maanantai 30. huhtikuuta 2012

Joo'o, ei oo ollut ihan parhain päivä...

Piti aamulla mennä maalaamaan ruskealla puuöljyllä pihapenkki. Yleensä maalipurkkeja ei saa auki sitten millään. No tämän sai. Ei tarvinnut kuin vähän tipauttaa eteisen lattialle niin johan aukes. Nyt on sitten hyvin "vahattu" lattia. Ja matossakin on rusehtava sävy. Onneksi on musta matto, ei pienet tahrat haittaa. Purkin pohjalle jäi helmi, sillä sai maalattua penkin lähes kertaalleen. Käytiin sitten pojan kanssa ostamassa uusi purkki. Ja vappupallo. Ja orvokkeja.


Poika valitsi värin. Kauniita ovat.  :)

Takapihalla oli taas jokapäivänen vieras :)


On sillä vaan pitkät etukäpälät!

Jokohan sitä pääsisi nukkumaan...

lauantai 28. huhtikuuta 2012

HIrmuiset merirosvot!


Metri mustaa pellavaa ikean palalaatikosta (3,5 e), saumuri, ompelukone, muutama blingbling neppari varastosta, koukku tiimarin alelaarista ja tadaa, meillä on vappunaamiaistarpeet! Nyt tuo pieni merirosvo painelee ympäri kämppää ja vaatteiden luovuttaminen kuvaamista varten oli suostuttelun takana ;) Pienellä sitä saa hyvän mielen ipanalle :D

Nuo pellavavaatteet on ihan pertsaperuskaavoilla tehty. Tosin, kerrankin oli valmiiksi niin leveä kaava että joutui leikkausvaiheessa kaventamaan. Noiden surauttamiseen ei saumurilla kauaa mennyt, eniten aikaa käytettiin neppareihin, koska nuo blingblingit ei pihteihin sopineet, mutta siinä hommassa mies pelasti vasaroimalla nepparit <3
Hatusta onkin jo aiemmin postaus. Ja lippu on ihan vaan mustalle sametille, molemmin puolin vapaalla kädellä, maalattu. Keppinä ilotulitusraketin kepuska. Ny kelpaa mennä maanataina vappunaamiaisiin! (Ja samalla poika sai kesäksi pellavahousut :)

Eilen käytin päiväni myös ompelemiseen. No, sen mitä siitä päivästä nyt itselle liikeni. Koska koko päivä meni yhden paidan tekoon... heh.



Ensin tein takakappaleeseen lintupainatuksen, kaverilta sain lainaan hyvin tehdyn sabluunan (kiitos), joten sen paineli ihan ilokseen, eikä siinä kauaa nokka tutissut ;) Paidan ompelukin on hyvin helppoa. Ottobresta brum brum kaava (taisi olla nro 1/12), koossa 110cm. Vetoketjun etsimiseen meni sitten oma aikansa... Ompeluun otin kuvalllisen ohjeen täältä (kiitos). Ja lopulta kun paita oli kasassa, mulle ilmoitetaan ettei kelpaa. Lintu on väärällä puolella paitaa, sen pitää olla etupuolella. Piste. Lupasin tehdä etupuolelle sitten possun. Armotonta sopivan kuvan googlaamista hetki, sabluunan piirtämistä, leikkaamista ja taas painamista. Hyvä tuli. Ja nyt kelpaa. Ja hiharesoria on reilusti. Koska lapseni epästandardin pitkät kädet (sukuvika) aiheuttaa sen että vaatteet sopivat muuten hyvin, mutta hihat jää aina lyhyiksi. Nyt on kääntövaraa.

Aa, ompelinhan muutakin... kaupasta ostettu 104 cm paita oli päällä kerran, koska siinäkin oli liian lyhyet hihat! Hihat poikki (ja mies tuijottaa vieressä että nyt se nainen sekos, mitä se tekee!!), käännös ja uusi sauma. Nyt on t-paita.

Ja se oksutauti... julistan sen selätetyksi! :) Tänään ei kyllä vielä lähdetä mihinkään pyöräreittiä kauemmas, ihan vaan varoiksi.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Miksi tavarat on tiellä ja ikäänkuin jokapaikassa, tasan siihen asti kun niitä tarvitsisi?

Kuuntelin Tulipaloa. "Onks tää herra Heinämäkeä? Herra Pujo!" kysyy poika. Tarkka jätkä. Sitten kuunneltiin ja katseltiin heinistä, ihan riittävästi.

Tänään ei oksuja, vielä. Mutta ei oo ollut ruokahaluakaan. Keitän kohta makaroonia, katsotaan tilannetta sen jälkeen.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Sairastuvalla

Aamulla poika rupesi valittamaan masuaan ja jonnin ajan kuluttua sitten oksensikin. Sittemmin, kun sain lakanoilla peitettyä koko olohuoneen, on tilanne rauhoittunut, eikä oksuja ole hetkeen näkynyt. Tosin tossa aamullakin oli pirteä kuin peipponen, kunnes yhtäkkiä muuttui kalpeaksi ja oksensi. Sama jokaisen oksun edellä. No toivoa sopii, ettei enempää.
Onneksi poika on jo sen verran iso, että suurin osa on osunut ämpäriin. Ja osaa jo vähän ennakoida oloaan. On sitä pyykkiä kuitenkin tullut, riittävästi. 

