lauantai 31. joulukuuta 2011

Peli-ilta oli oikein onnistunut :)


Loput asunnosta siivottiin variksen tapaan, sammuttamalla valot. Sytytin pari kynttilää ja raivasin pelipöydän. Paikalle hyviä ystäviä ja kulhoihin herkkuja. Hyvä ilta! :) Kiitos osallistuneille :)

torstai 29. joulukuuta 2011

Jos olohuoneeseen pistäisi keskikokoisen pommin ja räjäyttäisi sen, kukaan ei huomaisi mitään tapahtuneen. Epätoivoista yritystä siis lapioida asuntoa esiin kaiken ryönän alta... ja huomenna tulee vieraita.

Käytiin kuitenkin tänään alennusmyynnissä... ja hakemassa huomisen päivän tarjoilut, menen rimaa hipoen ja hommasin kaiken kaupasta. Mitään en ehdi tehdä itse, pääsen töistä viideltä ja vieraat tulee kuudelta ;) Alennusmyynneistä löytyi kuitenkin kivoja juttuja. Vähän täytettä lahjakaappiin, vähän täytettä seuraavan koon vaatekaappiin, ja pari joulukoristetta. Tässä kävi taas perinteisesti: joulun odotus alkoi ajoissa, jo pelkästään töiden takia joululauluja laulettiin jo marraskuun puolivälissä. Sitten joulu läheni ja läheni, enkä ehtinyt tehdä kotona mitään, tuli kuitenkin yliannostus joulua ja puuh. Sitten joulu oli ohi. Ja nyt välipäivinä, olen innostuneempi kuin joulunpyhinä. Joulua selkeästi pitäisi siirtää viikolla. Nyt olisi paljon kivoja joulukoristelu ideoita. Ehkäpä vielä viritän ikkunaan ostamani tonttupallot :D

Jaah, takaisin lapioimaan keittiön pöytää esiin ->

maanantai 26. joulukuuta 2011

Kotona jälleen! Tässä toivutaan tuulisesta automatkasta ja ihmetellään että mitä nyt. Poika kun on viikon lomalla mummilassa ;)

Lahjoja sain, paljon mieluista. Niistä toisella kerralla. Poikakin sai, erittäin paljon ja mieluisia. Ja mies sai:



Kustoo pipon
Harmaata novitan alpakkaa. Mukava lanka :)
Puikot tais olla neloset
Ilmeisen mieleinen tuli. Luulen että itsellenikin on tehtävä samanlainen :)

Possun
Ohje kirjasta neulo lempileluja
Lankana jämäpurkin aarre, veikkaan nallea.
Puikot 4 mm
Sekin taisi olla mieleinen.

Grammat on jo kirjattu sivupalkkiin.

Nyt purkamaan kasseja, pyörittämään pesukonetta ja päiväunille :)

lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvää joulua kaikille!

Suussa hyvää suklaata, kädessä uusi kirja ja poika leikkii mummin kanssa. Mmmmmm!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

...taisin sitten ostaa kanteleen...

...vielä pitäs vaan opetella soittamaan sitä...

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulua

Nyt meillä alkaa oleen joulu ;)

Yläkerta on melkein siivottu.

Puikoilla on tonttu nro 2.

Pipareita on paistettu oikein urakalla, ja uudella reseptillä. Hyviä ovat.

Piparitalon ovi on mystisesti irronnut saranoiltaan, joku pieni on hätäisesti törkännyt sen nurinpäin oviaukkoon, täydestä olisi mennyt, ellen olisi vaihtanut valosarjaan pattereita ;)

Joulukuusi on koristeltu, siinon hienot koristeet. Ite tuunattuja joulupalloja, karkkikeppejä ja valotikkuja. Tuli hiano ;)


(Olipas hankala ottaa kuvaa kiiltävästä pallosta ;)

Kaupassa nähtiin joulupukki. Kauppakeskuksen pukilta oli jäänyt joulumieli korvatunturille, lienee vaan joku tonttu. Mutta lähikaupan joulupukilla oli joulumieltä ja iloisuutta vaikka muille jakaa.

