tiistai 31. tammikuuta 2012

Perjantaina oli mukava päivä. Töiden jälkeen lähettiin pikana Tampereelle. Oltiin ajoissa, jo kuudelta paikalla. Mies tiputti minut keskustaan ja suuntasin asemalle kaveria vastaan. Oli se vaan nostalginen paikka, se Tampereen rautatieasema. Sieltä on monen monta kertaa lähdetty ties mille reissulle, tai saavuttu. Tai odotettu kavereita. Siellä sitä taas odotettiin, sillä juna oli myöhässä ;)
Kun juna vihdoin saapui, käveltiin majoittamaan kaveri hotellille. Ja jatkettiin pian matkaa kohti työväen teatteria. Oltiin edellisenä iltana varattu liput kun oli tullut peruutuslippuja myyntiin. Vuonna 85. Saliin käveltiin lopulta kahta minuuttia vaille seitsemän ja meidän paikat oli ihan rivin keskellä ("anteeks, vanteeks, pääsiskös tästä, moikka riku, mites lapset?" ;)


Oli upea.
Uhkasin kehystää lipun seinälle, niin harvinaista herkkua teatterissa käynti nykyään on, mutta taidan silti jättää sen tekemättä ;)

Teatterista siirryimme sujuvasti klubille, jossa soitti Tulipalo.


Baarimikko myi minulle vieläpä niin hyvää viskiä, että oli ihan pakko ottaa toinen ;) Ja illan päätteeksi käytiin kurmeesti syömässä mäkissä :D

Hyvä ilta, kotiuduin kolmelta aamuyöllä. Ja meinasin nauraa itseni tärviölle, no, saatoin ehkä niin tehdäkin ;)
Ei muuta kuin seuraavaa settiä suunnittelemaan! (note to myself, ja maksamaan kaverille liput...)

Olen aloittanut olohuoneen etsimisen täältä ryönän alta. Nyt on kirjahyllystä poistettu noin 50 kg kirjoja.


Mulla ja anopilla oli eriävä mielipiden romaaneiden omistamisesta. Mun mielestä ne on aina saanut kätevästi kirjastosta. Toki olen ostanut klassikot, kuten Kalevalan ja Linnunradan käsikirja liftareille tai Taru sormusten herrasta. Mutta samaa mieltä olimme siitä, ettei kirjoja voi heittää pois. Nyt niille on onneksi luvattu koti sukumökiltä. Tosin juuri nyt odottelevat olohuoneen pöydän alla siirtoa meidän mökille. Mutta pikkuhiljaa. (Kukaan ei sitten sanonut mitään käsityö- ja lastenkirjakirjastostani... niitä ei saa niin kätevästi kirjastosta. Hyss! Hiljaa siellä!)

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Vielä elossa. Tauti hellittää. Olikin hassu tauti. Vei voimat ihan kokonaan, muut oireet ei olleetkaan niin kovin hirveitä, etteikö niiden kanssa olisi selvinnyt. Hain eilen pojan hoidosta ja noudin pitseriasta pitsat, tämä suunnattoman rutistuksen jälkeen olin ihan naatti... Onneksi voimatkin alkaa palata. Ja huomenna sitten töihin.

Nyt sitten vaivaa jumiutuneet ohimot. Aamulla laitoin luottohierojalleni itkuviestin, että olisiko hällä tällepäivälle yhtään aikaa jäljellä. Löytyi yksi, lähden kohta avattavaksi. Hieman pelottaa, koska tiedän että kohta kärsin, kärsin ja kärsin. Mutta kyllä sen kärsii kun tietää että se oikeasti myös auttaa. Ihanaa tämä hampaanpurijan elo... Eipä ole ollutkaan pitkään aikaan näin pahaa jumia. Nyt se alkoi joulun tienoolta ja on oikea noidankehä. Kun pää lähtee kiristymään niin sitten se kiristyy ja kiristyy. Ei auta mikään. Pari vuotta sitten sain hammaslääkäriltä hampaisiin öiksi laitettavan suojan etten pure hampaitani halki. Se yleensä auttaakin, eikä pää meni jumiin, mutta nyt siitä ei ole ollut päälle apua. Ehkä hampaat on sentään säilyneet.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Lämpötila vielä yläkanttiin, mutta ei enää niin paha. Tosin olen suurimman osan päivästä maannut sohvalla. Kauaa ei kyllä jaksa tehdä mitään, hetki jotain ja paluu vaakatasoon.

Pikkuhiljaa olen kuitenkin ommellut. Possulle sen heijastinliivin:


(Kuvassa toinen olkapää hassusti taitteella, en jaksa ottaa uutta kuvaa). Kovasti on ollut jo mukana leikeissä. Ja possussa on nyt enemmän heijastinnauhaa kuin lasten perustakissa. No ainakin possu näkyy ;)

Ja pojalle paidan.


