maanantai 30. toukokuuta 2011

Käytiin illalla pojan kanssa lähiluontoretkellä. Oli kivaa. Nähtiin varis, kyyhkysiä, kimalaisia ja paljon koiria. Joku oli syönyt apilan lehtiin reikiä. Eikä sammakonkutu ojassa ollut sammakonkutua, ei tosin vettäkään. Lisäksi nähtiin paljon voikukkia, poimulehden kukkia ja joku virna, liekö hiiren, kukkakirja jäi kotiin. Syötiin namia penkillä. Ja metsässä. Käveltiin pellon laitaa. 






Pitäisi käydä useammin. Oli kivaa, vaikka matkaseurani aloitti ensimmäisen sadan metrin jälkeen "haluun kotiin" mantran. Kulki kuitenkin iloisesti eteenpäin kun vähän houkutteli ;)


sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lauantain kirppisreissu venähti pitkäksi.

Aamulla oli tarkoitus käydä kirppikseltä, ja sieltä lähteä eri suuntiin niin että minä kaupungille kaveria tapaamaan ja mies ja poika kotiin. No erinäisistä syistä johtuen erkanimme eri kokoonpanolla ja minä lähdin pojan kanssa kaupunkiin ja mies motonettiin ostamaan tuulilasinpyyhkijöitä.

Kaupungilta bongasimme ystävän ja kävimme kahvilla. Siellä hän toteaa että lähtekää Tampereelle, kyyti ja turvaistuin olisi. Soitto miehelle: tarvitaanko meitä täällä. Ja soitto porukoille: oletteko kotona. Ei muuta kuin ipana kyytiin ja menoksi. No okei. Matkalla poikettiin parissa vaatekaupassa, vesivärikaupassa ja lastenvaatekaupassa. Ostin pojalle puhtaan vaihtovaatekerran ;) Ja automatkalle tekemistä... Possukin jäi kotiin!

Poika nukahti Mannerheimintien päässä ja heräsi porukoiden lähikaupan pihassa, josta kävin nappaamassa vaippapaketin mukaan, kas kun yövaippaa käytetään vielä ja kas kun niitä ei ollut mukana.

Oikein mukavaa ja virkistävää tälläinen nopea lähtö :)

Tampereella kävin äitin kanssa kaupassa ja löysin alesta pojalle seuraavan välikausipuvun. Jee!

Tänään lähdettiin junalla kotiin. Poika on odottanut junaan pääsyä kuin kuuta nousevaa ja vihdoin se toteutui! Ja matka menikin hyvin. Leikittiin uusilla duploilla, syötiin eväitä, piirrettiin, leikittiin pikkuautolla ja syötiin eväitä ja piirrettiin ja syötiin eväitä. Loppumatkasta paljastin että junassa on myös leikkivaunu, vähän aikaa sai sitten laskea mäkeä ja ajaa leikkijunaa. Kiero minä, näin säästyi kaikkien hermot kun jätkä ei käynyt koko matkaa ylikierroksilla vaan pelkkä junassa olo riitti suurimmaksi osaksi matkaa :) Ja kotiasemalla oli mies vastassa :)

Kiva reissu! :)

tiistai 24. toukokuuta 2011

Sunnuntai mökillä


 







Ja nukahdin riippumattoon :)
Olen ommellut:


Pojalle pökät, harmaasta pellavasta. Oikeastaan kahdet. Kangas ikeasta. Ja olen kadottanut laatikon jossa on kaikki muut nauhat, paitsi tuo pallonauha! Apuva!


Ompelukoneelle suojuksen, luonnonvärisestä pellavasta, vuosikertaa laatikon pohjalta. Raitana japanilaista nallepuuvillaa <3

Lauantaina yllätysvisiitti Linnanmäelle. Poika oli innoissaan! Autokaruselli oli paras, siinä mentiin 5 kertaa. Maisemajuna oli myös kiva. Ja rumpukaruselli. Ja rekkaralli. Lisäksi vedettiin narua. Ja ongittiin sammakko. Ja syötiin vaaleanpunainen hattara, mietittiin maistuvatko pilvet samalta... :)

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

tiistai 17. toukokuuta 2011

Tehtiin pojan kanssa pojan hoitajille kevätlahjat:


Poika huovutti ja minä kokosin. :)

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jo oli nopea viikonloppu!

Eilen käytiin aamulla hakemassa synttärilahjani <3 ja iltapäivällä oltiin pojan kaverin syntymäpäivillä. Ja myöhään illalla sitten vielä vähän euroviisuja.

