sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Käytiin firman kanssa Tallinnassa. Perjantaina mentiin laivalla yli. Harvoin on ollut laivalla huono olo, mutta nyt oli. Keikutti ihan riittävästi. Eteenkin kun syötiin juuri ennen keikutuksen alkamista.

Illalla majotuttiin hotelliin ja lähdettiin vähän kaupungille. Ikävä kyllä, sää ei suosinut maissakaan. Vettä tuli taivaan täydeltä. Minä päädyin olemaan tylsä ja pitsan jälkeen suunnistin hotellille nukkumaan.




Nautinnollista sekin oli! Hiljaista, lämmintä, pehmeää. Eteenkin hiljaista. Kun kämppäkaveri kömpi huoneeseen useampi tunti myöhemmin, käänsin kylkeä ja nukahdin uudelleen ;)

Aamulla virkeinä aamupalalle ja kaupungille. Matkakohteisiin kuului tietenkin Karnaluks, johon hurautimme taksilla. Ostoksia vähän siellä ja täällä, sekä joulutori.


Käsitöitä myyvästä kaupasta löysin mun pienelle rakkoi miehelle tukkitraktorin. Oli jo eilen kovasti leikeissä mukana.


Ja karnaluksista vähän sitä ja tätä ;)


Hauskaa oli. Jalassa on kiitettävän kokoinen ja erittäin kipeä rakko. Eikä ihme, kaverin askelmittari, ja yhdessä koko matka käveltiin joten pitänee melkohyvin paikkansa minullakin, antoi lukemaski reilu 18000 askelta ;)

Uudestaan! Kunhan vaan tuuli olisi kohtuullisempi...

tiistai 22. marraskuuta 2011

Martinmarkkinat 2011. Väkeä oli.


Rahat meni ;)



Ihan oli pakko saada tuo kirja. Ja siihen sopiva kerä (itsensä kidutus)lankaa. Tuosta kerästä pitäisi sitten tulla yksi kokonainen huivi.  Kauniita grafiikanlehtiäkin ostin, kaksin kappalein. Vielä pitäisi hankkia valkoiset kehykset (ikeasta lienee). Lisäksi ostin kolme nöttöstä huovutusvillaa. 

Kaverille tein synttärilahjaksi pienen tonttusen. Mahtuu kämmenelle. Ohjeen löysin jostain kirjastosta kannetusta käsityökirjasta, jonka nimeä en tähän hätään muista. Kaveri on neulahuovutettu ja sisällä menee yksi piipunrassi, saa sitten taivutettua käsiä ja jalkoja sopivaan asentoon.



Tänään on ollut koko päivän pää kipeä. Alkoi heti herätessä, eikä loppua vielä näy. Taivuin ja nappasin jo megaburanankin, eipä vielä ole helpottanut. Otin myös tirsat sohvalla, kunnes joku tutkimuskyselijä herätti. 

Pojan kanssa käytiin joulukorttiaskartelupajassa, oltiin siellä noin 10 minuuttia. Yhden kortin poika askarteli. Sen aikana leikkasi minua kerran saksilla ja pyyhki liimat kaulahuiviini... ja sitten aloitti märinän aiheesta, haluan leikkimään, en halua askarrella. Edellä mainittu päänsärkytilanne , märmätys ja se seikka että pajassa oli puolet kaupunginosamme asukkaista aiheuttivat sen että poistuimme ovesta ulos suhteellisen nopeasti. Askarrella olis voinut vielä useammankin kortin, mutta märmää ei pääni tähän hätään kestänyt...

Huomenna (toivottavasti) kivaa tiedossa, nukketeatterikurssin toinen päivä! Ensimmäinen oli ainakin hauska!

torstai 17. marraskuuta 2011

Pojan tauti tarttui minuun. Niisk ja köh vaan. Lainaan tänään pojalta vähän sairaslomaa ja ollaan yhdessä kipeinä kotona.

Vihdoin voin laittaa kuvan jo kesällä valmistuneesta lusikkakorusta, sillä lahjan saaja sai sen tuossa männäviikolla.

