sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sinne katosi taas viikko, nopeeta menevät, mokomat.

Lauantaina käytiin mökillä, ihan päiväreissulla. Loputkin lehdet oli tipahtanut pihalle, haravoitiin. Hastratiin makkaraa. Treenattiin potkupyörällä ajoa (ei oikein sujunut). Pimeä tuli aikaisin, seitsemältä oltiin jo tähtiretkellä. Käveltiin hakkuuaukeelle katselemaan tähtiä. Näkyi linnunrata! Kaunista. Ja tosi pitkä tähdenlento. Illalla ajettiin takaisin kotiin.

Tänä aamuna sain (taas) yhden kuuluisista kohtauksista, joka tänään kuului: "ärpele, tää kämppä on kuin sikolätti, mies, poika, siivoamaan!" Ollaan tänään siis siivottu lähes koko päivä. Ikävä kyllä lopputulos ei oikein ole toivotunlainen. Osittain kämppä on pahemmassa kunnossa kuin aamulla... Mutta niistä kohdin mitkä on saatu valmiiksi, tulos on hyvä. Siivottiin portaiden alainen ei-missään-käytössä oleva romuläjä. Imuroitiin pakastimen takaa. Vaihdettiin eteiseen avohyllyn tilalle lipasto. Löydettiin yllärilaatikoita. Täytettiin mökille menevien tavaroiden laatikkoa. Vielä olis hommaa...

Käyn suunnilleen kerran vuoteen mäkissä syömässä. Se päivä oli tänään. Saa kyllä taas odottaakin vuoden. Parasta oli lastenaterian lelu. Se oli Muumi kirja. Ihan oikea kirja. Nyt nukuttamaan poikaa ja lukemaan sitä kirjaa :)

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

-Perjantai-ilta klubilla, hauskaa oli, vaikka väkeä olikin vähän. Kotiuduin vasta puoli kolmelta (minun aikataulussani se on hyyyvin myöhään, nimimerkillä nukkumaan kello 21) :)
-Lauantaina kierros kaupoilla (meille muutti pari uutta lautapeliä, joista perhepeli korkattiin jo), hyvää ruokaa (kiitos äiti) ja vierailu mummon luona sairaalassa.
-Tänään automatka kotiin, vierailu alt partyilla, jossa poika juoksi valojen perässä ympyrää, puolituntia yhteen menoon, oli kivaa sekä pojalla että valomiehellä ;) Vierailu kotona syömässä ja paluu keskustaan, miehen käyttö lääkärissä = puolituntia stokkan leluosastolla. Nyt äiti on vähän väsynyt.

-Puikoilla alpakkaa, autossa on hyvä neuloa.

perjantai 21. lokakuuta 2011

Ompelin kaverille kiitokseski neuvolakorttikotelon.



Tuli aika söpö :)
Mainiot ohjeet täältä. Samoilla ohjeilla kun omalle pojalle aikoinaan tehty.

Minä <3 saumuri! Eilen hurauttelin vanhasta villapaidasta pojalle talveksi villahousut, Surrur ja valmista tuli! :) Mä tykkään!

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Sairasloman saldo: monta katsottua leffaa (Pieni suklaapuoti, Salaperäiset rukiinjyvät, MIB, Coyote ugly, Hänet täytyy tappaa, Viidakkokirja ja puolet Blues brothersista), aika monta tuntia päiväunia ja vähemmän yöunia (henki ei kulkenut koko yötä), sukat kudottu valmiiksi, vessapaperirulla muutettuna tolloiksi roskakoriin (niiskis!), pojalle ommeltu possupaita ja tänään vielä kahdet unihousut sekä itselle muutama uusi kestoside (saumuri on iloinen asia!), alusta loppuun selattu huutonetti (enkä edes ostanut mitään) ja yksi syöty suklaalevy.


Perussukat Novitan silmukkamäärillä
Lankana Novita nalle sireeni (Eikä yhtään solmua koko langassa! Tän täytyy olla ennätys!)
Puikot 3 mm bambut
kulutus 66g
Näistä tuli yllättäen kivat. Yleensä en pidä pätkävärjätystä langasta, en edes näistä itsestään kuvioituvista, mutta tän langan värit (ja alelaarin hinta, 2 e) houkutteli ostamaan kerän. Se että sukissa on lempivärit on oikein kiva asia. Mutta omista jaloista kuvan ottaminen onkin sitten hankalempaa ;)

Ja pojan possupaita.