Tänään oli kirppispäivä. Aamulla nostettiin auto täyteen tavaraa ja ajeltiin kirppikselle, raahattiin, pystytettiin, hinnoteltiin. Päivä myytiin, myytiin ja myytiin. Viihdytettiin poikaa ja myytiin lisää. Kaveri tuli pitämään seuraa ja pikkasen pääsin katselemaankin. Pojalle ostettiin muutama lelu viihdykkeeksi ja yllättävän hyvin jaksoikin koko reissun! Söi porkkanoita ja suklaata. Ja leikki Rollella ja Minillä :) Aika vähän oli ostajia ja paljon myyjiä. 75 euroa jäätiin vielä plussalle. Kotiin pikaruuan kautta ja päiväunille. Oltiin tosi väsyneitä kun homma oli ohi. Poika nukkui autossa unet, mies otti unet kotiin tultua ja minä siihen perään. Puolentoista tunnin unet ;) Mutta nyt on jäljelle jääneet tavaratkin sortattu, säästettävät laitettu paikalleen ja pois menevät pakattu kassiin ja ne on jo melkein matkalla kierrätykseen.

(Mulla on tilaa kaapissa!!)

Ja kiitos Ninnille banaanista! Jään odottamaan satoa ;)



Nyt vielä hetki lätkää.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Tilasin tuota joo, vähän, noh, silleen, kankaita. Köhköh. Eilen ne sitten tuli. Ja sitten piti lähteä postille. Poika ajoi kolmipyöräsellä (melkein) ihan ite koko matkan. Kaupalla syötiin jäätelöt ja ajettiin takasin kotiin avaan pakettia. Aika nameja!


Toissapäivänä käytiin tuhlaamassa loput vuosi sitten saamastani kukkalahjakortista. Ostin ihania kukkia, neilikoita, samettikukkia ja tähtisilmän ja kivikukkia. Perustin vahingossa ruukkupuutarhan, asettelin niitä ruukkuihinsa oven edessä ja sijoittuivat sitten nätisti niille paikoilleen. Tuli hieno. Saattaa olla että joku pitää vielä hankkia kun narsissit pääsee loppuunsa...



Tänään sain vieläpä ompeluaikaa! Juuri nyt olen yksin kotona (hui!) ja aloitan hommat, keittiön pöytä on jo tyhjennetty kaavojen tieltä! :)

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Viikonlopun sekalaiset

- Lämpimässä metsässä tuoksui hyvältä. Mökillä oli 18 astetta lämmintä.
- Pojan pyörä on nyt oranssi, mustilla koristetaippauksilla. Tuli hyvä.
- Alamäkeen oli hyvä harjoitella pyörällä ajoa, kun äiti työnsi takaisin mäen päälle. Ja kamera oli kotona.
- Haluan kotiinikin sadesuihkun.
- Ja lämminvesialtaan.
- Äiti siivosi meidän keittiön, kiitos siitä :)
- Sain kivoja synttärilahjoja. Ja hienon äitienpäiväkranssin pojalta <3
- Ja aamupalan sänkyyn <3
- Etsin pitkään kirjaa, tiesin missä sen piti olla, enkä löytänyt, kunnes tänään löysin sen tasan siitä missä sen pitikin olla.
- Poika laittoi legolampun käden roskiin, koska "rikkoi" sen. Kertoi asiasta vasta sitten kun roska-auto oli vienyt roskat kohti ämmässuota.
- Kierrätystehtaalta löytyi ehjät apupyörät meijän ei niin ehjien tilalle! Kiitos niistäkin :)
- Kurkku on jälleen kipeä. Ja nenä tukossa :(

perjantai 6. toukokuuta 2011






Virtuaalista synttärikakkua, olkaa hyvä.

Mun kakun päälle tuli sitten poliisiauto... olisin halunnut siihen jonkun kivan elukan, mutta en sitten muistanut ostaa sellaista.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011


Poika leikki traktorinkaatoa :D Huomatkaa pelto, leikkuupuimuri ja kaksi kaatunutta traktoria ;)

(jos ei vitsi auennut niin katso täältä, jossain siinä 8,40 kohdalla ;)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Ai niin, omalla pihallakin kukkii!