Joulukalenteriakin on katseltu joka päivä, videolta. Ja kurkistettu joulukalenteritonttulakkiin, ihan joka päivä. Iso tonttu on muistanut joka ilta kuuliaisesti täyttää lakkia. Meillä on siis tämä lapset pilaava joulukalenteri ;)

lauantai 17. joulukuuta 2011

Ostin sitten vähän saumurilankaa


(Ei, en päässyt vaikuttamaan väreihin, olivat valmiiksi pakattuja pusseja)
Mies ilmoitti että blogitat sitten nämäkin, että tunnustan tehneeni syntiä ja ostaneeni lankaa ;) Ja oli myös vahvasti sitä mieltä että nää pitää tilastoida lankatilastoon. Mutta ei, sinne ne ei tilastoidu, siellä on vain neulelangat. Nämä on Saumurilankoja. Piste. ;)
Nyt voi sitten tikata ihan rauhassa, ja monella eri värillä ;)

Tuli sinne neulelankatilastoonkin lisäys. Sain ystävän kellarista "ihan pienen" lankapussukan. Täynnänsä toinen toistaan ihanempia lankoja. Ja huovutusvillaa. Ja merinovillaa.


 Oi, mikä pussi. Kiitos, kiitos ja kiitos. Suunnitelmia on jo parille vyyhdille :)
Siililapaset!




Aika kivat tuli! On ne vähän eri kokoiset, mutta hei, jokainen siili on yksilö! ;)

Lanka vuosikerta marinaadi jämät, nallea, veikkaan mä, sekä joku glitter brazil, glitterit poistettuna ;)
Puikot puiset 4mm
Kulutus 37 g
Mitat omasta päästä, pojan kättä seuraten. Piikkikohdan kutomiseen hain vinkin Novitalta.

lauantai 10. joulukuuta 2011

Pikkuhiljaa joulua puuhaan kotiin...
Rautakauppa reissulta löytyi ihania kynttiläkippoja. Olishan noita kaikenlaisia kynttilätelineitä jo valmiiksi, ongelmana on vaan niiden sijoittaminen. Avotuli ja 3-vuotias poika ei ole kaikkein parhain yhtälö. Nyt roikkuu tuikut katonrajassa. Pitäähän niitä silti vahtia, erinäisten lentävien tavaroiden varalta, mutta huomattavasti turvallisempia kuin kynttilät pöydällä. Kukkapöydällä palaa tosin lyhdyssä kynttilä. Sekin on vielä saanut olla turvassa, iso lyhty, kauimmaisessa reunassa ;)

 
Pojan kanssa askarreltiinkin, joulukuusi. Ihan ite leikkasi ja liimasi. Mulle jäi vain päältä katsojan rooli.


Ostin kotiin myös kukkia. Mies päästi mut hetkeksi kauppaan yksin ;) Saavuin sieltä ulos ruusukimpun ja amarylliksen kanssa. Ryllis ei ihan vielä kuki, mutta kohta :) Ja töistä ostin vielä tulilatvankin. Nyt koti kukkii :)

Oi, jee.. Silmätulehdus.

Perhanan perhana, mä inhoon!!

tiistai 6. joulukuuta 2011

Lunta!


Ei sitä nyt ihan hirveästi ollut, mutta sen verran että pulkkamäessä oli tunkua. Poika oli herättyään ihan tohkeissaan että isän pitää lähteä mökiltä hakemaan rekka-auto että poika pääsee lumitöihin. Isä oli vaan kaukaa viisas ja toi rekan jo eilen kotiin. Siihen laitettiin sitten heti lumiaura kiinni, varastosta kaivettiin pulkka ja lumikola ja oven pielestä lumilapio. On muuten hyvin tehdyt lumityöt.

Kotimatkalla bongasin kyllä pajupuskan joka oli täynnä pajunkissoja.