Kankaana ja kuvana on sunnuntaina kirppikseltä löytynyt naisten paita. Poika ihan itse antoi hyväksynnän paidan ostolle, kyllä hän sitä pitää! No koska kyseessä kuitenkin oli ihan aikuisten paita, piti siihen tehdä pieniä muutoksia ennen päälle laittoa. Alkuperäinen paita oli ranglanhihainen, joten ihan kokonaan ei kangas riittänyt niin, ettei alkuperäisen paidan saumoja tullut mukaan, olkapäillä on siis sellaiset kolmiot. Ja takakappaleen possu ei ollut ihan keskellä paitaa, huomasi siitä että toisella olkapäällä on isompi kolmio kuin toisella. Ja hihoihin lyhythihaisesta paidasta ei riittänyt kangasta. Pojalla on kylllä värisilmää, sillä hän valitsi hihakankaan varastoistani. Hyvä tuli. Kuvassa näkyvät vaaleat merkit on liitua, paita kas kun meni samantein käyttöön, joten siihen jäi ompelumerkinnät näkyviin ;) Sekä käyttäjä, että tekijä ovat tyytyväisiä.

Tälläinen pieni, rauhallinen puuhastelu sopii minulle. Eteenkin kun valitsee puuhaksi niinkin aivotonta kutomista kuin perussukat ;) Hyvin käytetty sairasloma, eteenkin kun flunssakin alkaa oleen selätetty! :)

Note to myself

Jos lainaat jotain, sanokaamme vaikka pyykkituvan avainta, pyydä pantti.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Flunssa kaatoi sitten minutkin. Lauantaina oltiin vielä mökillä ja olo oli jo aika köh. Sunnuntai aamuna nousin reippaana sängystä ja lähdettiin käymään kirpputorilla. Jo menomatkalla alkoi tuntua että ajatus oli huono. Tein kuitenkin kivoja löytöjä, eikä poikakaan mankunut pahasti. Mitä nyt oli puolivälissä kirppistä sitä mieltä että nyt kotiin. Hän kun oli jo saanut saatavansa ;) Kotona häntä vielä odotti yhdessä palapelin peluu, sillä kirppikseltä löytyi autot sarjan palapeli, sellainen juuri sopivan palainen.

No olo kuitenkin oli sitä mieltä että flunssahan se siinä. Eilen löin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja varasin itselleni ajan lääkäriin ja käytin pojan samalla korvien jälkitarkastuksessa. Meidän molempien korvat oli kunnossa. Hyvä. Mutta "lääkäri laitto liimaa äidin poskelle" (ultrageeliä) ja sanoi että poskiontelotulehdus. Antibiootit ja kolmen päivän sairasloma. Minulla on usein sellainen olo, että olen turhaan pois töistä, vaikka olisin kipeä, no nyt ei ole ollut moista oloa. Vähän aikaa jaksan tehdä jotain, sitten pitää ottaa nokkaunet. Olen siis katsonut leffoja. Syönyt suklaata. Ja kutonut villasukkaa. Villasukan kutominen on juuri ja juuri sellaista tekemistä, mitä jaksaa tehdä. Tänään tosin virkistyin puoleksi tunniksi ja paketoin joululahjat loppuun, laitoin niihin nimilaput ja lajittelin toimitusosoitteen mukaan. Lapset on nyt hoidettu. Muutama paketti aikuisille vielä uupuu. Niistä tosin uupuu vielä ideatkin ;)

Nyt kuuluu eteisestä kolinaa, taitaapa mun miehet kotiin :)

torstai 13. lokakuuta 2011

Sormia paleltaa
Aivastuttaa
Pääkin vähän kipeä
Käytiin postissa, poika ajoi pyörällä, minä semihölkkäsin vierellä, haettiin paketti!
Puikoille on tunkua, jos saisi edelliset pois ennenkuin aloittaa uutta

tiistai 11. lokakuuta 2011

maanantai 10. lokakuuta 2011


Viikonloppuna mökillä. Käytiin metsäretkellä, maa oli paikoin jäässä, aurinkoisissa kohdissa kosteus nousi höyrynä ilmaan ja poika ihmetteli savuavaa metsää.


Eväät syötiin kivenkainalossa istuen. Minä kuvasin sammaleita.


Saunottiin. Kudoin sukkaa. Haravoitiin. Maalasin lelulaatikon.


Yöllä mies vei minut ulos katsomaan tähdenlentoja. Täysikuu valaisi tienoon, mutta kyllä muutamankymmen tähdenlentoa nähtiin, ennenkuin tuli liian kylmä seistä pihalla.


Poika yski koko yön :( Ja piti minua hereillä. Onneksi sain nukkua aamulla pitkään <3 Tänään ovat viettäneet miehen kanssa sairaslomapäivän kotona. Onneksi tauti on jo helpottamaan päin.


Tänään kävin hierottavana. Olo on ihanan raukea. Vielä voisi katsoa hetken leffaa, ennen unen tuloa.

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pojan kanssa kotona, sairastetaan tautien klassikkoa, nuhakuumetta.

