tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kun nyt innostuin, niin tein toisenkin paidan samalla vauhdilla (ja samalla kaavalla)


Mä sitten tykkään tästä kankaasta! Niin ihanaa! Onkin sitten marinoitunut kaapissa kun en oo raaskinut leikata sitä ;) Mutta kannatti. Eteenkin kun poika on vielä siinä iässä että paita kelpaa :D Ja onhan sitä kangasta vielä toiseen paitaankin jäljellä. Ainoa harmi oli ompelukone joka mokoma päätti tehdä sitten hyppytikkiä oikein urakalla.
Seuraava pitkähihainen paita pitänee tehdä jo isommalla kaavalla, on venähtänyt niin kovin tuo mun pieni suuri mies.
Vessan oven raosta näkyy jo valoa! Tänään on ollut jo hyvä päivä. Ehkä tämä tauti tästä. Tosin katsotaan ovatko muut perheenjäsenet välttyneet tältä...

On ollut jopa niin hyvä olo, että aikani kuluksi (luin potteria ja) ompelin!


Pojalle party shirt koossa 104, kaula-aukkoa tosin hieman pienentäen ja hihat lyhentäen. Siihen kului viimeiset rippuset tätä töff-töffiä. Jäljelle jäi muutama riepunen, josta ei synny vaatetta enää edes nukelle, mutta taskupussi tai pieni koristehippunen ehkä (kallista kangasta, ei saa heittää hukkaan! ;) (Ja hyvä, että joku kangas on nyt loppuun käytetty, sillä, *köhköh*, saatoin hieman tilata lisää)

Lisäksi kaksi kolmen settiä vauvan kuolalappuja.
Punaisissa takana valkoista flanellia ja päällä trikoota. Sinisissä takana siniraidallista ohutta fleeceä ja päällä mariraitaa (raidat pystyssä kun tilkuissa ei riittänyt muuten leveys, hyss, ei kerrota kelleen). Molemmissa saksannauhoista pieniä pätkiä.
Löysin hyvän kaavan kun vähän googlailin. Ensin sitä nyrjähtäneillä aivoillani yritin piirtää itse pojan vanhasta, mutta eihän siitä mitään tullut. Kun kaavan sai, ja keksi miten saumuroi kätevästi nuo nepparinurkat, niin eihän tälläsen tekemiseen mennyt kuin 5 minuuttia per lärpäke. Ja ovat kyllä hyvin samanlaisia kuin ne Name it:ltä aikoinaan ostamani. Saa sitten kaveri asustaa pienistä sinisistä asuista tyttömäisiä punaisilla kuolahuiveilla ;D Ja sini-harmaa setti lähtee miehen kaverille.

Muita ihania pipokin valmistui.


Tosiaan aloitettu mun väreillä, sitten vaihdettu lennosta pojan väreihin :D Kyllä tuota pitää kehtaa, vaikka vähän harmittaakin. Olisin sen itelleni halunnut. Oli kyllä kiva ja koukuttava ohje, "teen vielä yhden raidan". Pitänee tehdä itselle jossain välissä oma. Nih.

Ohje muita ihania 
Koko ihan liian pieni mutta pojalle hyvä
Puikot 3,5 mm pyörö + sukkapuikot
Silmukoita 86
Lanka jämiä
Kulutus 57 g

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tänään olen parannellut itseäni. Flunssa on selätetty, sanoisin, mutta vatsatautia on vielä. Onneksi enää ei koko aikaa satu, tynnyriksi turvonnut mahakin on jo normaalimmissa mitoissa. Voimaton olo kuitenkin. Huominen vielä lepoa.

Harry Potter eteni sekin parilla luvulla.

Kasasin sohvan selkänojalle inspiraatioksi kasan neulekirjoja. Haluaisin uuden huivin, pitsisen, ison, mutta "sitä oikeaa" mallia ei ole löytynyt. Saatan toki olla myös ronkeli. Ja ehkä laiskakin, haluaisin hienon, nopeasti ja vähällä vaivalla. Mahdoton yhtälö :D

Ja mikä parasta, miehen suosiollisella avustuksella saatiin vaihdettua koko perheelle lakanat. Oi sitä tunnetta, kun voi kömpiä nukkumaan puhtaisiin, tuoksuviin lakanoihin! Arjen luksusta.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Flunssa tuli ja kaatoi. Sekä minun että miehen, mutta poika on vielä terve. Ja energinen, toisinkuin vanhempansa. Tänään iski minuun lisäksi vatsatauti. Että on ihanaa.

