tiistai 26. huhtikuuta 2011

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Puuhakas päivä. Ja kaunis kun mikä!

Aamulla tehtiin kauppakierros: haettiin pojan hiekkalaatikkoon lisää hiekkaa, se kun on "mystisesti" vähentynyt... samalla nostettiin kyytiin harkkoja vessan perustuksiksi mökille. Toisesta kaupasta vielä orvokkeja pihalle, minulle sinisiä ja pojalle keltaisia, ihan ite valitsi. Auton tyhjennyt kotona ja vessapysähdys (pitkille matkoille lienee syytä varata potta, nyt kuului kraudan noutopihan jonossa, "äiti, minulla on kakkahätä. Käy potalla ni saa tarran.") Siitä jatkettiin matkaa fidaan (mukaan tarttui kaikkea pientä kivaa... kuten pojalle sukset ja sauvat, jos ensi talvena olisi vaikka lunta ;) ja kotimatkalla pysähdyttiin vielä pitsalle. Kätevää.



Kotona asettelin orvokit pihalle. Laitoin toisen lyhtyyn, jossa talvella oli valosarja, tuli oikein kiva. Ja kippasin hiekat laatikkoon, poika hoiteli tasoituksen ;)



Pihasta tuli kiva. Naapuri kaatoi meijän pensasaidan (luvan saatuaan ;) ja eilen viimeisteltiin toisen puolen pensasaita ja haravoitiin piha. Tuli hirveästi lisää tilaa pihalle. Vielä pitäisi vähän kukkia siihen istutella...

Tänään iltapäivällä mun miehet kävi puistossa leikkimässä ja minä istuin ompelukoneelle. Ei se korjattavien laatikko vielä tyhjä ole, mutta hyvä yritys kuitenkin. Eikä siellä ollut kuin yksi vaate joka oli jäänyt pieneksi odotellessaan korjausta! ;) Kaupan täti oli ollut sitä mieltä ettei yöpaidan kaula-aukon tarvitse venyä pään yli, olin erimieltä, nyt venyy. Toisen kaupan täti oli taas sitä mieltä että 98 senttisessä yöpuvussa voi ihan hyvin olla 80 senttiselle suunnatut hihat. Nyt on reiluhkot resorit hihansuissa. Pipo ongelmaa yritin ratkaista, mutta lyhyelläkin matikalla pitäisi tajuta että 15 cm x 2 ei ole 35-40 senttiä. Huoh. Oli kuitenkin kiva ommella. Jos vielä ehtisi vielä pääsiäisen aikana toteuttaa muutaman kankaasta vaatteeksi suunnitelman...

Lisäksi olen pessyt pyykkiä, ja pessyt pyykkiä. Ja vielä vähän. Jostain syystä meille taas ilmaantui lastenvaatteita, 4 koneellista olen tänään pessyt... Ja ensimmäistä kertaa sain pyykit kuivumaan pihalle! Tosin kuivuvat oven edessä kun meijän pihalla ei voi kuivata kuin valkoista pyykkiä. Aurinko paistaa siihen koko päivän joten musta on pian entinen musta...

Iltaruuaksi vielä grillattiin, erikoisempaa makkaraa, parsaa, maissia ja papuja foliossa ja maissia tuorejuustolla. Ja sämpylöitä. Esipaistetut sämpylät onnistuu vallan mainiosti grillissä *vinkvink* Paree lopettaa muistelu, tulee nälkä ;)
Ai niin, söinhän tänään yhden pääsiäismunankin, toista en kyllä syö, huh, miten makeaa!

Vaikka päivä on ollut puuhakas, ja melko aikaansaava, ni silti on sellainen rauhallinen fiilis. Oon puuhannut kaikenlaista kivaa. Hiljakseen. Ilman mitään pakkoa tai aikataulua. Elämäni ensimmäiset idut on itämässä astiankuivauskaapissa. Orvokit kukkii. Ompelukone on pyyhitty pölyistä. Olen istunut ja katsonut pojan leikkejä. Kutonut tumppua. Luin kirjaa. Ja nyt ruokin pienen miehen ja laulan uneen... Huomenna on uusi päivä! :)

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Ja koska elämä on ja silleen, ni on vähän jäänyt kaikki ylimääräinen vähille. Nyt pääsiäisenä aijon päästä ompelukoneen äärelle! Tosin ensin pitää alta tehdä korjaa-tämä-laatikon tyhjennys ennenkuin pääsee mihinkään kivaan hommaan :)

Mutta kirjansidonnassa siis kävin keväällä taas. Mutta se loppui jo kuukausi sitten. Mitä sitten sain kurssilla aikaan, no ruhtinaalliset neljä (4) valokuva-albumia.



Ovat tuollaisia lanka- ja aukkoselkäisiä. Sisällä on valkoista paksua, ihanaa akvarellipaperia. Isossa ja yhdessä pienessä etulehtinä mustaa canson pahvia. Isoon ja pieneen mustaan laitoin vielä välilehdet (aivan karseeta tavaraa käsitellä!) Toisessa pienessä punaista cansonia ja toisessa ei ole etulehtiä ja kannen sisäpinnat on vuorattu samalla sisuspaperilla.