Lusikassa luki nimi jo valmiina ja siitä se ajatus sitten lähti. Onhan se vielä lahjansaajalle hieman isohko, mutta jos sitten muutaman vuoden päästä. Käärästiin koru pakettiin mollamaijan kanssa, mutta silti koru oli kivempi, rasian kanssa siitä kun sai kivan helistimen ;D

tiistai 15. marraskuuta 2011

Oltiin sunnuntaina orjaleirillä. Toiselta nimeltään mökki. No nyt on kaivettu kuoppaa, laitettu puuhun pihavalot, paistettu lettuja ja lämmitetty vettä. Ja viety autollinen romua kotoa mökille! Ei sillä etteikö sitä vielä riittäisi täällä...



Eilen ja tänään ja vielä huomennakin, olen pojan kanssa kotona. Sillon hyvänlainen yskä. Ja lämpöä. Huomenna pitää vaan hakea lisää sairaslomaa, mutta ei sitä vielä voi hoitoonkaan viedä, toista sairasta. Tänään leivottiin sitten pipareita. Poika sai hoidosta piparimuotin ja on nyt viikon kävellyt perässäni, muotti kädessä, "koska leivotaan pipareita". Päiväruuaksi olikin sitten piparitaikinaa ;) Pitää keksiä pientä piristävää puuhaa, leffojakaan ei jaksa koko aikaa katsoa...

torstai 10. marraskuuta 2011

Kirjoja.



Punainen kirja:
Perinteinen sidos
kansista ihan kiva, ikivanhaa kluuttia.
Sisällä mittavirhe ja mittavirheen korjaus = taidekirja ;)
Paperi jotain luonnoslehtiötä

Valkoinen kirja:
Pertsa
Kansista muuten oikein kiva, mutta liimaus kuivui läikikkääksi. Seuraavalla kerralla japaninpaperia alle.
Vähän muutakin sanomista, liitos liian tiukka joten ei aukea ihan täydellisesti, ja kapitteelinauha vinossa.
Etulehdet kivaa käsintehtyä saniaispaperia
Kannessa tiimarin nappinen
Sisäsivut samaa luonnoslehtiötä

Ruskea kirja:
Pertsa
Onnistui hyvin!
Kannet ruskeaa kluuttia, tiimarinapilla koristeltuna.
Sisäsivut sitä samaa sitä samaa
Etulehdet turkoosia kohokuviopaperia (huomaa yhteensopivuus tiimarinapin kanssa)

Naamakirja:
Pitkäpistosidos.
Kannet kuvapuoli luonnoslehtiön kannesta, taustapuoli käsintehtyä luonnonvalkoista hiutulapaperia
Sisäsivut hiilipaperia
Ommeltu turkoosilla vahalangalla
Kannessa tasapainottamassa tiimarinappi
Tuli vähän löysä, olis pitänyt kiristää enemmän ommellessa. Selässä näkyvät pistos on siis hieman löysällä. Seikka jota kukaan ei huomaisi, ellei se haittaisi minua.

Saldo, kaksi enemmän, yksi vähemmän maanantaikappale. Yksi onnistunut.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

-Reppuni hajosi. Nostin sen selkään ja kuului rits. Olkain lähes irti. Sain vielä selässä kuitenkin kotiin retuutettua. Pitää miettiä onko sitä mahdollista korjata itse tai rahallisesti järkevä viedä suutariin. On se jo monta vuotta palvellut.
-Olen reissannut pari päivää töihin bussilla, koska auto on huollossa. Huomaan että minusta on tullut mukavuudenhaluinen. En oikeastaan haluaisi olla töissä kello 5.48 kun työt alkaa klo 6.20. Mutta siellä minä tänään olin. Ainakin ajoissa. Puolituntia tuntuu, eteenkin aamulla. Onneksi mukana oli aina uskollinen Harry Potter
-Muutama kirja on valmiina. Kirjansidonta tuottaa tänäkin syksynä satoa ;) Mutta niistä ei ole vielä kuvaa. Minä ja luonnonvaloja ja niin edelleen. Ehkä viikonloppuna.
-Viime viikonlopun keikaltakin olisi kuvia. Kamerassa. Mutta koneellani ei vieläkään ole kuvaohjelmaa. Tartteis tehdä jotain.


-Viikonloppuna poika pääsi myös kaivurin kyytiin. Ja sai lapioida soraa siinä missä isotkin miehet. Mummin ja papan pihalla voi olla ihmeitä.

edit. lisätty kuva keikalta