Oon yrittänyt keksiä pojalle virikettä, mikä söisi mahdollisimman vähän omaa energiaa, koska sitä ei ole. Aika hankalaa puuhaa. Eilen poika viihtyi sormivärien parissa hyvän tovin ja tänään painettiin paita.


Paita on ihan kaupasta, en nyt sellaiseen tänään ole venynyt. Poika piirsi itse kuvan ja minä tein siitä sabluunan. Sitten poika töpötti toivomaansa väriä ja minä täytin sabluunan aukot ja silitin paidan. Tällä välin mallikuvaan ilmestyi lisää piirroksia. Siinä siis oli alunperin traktori ja kuski. Sitten siihen lisääntyi perään ikkunat, koska se on myös asuntoauto ja eteen leikkuupuimurin hyrrä. Monitoimipeli siis.
Hieno tuli ja huomenna päiväkotiin päälle ;)

Pääsi poika tänään myös pihalle. Reilun tunnin ulkoili kavereiden kanssa puistossa. Kiitos heille, että ulkoiluttivat meidänkin jätkän :) (Ja miten ihmeellisen hiljaista täällä olikaan! ;)

Sitten bloggaus vanhemmasta projektista.
Ostin Lindeksin alerekistä huopahatun (täyttä villaa, 3 e), joka noh, mielestäni kyllä, oli ehdottomasti oikeasta syystä siellä alerekissä:


Mutta pienellä tuunauksella siitä tuli oikein hieno!


(Valitan valon puutetta)
Kovasti on ollut pienen piraatin päässä ja leikeissä. Tallinnan reissulta ostettiin miekka, tiimarin alelaarista koukkukäsi ja kangaslaatikon tilkusta lippu. Nyt kelpaa piraatin rosvoilla.

Edit. vaihdettu päivällä otettu kuva

perjantai 23. maaliskuuta 2012

-Poika oli mummilassa kylässä.
-Käytiin miehen kanssa kaksin keilaamassa.
-Kirpputorilta löytyi pojalle isommat Reinot :)
-Kirjansidonta lähenee loppuaan, sain yhden kirjan tällä kurssilla tehtyä. Koptisidos, kannet mokkanahkaa, sidottu punaisella vahapellavalla. Ei sillä ihan vielä mestarinkirjoja saada, mutta melko hyvä tuli. Meni jo lahjaksi, kännykällä huono kuva.


-Flunssa. Ei niin paha että voisi olla pois töistä, muttei niin hyväkään, että olisi terve.
-Viikonloppuna mentävä mökille, viime viikonloppuna unohtui sinne roskapussi. *huokaus* Olisin mieluummin vetänyt peiton korville ja nukkunut, katsonut leffoja ja lukenut kirjoja. *huokaus*
-Puikoilla muitaihania pipo. Itselle yritin, tuli liian pieni, pojalle sopiva, muttakun siinä on minun värini, ei pojan. Yritän kuitenkin tehdä loppuun, purkaa ei kannata.
-Elämä seilaa ja yritän pysyä kyydissä, joku kevätjoku menossa. Pyödällä pitää olla aina tulppaaneita.
-Yrtit kasvaa!

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Mä sain tänään pojalta siivoustarran <3

(poika saa siivoustarroja jos siivoaa reippaasti lelunsa illalla. Minä olen viikonloppuna siivonnut yläkertaa, ilmeisesti siis hyvin ;) 

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Mies lähti keikalle ja me pojan kanssa retkelle. Ajeltiin bussilla kylille ja käytiin luonnontieteellisessä museossa.


Meillä kävi tuuri. Museossa oli ollut jonkun firman tapahtuma ja eväitä oli jäänyt yli. Jakoivat sitten paikalle tulijoille peruskävijöille eväspusseja. Mekin saatiin ja meillekin maistui. Hyvä homma.


Poika jaksoi remuta museossa pitkään. Ensin oli vähän jännää, mutta siitä se sitten lähti. On avattu satoja laatikoita, kokeiltu monen eläimen turkkia, ihmetelty itikoita, ihailtu karhuja, nähty dinosauruksen luurankoja... hyvä retkikohde! Tollanen melkein neljä vuotias tutkimusmatkailija oli innoissaan! Eikä se jättänyt minuakaan kylmäksi. Sinne pitää tehdä toistekin retki. Monta laatikkoa jäi avaamatta.