Ottobresta 6/10 kaava. Tosi kiva tuli ja mukava ommella. Ainoa vaan että on sitten reilusti liian iso. Vaan eipä se mitään, pojalla on taipumusta kasvattaa pituutta. Toivoi kyllä itselleen sopivan kokoistakin paitaa, autokankaasta. Ihan hyvä testi, oli ensimmäinen ottobren kaavalla tehty lastenvaate, koot siis pitää paikkaansa ja on syytä valita oikea koko, ei kasvunvarallinen ;)

Jaah, takaisin vaakatasotilaan ->

torstai 19. tammikuuta 2012

Nostaa kuumetta. Joka paikkaa särkee. Portaiden kapuaminen, kumpaan suuntaan tahansa, on ikävää, kun polviin sattuu. Neulomisesta voi vain haaveilla, kun ranteita jomottaa. Aamulla lähdin toiveikkaana töihin, kymmenen minuutin yskäkohtauksen jälkeen. Pari tuntia kestin kunnes luovutin ja lähdin kotiin, ei kai sekään sota yhtä miestä kaipaa... vakuuttivat pärjäävänsä ;)

Kotona otin kolmen tunnin päiväunet, ei edes tunnu missään. Pari kertaa heräsin välillä, puhelin piippas ja käynnistin pyykkikoneen. Se on loputon suo, kaksi vuorta: mount likainen pyykki ja mount puhdas pyykki. Onneksi nyt, 4 koneellista myöhemmin, pyykkikorin pohja jo näkyy. Puhdasta pyykkiä sen sijaan roikkuu erinäisissä paikoissa kuivumassa (älkää luulkokaan pääsevänne tänään meillä suihkuun, nounou!) ja kuivausrumpu pöhisee.

Mies ruokki tänään perheen ja metsästi meille pitsaa. Ihanaa. Ja haki ruokatunnillaan meille pientä täydennystä jääkaappiin. Ajattelin keittää siskonmakkarasopan, mutta kotona olleet siskonmakkarat näyttivät siltä, että ne syövät ennemmin minut, kuin minä ne. Onneksi mies on meedio ja oli ostanut kaappiin myös makkarapaketin. Huomenna syödään makkarasoppaa. Ja tänään illalla mustikkasoppaa, itse poimituista mustikoista <3

Poika kasvaa! Sen huomaa yllättäen lyhenneistä housunlahkeista ja hihoista. Poika on selvästi tullut tähän minun sukuuni, meihin miinankantajiin, paidoissa riittäisi leveyttä ja pituutta, paitsi hihoissa. Oli epäreilua huomata että uusi paita on muuten täysin passeli, onhan se seuraavaa kokonumeroa, mutta siinä on jo valmiiksi liian lyhyet hihat! Pitää tehtä pelastusoperaatio ja ommella siihen resorit. Saumuri pitäisi muutenkin käynnistää ja surauttaa lisää housuja. Ja Kivoja Paitoja. Ne kaikki Kivat Paidat on kokenut hihanlyhenemisen. Kivoja Kankaita olisi jo niihin Kivoihin Paitoihin hakittuna. Aika moneen Kivaan Paitaan itseasiassa... ;) Taidan skipata koon 104 kokonaan ja siirtyä suoraan 110 senttisiin. Niin ja possulle pitää ommella heijastinliivi.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Kävin hieronnassa. Nyt on ihana olo! Pääni ei ole enää (niin) jumissa! Posket on melkein vetreät! (Nyt hierottiin siis auki näitä yöllä jumiin puremiani pään lihaksia, kyllä muuten sattui)
Aah!
Eilen käytiin mökillä. Pakkasta olikin reippaasti enemmän kuin säätiedotus ennusti. Mutta oltiin me silti paljon pihalla. Kerrankin oli kamera mukana. Otin sitten reippaasti kuvia pojasta leikkimässä, oli paljon lunta joten oli paljon lumileikkejä. Poika kieri ja vieri, (lätäköt ja mätäköt ;) pihaan tipahti monta, monta lumienkeliä ja kaivoi lumeen monta koloa ja onkaloa. Paljon ei sisällä ehditty oleenkaan :)


Lähdettiin kotiin sinisellä hetkellä, kun tähdet alkoi syttyä. Kaunista oli. Jos olis ollut enemmän aikaa, olis näkynyt hienosti tähdet. Eteenkin kun lähimetsä harveni tapaninmyrskyssä niin että meijän pihaankin paistoi aurinko! Metsätraktoria töihin odotellessa... onneksi tiet on jo raivattu :)

Edellisellä mökkikerralla tein oveen kranssin, ja somistin talven kukkalaatikkoa sienillä ;)



Yllättävän kivoja nuo koristesienet :D
Krassiin otin varovasti oksan sieltä, toisen täältä, kun sitä tein. Ja sitten se tapani tuli ja nyt olis kranssintekotarpeita yli oman tarpeen...

lauantai 14. tammikuuta 2012

Päivällä piirsin pojalle ompelukuvan. Vaatimukset oli kovat, toivottiin mm trukkia. Lopulta Salama mcQueen auto kelpasi. Hienosti poika ompeli, vaikka neula olikin terävä ja liian iso. Kaupasta ostettiin kanavaneuloja.
(Kuvittele tähän kuva hienosta ompelukuvasta)

Kauppareissulta löytyi myös entisten, hyvin palvelleiden ulkovaatteiden tilalle uudet, jee! Taas kelpaa ulkoilla.