Oon sanonut että syksy on lempivuodenaikani, mutta kyllä tänä vuonna on vaan ihanaa kun tulee kevät!!
Vappu tuli ja meni ja mukava vappu olikin! :)

Vappu aloitettiin jo keskiviikkona ostamalla vappupallo. Menin pojan kanssa kauppaan ja ensimmäisenä näimme martti- sekä salamapallot. Marttipallo oli parempi, otettiin se mukaan. Kierrettiin pallokasa ympäri ja siellä poika näki traktoripallon! Hän haluaa sen! Martti jäi siihen. En suostunut sitä ostamaan, koska se oli lyttänä. Kun selitin asiaa pojalle, jonka alahuuli alkoi uhkaavasti lerppua, paikalle kävelee myyjä, joka sanoo että hän voi täyttää sen. Samalla hänelle tulee mieleen, että on siellä myös punaisia traktoreita, kumman haluat. No punaisen tottakai! Punainen traktoripallo siis ostettiin. Kauppareissu meni kätevästi, poika ei halunnut pois kärryistä, koska hänellä oli traktoripallo. Hekotti koko kauppareissun ajan ;) Meillä on edelleen punainen traktoripallo, se on edelleen kiva ja edelleen ehjä! ;)



Lauantaina aloitettiin ajoissa ja koristeltiin pojan huone serpentiinein ja ilmapalloin. Poika innostui serpentiinien puhaltamisesta! Ja kivaahan se on :)
Seuraavaksi tehtiin munkkitaikina ja vähän myöhemmin leivottiin munkit. Ja sen perään minä paistoin ne, tunti keittiössä kuuman rasvan seurana... onneksi vappu on vain kerran vuodessa ;)
Iltapäivällä lähdettiin vappukylään. Nähtiin tuttuja, joita en ole nähnyt piiiitkään aikaan. Ja poika sai pari uutta kaveria ;) Menivät sata lasissa ympäri asuntoa ja pihaa. Päästiin grillaamaankin, vaikka saapuessa sää näytti kehnolta, takki oli märkä vielä kotiin lähtiessä ;) Paistettiin myös lisää munkkeja ;) Poika nukahti autoon kotimatkalla, kannoin hänet sänkyyn ja ihastelin nukkuvaa pikkumiestä, kunnes... silmät aukenivat, poika nousi istumaan ja ilmoitti että hän ei halua nukkua. Piste. Keikkui sitten ylhäällä vielä yhdeltätoista, taisi syödä yhden munkin liikaa...



Vappupäivän aamuna olin kipeän oloinen, mutta olo parani nopeasti, joten lähdettiin sitten mökille vaihtamaan autoon renkaat. Piti myös maalata pojan polkupyörä, mutta puolen tunnin automatkan jälkeen mies toteaa, että arvaas mikä jäi kotiin, no maali. Ei sitten maalattu. Testattiin kylläkin. Kolmipyöräinen odottelee maalia jonka jälkeen se siirtyy meille tänne kotiin. Peruspyörä odottaa vielä että keksittäis polkemisenkin olevan kivaa, ei vain kyydissä istumisen. (Ostettiin pojalle joku aika sitten sellainen potkupyörä, laatikossa luki että minimipituus kuskille 75 senttiä. Poika on reilu 90, joten luulis olevan hyvän kokoinen, mutta ei, se on silti hieman liian iso, jalat ei ihan ylety maahan kokonaan. Poika ei oikein ole halunnut ajaa pyörällään, kun kysyin syytä niin kertoi että kun se kaatuu ja jää alle niin sattuu. Ihan hyvä syy. Jos kolmipyöräinen pysyisi sitten paremmin pystyssä...)

Ei meijän pitänyt mökillä kauaa olla, eikä hirveitä tehdä, renkaat vaan vaihtaa. Sen lisäksi sitten asennettiin pojan pyörään työntökahva ja testattiin pyörät, haravoitiin etupiha ja raahattiin kymmenisen kottikärryllistä lehtiä tunkiolle, laitettiin ruokaa ja koekäytettiin uusi riippumatto <3 jossa miinus puolet oli että a) meillä ei ole ollut sitä aiemmin ja b) siihen oli jonoa ("äiti, mene pois! Nyt on minun vuoro!")



Pihalla kukki myös sinivuokot. Vuorenkilpi ja helmisintit oli aloittelemassa kukkimistaan :)

Tänään lähdin aamulla töihin, ihan hyvä vointisena. Muutaman tunnin kuluttua lähdin kotiin täysflunssaisena. Reilukerho. Nyt sitten sairastan paripäivää kotona. Toivotaan että tauti lähtisi. Pari viikkoa tämä onkin ollut on/off flunssaa. Ärsyttävää. Onneksi leffa hyllyyn on ilmestynyt muutama katsomista odottava leffa :)