Kansissa on mustaa kluuttia, kirjojen kuvaaminen oli siis hieman haastavaa, salamalla ja ilman... Pienessä mustassa on sydänhaaraniitti (erilaisia haaraniittejä pitää hankkia lisää!) punaisessa on oranssinpunainen lankaselkä ja oranssi kuminauha jossa tuollaiset hienot metallipäät (kiitos opettajalle päistä :) ja valkoisessa on perusvalkoista kirjansidontalankaa vahattuna selässä ja musta litteä, kiiltävä kuminauha jossa puunappi. Näistä tuli oikeastaan melkoisen kivoja ja innostuin niiden tekemisestä niin, etten koko kurssilla muuta tehnytkään :)



Pieni musta välilehdillä on jo täytetty, kirjoitettu ja annettu eteenpäin. Se oli lahjaksi pojan kummeille ja täytin kirjan elämän ensimmäisten vuosien kuvilla.

Isokin on suunniteltu käyttöön. On mitoitettu pojan päiväkotivalokuville. Ja siitähän se idea sitten lähti ;)

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kävimme tosiaan myös kolmevuotis neuvolassa. Itseasiassa jo 31.3, mutta koska elämä on, en ole ehtinyt hirveästi ehtinyt viimeaikoina ajattelemaan (tätäkin kirjoitan kuiva-ainekaapin siivouksen ja pyykinpesun välissä).

Neuvolaan oli tullut uusi tutkimusaineisto, eli meille tuli uudet tehtävät. Poika oli suostuvaisella tuulella joten meni hienosti. Avasi pullon, piirsi viivan niinkuin piti, totteli ohjeita, kasasi palikoista tornin, näytti kuvia, puhui kun ruuneperi, potki ja heitti palloa ja oli muutenkin aktiivisesti mukana. Paitsi sitten kun piti hyppiä. Poika joka liikkuu yleensä hyppien, pisti jarrut päälle. Ei, hän ei hyppää. Piste. Unohti tosin päätöksensä kun innostui pallon heitosta, samalla hyppi tasajalkaa niin että tanner tömisi ;) Vaa'alle poika ei suostunut, mutta sitten isin sylissä, ja vähennettiin isin paino. Painoa oli 13,8 kg ja pituutta 93,2 cm.
Seuraavan kerran sitten vuoden päästä.

Eilen käytiin myös 3v hammastarkastuksessa. Vaikka olinkin epäileväinen, niin poika suostui tarkistukseen mukisematta. Oli hyvä hoitaja ja tarkisti ensin possun hampaat (kunnossa), sen jälkeen vasta poika nostettiin tuoliin. Kaikki hampaat oli tulleet ja kaikki ehjiä, ts ei hammaspeikon jälkiä. Pari palaahan hampaista puuttuu, terveisin kohelo ;)

Eilen illalla poika kertoi minulle tarinaa, se oli pitkä:
" Pappa ajoi kraakraa. Sitten se kraakra haisi, sitten se jätti sen yksin. Pappa osti mönkkä, se on ihan uusi. Mönkkä ei haise. Sitten me mentiin mummin kanssa ulos. Sitten se kraakra haisi. Sitten tuli rekka. Kraakra meni pois. Se oli rekkamies. Minä olen lakasukonemies!" Terveisiä vaan mummille ja papalle ;)

(luin tarinan ääneen ja nyt kuuluu lattialta: "sitten se kraakra haisi!")

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Eilen kävimme ostoksilla ja lastenvaateosastolla pojan silmiin osui hieno traktoripaita. Se sitten ostettiin ja illalla pestiin, että tänään saatiin päälle päiväkotiin. Aamulla sitten olimme lähdössä, eteisessä vaatteet jo päällä. Poika alkoi kysellä:
-Mikä tämä on?
-Se on poski.
-Ei... mikä tämä on?
-No se on leuka.
-Ei... Mikä Tämä On?
-No se olet sinä?
-Ei... Minä olen Krakra-mies!

(krakra = traktori)

No kas kun en sitä heti hokannu! ;)

lauantai 9. huhtikuuta 2011


Kolmevuotis synttärit!
Kahdessa osassa. Torstaina kavereita, tupa täynnä :) Syötiin kakkua ja keksejä. Ja puhallettiin ilmapalloja. Ja leikittiin. Ja tehtiin palapelejä. Ja avattiin lahjoja. :)
Oli kivaa.

Eilen mummi ja pappa haki pojan päiväkodista. Illalla syötiin toinen kakku. Ja avattiin lahjoja. :)

Poika sai kivoja paketteja. Kiitos kaikille :)

Kakkujen päälle löysin kivoja puuautoja. Paketissa oli sopivasti kolme: jyrä, traktori ja kaivuri. Isomman kakun päällä oli kaksi autoa ja pienessä yksi. Välissä kinuskikermaa ja vadelmia. Maistui sekä aikuisille että lapsille.

Toivottavasti vielä ensi viikonloppuna nähtäisiin kummit :)

Mun vauva on jo kolme vuotta!!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Radio.

Lauloin tänään autossa. Pian takapenkiltä kuului "Äiti, laita radio päälle, laita radio päälle!"

En taitaisi menestyä idolsissa?

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011


Joku, esimerkiksi kirjansidonnan jaloon taitoon vihkiytymätön henkilö, saattaisi, kenties ehkä, olla sitä mieltä, että minulla on liikaa paperirullia. Mutta hän on ehdottomasti väärässä! Nih.

Vuorossa siis sohvantakaisen paperivaraston siivous. Kyllä ne vaan on nyt kauniisti ojennuksessa! ;)
Heipä hei!

Kotona jälleen! ;)

lauantai 2. huhtikuuta 2011