuukausi vaateostoksiin, itselle. Voisi sillä saada ehkä jotain näkyvää aikaiseksi, syytä ainakin olisi. En ole erityisen hyvä vaateostosten tekijä...

Joulunjälkeinen alelöytöni kukkii! Jotain kaunista sentään :)

torstai 6. tammikuuta 2011

Korkeasaari

Vuoden ensimmäinen korkeasaari reissu. Tallitontunkierros oli kyllä tuollaisen vajaa kolmeveen kanssa upea. Nähtiin paljon tonttuja, kaikki jutut oli hienosti laitettu, saatiin leimoja, kierrettiin labyrintissa. Kurkistettiin tontun pajaan, saunaan ja kotiin.


Nähtiin myös eläimiä. Puputkin olivat pihalla! Ja nähtiin me karhujakin... ;)


Karhut oli pojalle kova juttu :) Omaa karhua on kotona halittu kovasti ;)

Kotimatkalla poika nukahti tehokkaasti. Jo Korkeasaaren portilla. Käveltiin autolle ja nostin pojan turvaistuimeen, säädin paikalleen, kiinnitin vöihin ja silmät kävi kerran puoliksi auki. Heräsi sitten kotitiellä. Hyvä niin :)

Täyden kympin reissu!

maanantai 3. tammikuuta 2011

Uusi vuosi


Perjantaina juhlittiin uutta vuotta. Päivällä käytiin kylpylässä, lillumassa kuumavesialtaassa, saunomassa infrapunasaunassa ja uimassa mineraalivesialtaassa. Oikein mukavaa. Ilmoitin jo tahtovani sinne uudelleen, viimeistään synttäreilläni ;)

Illalla uni vei meikän melko nopeasti. Heräsin kuitenkin 23.57 kun alkoi paukkua todenteolla. Kömmin yläkertaan, otettiin miehen kanssa lasit pommakkia ja 00.05 painuin takaisin nukkumaan. Kovat juhlat ;)



Lauantaina mentiin mökin kautta porukoille poikaa hakemaan. Poika oli viihtynyt. Ja teroittanut hampaitaan mummiin. Reilu kerho. Toivottavasti lopettaa sen harrastuksen alkuunsa! Aikamoinen höpöttäjä saatiin takaisin kotiin! :)

Sunnuntaiaamuna lähdettiin miehen tädille. Siellä oli myös miehen isä. Oli ostanut pojalle joululahjaksi työkalusalkun. Osui ja upposi! Niillä ruuvailtiin koko kyläilyaika :) Kotimatkalla poikettiin vielä hehtaarihallikaupassa. Ostettiin iso kasa jouluvaloja. Ja luciakynttilä. Jos vaikka ensi joulun joulukortteihin saisi otettua kuvan ipanasta, kera kynttilän... ;)

Kotona poika piti kantaa autosta sisälle, "Äiti kantaa sisään!" <3
Uni tuli nopeasti illalla, sängyn päätyyn oli tungettu työkalusalkku. Se piti saada unille mukaan :D Hassu poika. Yö sen sijaan ei mennyt hyvin. Kömpi aika aikaisin meijän väliin nukkumaan ja heräsi aamulla jo klo 5!! Hyöri ja pyöri ja mönki siinä välissä, joten kukaan muukaan ei ole nukkunut viiden jälkeen. Kasilta poika alkoi kyllä jo ehdottelemaan päiväunia... Mutta tylsä äiti pakkasi pojan autoon ja vei päiväkotiin ;) Töissä olenkin tänään ollut sitten vain toinen silmä auki... *haukotus*

Vielä pitäisi pari tuntia jaksaa, sitten voikin siirtyä unten maille!