Ehdin päätellä villasukat ja tehdä loppuun istuinalusen ja kuvatakin ne kaikki. Jee, hyvä minä :)

Istuinalunen tehtiin pojan kanssa yhdessä jo joku aika sitten. Huovutettiin, toiselle puolelle limenvihreää ja toiselle turkoosia. Välissä luonnonvalkoista jämäköhköh villaa pilalle menneestä työstä (ja sitä valkoista on vielä _paljon_)



Toiselle puolen kirjoin kärpässieniä ja toiselle tähtiä. Ja toki pojan nimen, ettei sekaannu metsässä muiden samanlaisten kanssa ;)

Pojalle kudoin villasukat nro2


Lankana se viking baby ull
Koko 28
Perussukka ulkomuistista
Puikot 2,5 mm
Kulutus 37 g

Ei se lanka kesken loppunut, ihan tehokeino toi erivärinen kärki. Uskotteko? Ai ette... ei se mitään, en minäkään. En sitten jaksanut purkaa toista sukkaa samaan tilaan. Menkööt noin.

"Äiti, onko tää lankaa?" kysyy pieni mies ja hypistelee sukkaa. "Äiti, possukin tarttee villasukat!"


Possu sai sukat

Jämä baby ullia
kulutus 10 g
puikot 2,5 mm

Ja samalla possun paitaan virkkasin kauluksen johon pujotin nauhan, pysynee paita paremmin päällä.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Viikonloppu

Pitkään odotettu perjantai koitti viimein. Töiden jälkeen hilpasin kotiin, pakkasin rojuni, pakkasin joululahjoja (saa nauraa, selän takana tai julkisesti, mutta sitten kun te muut juoksette loskassa lahjojen perässä, minä istun kahvilassa naureskellen partaani, glögiä maistellen ;)


Sitten suuntasin askeleeni kohti satamaa ja kauan odotettua työporukan risteilyä. Illalla käytiin kiertelemässä laivaa ja kaunistumassa. Ysiltä siirryimme nauttimaan pientä iltapalaa laivan seisovaan pöydään. Sieltä mut sai pyörittää hyttiin ;) Kallistuttiin kaverin kanssa hetkeksi sänkyyn (parisänkyyn, A-luksus hytit, toim.huom.) jossa uni oli viedä voiton. Pieni idlaus kyllä teki hyvää, sillä jopa minä, meikä, allekirjoittanut, jaksoi hillua hereillä aamuneljään. Ja minut, kyllä, minut, saattoi bongata myös tanssilattialta (tarpeeksi ahdasta ja väki tarpeeksi kännissä, joten kukaan ei varmasti kiinnittänyt huomiota kahteen vasempaan jalkaani). Bändi oli hyvä. Mutta on kyllä todettava että perjantai-illan bile risteily on kyllä sitten perjantai-illan bileristeily. Sai karistella kännisiä iilimatoja paidan helmasta.

Aamulla tehtiin jako kahteen ja me "virkeämmät", noustiin kasilta aamupalalle ja Tallinnaan. Toiset jäi kuorsaamaan sänkyyn. Kierrettiin vanhassa kaupungissa, katseltiin ja osteltiin tuliaisia. Yhdentoista maissa treffattiin unikeotkin ja jatkettiin kierrosta yhdessä.


Ei sieltä nyt hirveästi mitään mukaan tarttunut, pojalle Chuggington reppu (josta mulle sanottiin että "äiti, mä tykkään tästä" <3 ), miehelle herkkuja, kuten myös itselle. Ja kaksi pulloa maailman parasta viiniä, jota ei tältä puolen lahtea saa. Eikä sitä ole kyllä muutamaan vuoteen näkynyt toisella puolellakaan, mutta nyt oli! Jee! Ehkä mä ne tässä seuraavan parin vuoden aikana avaan... ;) Langat jäi ostamatta, seuraavalle kerralle on sitten suunnitteilla tutkimusmatka Karnaluksiin ;)

Oli hyvä reissu.

Sunnuntaina lähdettiin mökille, laittamaan viime viikolla kesken jääneitä asioita kuntoon. Kuten istutettiin sireenipuskat, siivottiin talvea varten lakanat pyykkiin, asensin kukkatelineeseen vähän syksyisemmän asetelman ja sitten saunottiin. Oli makoisat löylyt :) Ja kamerasta loppui luonnollisesti akku, sain napattua vain kuvan vuoden sadosta ;)


Illalla oltiin kotona yhdentoista maissa. Hyvä päivä.

Keskiviikko 28.9.2011


Nähtiin dinosauruksia! Oli ne vähän jänniä. Sylistä piti katsella. Vaan kyllä vaihtaisin kadun puolta jos sellainen tulisi oikeasti kadulla vastaan... (piti niitä päästä uudemmankin kerran katsomaan, vaikka olivatkin jänniä).

Heureka oli muutenkin menestys. Paljon oli pienelle koettavaa ja nähtävää. Isä ei tosin arvostanut kun jonottivat autosimulaattoriin, noh, melkosen kauan. Kun tuli poikain vuoro, pienempi toteaa hetken ajon jälkeen että pistä radio päälle ja painaa napista koko homman kiinni. Se siitä sitten. Ja paljon oli väkeä. Pitää tehdä uusi reissu, joskus, jollain lomalla. Kivaa kuitenkin oli, tarjoilu oli hyvää ja riittävästi, pojalla oli hauskaa ja vanhemmillakin :)