Talvivaatteet testattiinkin heti ja poika kokeili hiihtämistä. Hienosti se ensimmäinen kerta suksien päällä meni :) Hiihdettiin puistoon asti! :)

Nyt iltapalaksi vielä vähän Studio Julmahuvia!
(kreikan meri, meri kreikan... ;)

maanantai 9. tammikuuta 2012

Olen ollut laiska, vaikkakaan en ehkä oikeassa elämässä.
Tänä vuonna olen jo ehtinyt 3 kertaa uimaan (joista yksi turha käynti, kun altaassa ei mahtunut uimaan...), inventoimaan lahjakaapin, uusimaan pojan vaatekaapin sisällön (hei, poika kasvaa!), ompelemaan joululahjapusseja (parempi myöhään kun ei silloinkaan), säilömään kasan leluja pojan huoneesta, leipomaan joulutorttuja, käymään kylässä, ja toisessakin kylässä, ostamaan lankaa, ostattamaan lankaa (kiitos kulta ;), kelkkamäkeen (ohjeen huutoa mäen päältä ;), kutomaan sukkaa, käyttämään pojan puheterapian arviossa (lällällällää lillillilii lalalallallaa), vierailemaan tylypahkassa (neljäs kirja, puoliväli), pelaamaan fluxxia :) ja kävi meillä vieraitakin. Lisäksi olen toki käynyt töissä ja hoitanut huushollia. Mitä sitä tänä vuonna ehtiikään, jos sama meno jatkuu? ;) Toivottavasti paljon kaikkea kivaa!

Tänään saapui ensimmäinen ottobren numero. Ei ollut pettymys! Heti toisella aukeamalla oli kaipaamani kaavat ;) Haaveilen tekeväni pojalle hupparitakin. En ole sellaista ennen tehnyt. Samoin nappilista paita olis pop. Myös haalarihousut olis kivat, joskaan en tiedä kuinka käytännölliset ne enää on... niitä oli paljon silloin kun ei tarvinnut käydä vessassa ;) Oi ompelukone! :)

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Lankatilastot

Laitan tähän nämä sivupalkissa olleet viime ja edellisvuoden lankatilastot. Ovat sitten jossain tallessa nimineen, jätän sivupalkkiin vain yhteistuloksen. Ei ne kumpikaan ihan nollille menneet... jos sitten tänä vuonna vähän vähemmän? ;)

2011

+200g lana grossa
+300 g cotton 8/8
+53 g vyötteetön puuvillaylläri
-329 g tuoli
-34 g bambu, hupu lippis
+800g "hups" novita bambu
+100g drops alpaca
+50g angora tweed
-417g peitto bambu koukku 3 mm
+250 g eko multi ull
+150 g viking baby ull
+50g Tinde
+100g huopanen
-48 g viking baby ull vauvasetti
+1780 g megaiso yllärikartio
-16 g tumput pojalle
-43 g sormikkaat, alpakka
+289 g ylläri keltainen
+400g novita nalle
- 43 g pojan sukat
-213 g villapaita
-53g kauluri, tinde
-10 g possun sukat
-37 g pojan sukat
+100g novita alpakka
-66g sukat
+60g huivilanka
+100g fortissima socka
-60g coustea novita alpakka
-40g kaulahuivi novita alpakka
+1879 g ylläri kartio
-36g vaaleanpunainen possu
+1761 g lankaa Ninnilästä
-37 g siililapaset
-20 g tonttupoika
-11g tonttutyttö
-8 g pikkutontut
+50 g ecopuuvilla

miinus -1521 g
plus +8472 g
yht + 6951 g

2010
-130 g makkarankuori 1 teddy ja vaalpun nalle
+130 g tarvikkeet makkarankuoreen
-122 g makkarankuori 2 teddy ja valk nalle
+ 50 g karvalanka
- 533 g vauvanpeitto
+300 g seiskaveikka
-9 g mansikat
-4g vesimeloni
-9 g kananmuna
-35 g rannekkeet
+450 g seiskaveikka
-47 g pipo Eliakselle 7v
-10 g helistin ja kukkapinni
-19 g pallo
-6 g pupunugetti
-26 g tiskirätti puikot 3,5, bambu, 50 s
+3042 g lankaa Ninnilästä
- 5 g jämäpuuvilla pallo, koukku 3,5 mm, 8 kjs
-2 g nukenhiukset
- 10 g muffinssi
-24 g bambutiskirätti
-246 g eliaksen takki
-31 g tiskirätti 30 s puikot 6 mm
+500g poppari
+400g ylläri kartio
+ 100 g petra
- 23 g saniainen
+ 130 g hahtuva
+ 130 g hahtuva
+ 150 g hahtuva
+100g nalle
+ 100g bambu
-21 g tiskirätti
-29 g tiskirätti
+228 g Ninnin tuliaislangat
-91 g kassi
-62 g sukat
-41 g sukat Eliakselle
+187 g princess lankaa
+388g harmaa virolainen
-72 g pipo
+204 g vironvilla
-12 g tumput
+200g joululanka

miinus -1609 g
plus +5989 g
yht +5170g