Tänään oli piparitalon rakentajaiset. Kaavat piirsin iha ite ja mies haki eilen kaupasta karkkia. Koristelusta vastasi suurimmaksi osaksi poika, mä hoidin pursottamisen, hän karkittamisen. Ja pitihän niitä namuja maistaa... yksi taloon, yksi suuhun, yksi suuhun, yksi taloon... ;) Minä hoidin lopullisen kokoamisen, ei palovammoja!! ;)


Talon sisällä on paristoledisarja ja pihalla marsipaanilumilyhty. (Ikea on mun kaveri! Niillä oli joulumyynnissä ihanaa marsipaania, paaaljon parempaa kuin dr oatker!)
Talon katto olisi saanut olla hieman isompi, ensi vuonna sitten.
Ja ihan kaupan taikinasta tehty, luulen että joulun aikana tästä järsitään karkit ja kuorrutteet, loput jää syömättä ;)

Sairasloma-askarteluihin kuuluu vielä pojalle tehty paita. Tehty eurokankaasta löytyneestä vaippatrikoosta. En ollut ennen kuullutkaan sellaisesta. On siis kaksinkertaiseksi kudottua kangasta, toisella puolen valkoinen trikoo, joka on jokaisen raidan kohdalta kiinni päällikankaassa. Ajattelin sen olevan mukavempaa päällä kuin college, mutta silti vähän paksumpaa, näin talvea kohden. Koristukseksi pätkä apinanauhaa.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Aamulla joulukalenterista löytyi lappu, jossa luvattiin joulutortunleipomista. Niin me sitten tehtiin.


Pojalle käteen taikinapyörä ja hienoja tuli. On siellä joukossa yksi minunkin tekemä ;) Lisäksi tein pellillisen minitähtiä.

Aamun askartelutuokio jatkui väritystehtävällä. Eilen, illan pimeinä tunteina, leikkasin dinosauruksen. Poika väritti sen aamulla ja yhdessä koottiin. Aika hauska.


Ohje löytyi loistavasta kirjasta, 1000 things to make and do. Nyt mun ei enää ikinä tarvii keksiä ideoita ite! ;)

Poika jatkoi tänään myös enkä linjaa. Sai sellaisen kiukkukohtauksen että ihan yllätyin. Siinä oli vaikea pitää omaa pokkaa, kun toinen raivosi. Voi toista. Se on varmasti raskasta olla pieni iso poika. Vaikka niin on välillä kyllä pienen ison pojan äidilläkin raskasta... Lopulta nukahti viereen. Otettiin yhdessä pienet tirsat.

Näin iltasella ollaan askarreltu, lisää. Ostin eilen itselleni joululahjaksi (oon ollut tosi kiltti, kun oon saanut jo niiiiin monta joululahjaa) pöytäteatteripaketin. Aloitin sen kokoamisen. Ohjauskepin nokkiin liimasin puuhelmiä.



Hianoja tuli :)

Maha alkaa oleen kunnossa. Nopeeta se pahin kipu hellitti. Nyt huomaa jos nostelee tai menee muuten liian lujaa niin maha ilmoittaa olemassaolostaan, vielä ei juosta. Ja iltaisin on kipeähkö, vaikka aamulla on ollut hyvä. Eilen teatterireissun oli ihan hyvä, mutta sitten sen enkä-pojan kanssa kaupassa käynti oli liikaa. Tänään en olekaan nenääni ulkona näyttänyt. Lepo tekee kuitenkin vielä hyvää. Ehkä se nopea paraneminen johtuu siitä, ettei mulla ole vatsalihaksia... ;)

lauantai 3. joulukuuta 2011

"ENKÄ!" sanoi poika.

Minä yritin silti nauttia ja olla menettämättä hermojani. Melkein onnistuin.

perjantai 2. joulukuuta 2011

Postipäivä

Postia Saksasta.


Ooo! Ja aaa! Siellä ne nyt kuivuu narulla. Miten näitä uskaltaa leikata? :)
Kiitokset Janalle tilaamisesta :)

torstai 1. joulukuuta 2011

Sairaslomalla.
Työtapaturma.
Reväytin vatsalihakseni.

*Räkäistä naurua*


Anteeksi.
Väsyttää.