Museon jälkeen yritettiin mennä syömään, ravintolaan. Tuhoon tuomittua. Joka paikassa mihin yritettiin, oli 30-50 minuutin ruokajono, sitten kun olisi päässyt pöytään. Luovutettiin ja ostettiin namipussi ja lähdettiin bussilla kotiin. Kotimatkalla alkoi kyllä vähän jo huumori rakoilla, eteenkin pojalta, mutta melko hyvin jaksoi vielä kotimatkankin. Ja käveli reippaasti kotiin asti, ei tarvinnut kantaa ;)

Uudestaan! :)

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Aurinko paistaa! Yritän tehdä kevättä ;) Ja siinä auttaa Ikea :D

Tee-se-itse yrttitarha, lisää vain vesi:




Jäämme seuraamaan innolla, tuleeko meille yrttejä vaiko eikö ;)
Ja mitä yrttejä, vai vaan juolaheinää?
Ne valkoiset krookukset kukkii. Yllättävän sinisiä ovat... ;)


Ei se mitään, pidän sinisistäkin!

Töistä ostetut tulppaanit ovat auenneet kokonaan. Sisällä on nyt niin lämmin kun aurinko paistaa, ettei ne kestä kauaa. Mutta ovat kyllä ihanan värisiä!

lauantai 3. maaliskuuta 2012

On muuten aika hienoa astua saunasta ulos, suoraan tähtikirkkaaseen yöhön :)

torstai 1. maaliskuuta 2012

Sain kaverilta tuossa joku aika sitten lankoja. Siellä oli kiekko hahtuvaa, josta ajattelin kutoa vauvalle tuollaisen pinnasänkyyn laitettavan kosteussuojapeiton. Ei se ihan riittänyt, mutta omista varastoista löytyi myös vaaleanpunervaa hahtuvaa. Ikävä kyllä se oli yksinkertaista. Sitä sitten kerin kahdesta kiekosta kerälle. Oli lopulta melkein samanpaksuista kuin alkuperäinen hahtuva. Kun peitto oli valmis, huovutin sitä käsin jonkin verran, on edelleen pehmeä ja joustava, mutta selvästi huopunut. Se ensimmäinen hahtuva huopui paremmin kuin toinen... onneksi ero on sellainen että vain minä näen sen :D Vähän siinä myös reunat lepattaa, mutta ne painuu pian kun laittaa painoa päälle. Peitto kävi vielä lanoliinikylvyssä ja reunaan laitoin vaaleanpunaisella langalla Niiskuneiti kangasmerkin.


Valmiin peiton koko on noin 65x100 cm
Hahtuvaa siihen kului 205 g
Puikot taisi olla 6 mm pyöröpuikot
Siitä tuli oikein kiva.

Ylijääneestä hahtuvasta neuloin muutaman vaippaimun. Nekin sai pesun jälkeen lanoliinikylvyn. Lähtevät samaan vauvapakettiin kuin peittokin. Oli kiva kutoa pientä ja vaaleanpunaista ;)

Kaveri jatkoi varaston tyhjentämistä ja sain kuvassa näkyvän hirmuisen hahtuvavuoren! Sieltä löytyi lisää samaa vaaleanpunaista, mikä loppui ekalla kerralla kesken... ;) Kiitos ystävälle langoista. Ovat ihania! :)
Hyvää kevättä kaikille! Se on kalenterin mukaan ensimmäinen kevätpäivä tänään. Ja onhan se ihanaa. Pitenevät päivät ja (satunnainen) auringonpaiste.
Näin keväällä iskee aina jonkinlainen kodinlaitto vimma. Ainakin uusia kukkia pitää ostaa kuolleiden tilalle. Nykyistä helmisintti trendiä vastaan mulla ei ole mitään, sillä niistä olen aina pitänyt. Maanantaisella ikea reissulla tarttuikin helmisinttiruukku mukaan. Samoin valkoisia krookuksia, niistäkin pidän. Eivät vielä kuki, mutta vihertyvät vauhdilla (pimeässä ikeassa olivat melkein keltaisia). Joku raiohrakin pitänee kohta laittaa itämään. Ja itujakin tekisi mieli syödä. Huuh, kevät!


Poika on selvästi parantunut. Eilisestä rauhallisuudesta ei ole enää tietoakaan :D Tänään pitää päästä hetkeksi pihalle, ei tästä muuten tule mitään ;)

On kyllä kiva katsella pojan legoleikkejä. Hauskat leikit saa aikaseksi. Pitää toki jotain rakentaa hänelle valmiiksi, mutta aika hyvin saa itsekin tehtyä juttuja. Ja mielikuvitusta riittää :)