Olen yrittänyt keksiä puuhaa. Junarataan kaivoin jemmassa olleita junia esille ja se on jaksanut kiinnostaa. Piirrettyjä on katsottu. Legoilla leikitty. Ja poika on leikkinyt äitiä. Hän on pehmopossujen äiti ja niille pitää tehdä kaulahuivit. Tilkkulaatikosta sai kankaanpaloja ja niitä hän leikkeli sopiviksi paloiksi. Välillä silitti leikkisilitysrauhallaan ja taas leikkasi. Kas kun äidit nyt vaan tekee lapsilleen kaikennäköistä, kuten kankaanpaloista kaulahuiveja. Nih.


Huominen vietetään suosilla kotona, se yksi oireeton päivä (toivokaamme että huominen on oireeton!). Se tarkoittaa siis lisää tekemisen keksimistä... Josko vaikka opeteltas afrikan tähden pelaaminen. (Ja katsottas lisää piirrettyjä ;)

Eilen poika oli ensimmäistä kertaa kaverin syntymäpäivillä ilman vanhempia. Jännitti kovasti, sekä poikaa että minua :D Poika meinas lyödä jarrut päälle ennen juhliin menoa, mutta ovelta hän katosi kaverin kanssa leikkeihin. Ja kaverin äiti laitoi kiltisti mulle viestin kesken juhlien että hyvin menee, näytinköhän ite niin kauhistuneelta... :D Puolentoista tunnin päästä noudettiin kotiin iloinen poika, jolla oli kakkua suupielissä ;)

Itse käytin yllättävän puolentoista tunnin vapaahetken ompelemalla! Tein nuppupeittoja. Osat leikkasin jo kun tulin töistä kotiin ja illalla sitten ompelin. Tänään laitoin niihin vanut sisään ja pyöräytin pesukoneessa. Nyt ovat valmiita maailmalle. Toivottavasti lämmittävät hyvin :)


Yhteensä 6 peittoa. Neliöitä, koot välillä 50x50 -55x55 cm. Päällimmisissä ruudun koko on 6 tuumaa kanttiinsa, sinisissä alemmissa 17 cm ja 15 cm, ja todettakoon että jatkossa teen 6 tuuman vakiolla. (Koska tilkkuviivain on 6 tuumaa leveä ;) Ja on kyllä nyt elämäni siisteimmät tilkkujen yhdistykset, siitä kiitos hyville tilkkutyövälineille! Ne tuossa joskus ostin, aika vähälle tilkkukäytölle ovat jääneet, mutta muussa askartelussa ovat olleet mainiot (ostin kaksi leikkuria, toisen kankaille ja toisen paperille :)


Ikean uudet kankaat sulatti kyllä mun sydämen. Noi pöllöt ja siilit on ihania. Siilikankaassa on vaan ikävän harvassa kuvia, joten tuli vähän köyhemmän näköiset ruudut sillä kankaalla.  Omasta mielestäni niistä tuli kivoja (paitsi toi toinen sininen, jonka sommittelu ei onnistunut), mutta koska en ole millimetri-ihminen, ovat vähän vinoja, mikä minnekin päin. Ei kerrota sitä kelleen.


Sain kuvattua myös virkkaamani pöösit. Ohje on jostain päin nettiä, en nyt tähän hätään löydä sitä, lisään jos muistan. Noita possuja on heitelty kovastikin erilaisilla linnuilla (ovat kuvassa jo hieman länässä... ;) Lanka nallea ja koukku 3mm. Grammat sivupalkissa. Silminä puuhelmet. (nyt on ostettuna turvasilmiä, mutta eivät ehtineet vielä näihin pööseihin). Ovat olleet mieleisiä.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Viikonloppuna opin tekemään ilmapallokoiran, sellaisen, joita taikurit tekee. Ja ilmapallomiekan. Tänään piti ostaa lisää taikurin ilmapalloja

Eilen oltiin miehen tädillä kylässä. Poika meinasi jäädä sinne, menkää ny jo, hus hus, sanoi meille. Ei me menty, otettiin poika mukaan.

Tänään ompelin kaksi nuppupeittoa. Toisessa onnistui sommittelu paremmin kuin toisessa, mutta ihan hyviä niistä molemmista tuli. Vielä pari ajattelin tehdä, ei kahden takia viitsi sairaalalle asti ajaa.

Käytiin pojan kanssa kavereilla kylässä, lainaamassa vähän heidän tulostintaan. Nyt on silitettäviä kokomerkkejä ja nimilappuja pitkäksi aikaa.

Grillattiinkin. Parsaa, kylkipaloja ja jälkiruuaksi banaania, joka höystettiin jäätelöllä ja kinuskikastikkeella.

Nyt särkee päätä ja väsyttää. Nukahdin eilen vasta yhdeltätoista illalla, poika sen jälkeen. Ja hän ponnahti aamulla seiskalta ylös, vaatien minuakin nousemaan. *Haukotus*

torstai 12. huhtikuuta 2012


Synttärit vietetty. Kakku syöty. Ja popcornit :) Ujoimmatkin lähtivät liikkeellä juhlan loppua kohden. Poika sai kivoja lahjoja ja kaikki pikkujuhlijat jotain pientä onginnasta.
Oli mukava nähdä kavereita, sekä vanhempien että pojan mielestä. Tuossa juuri ennen nukahtamista sanoikin että oli kivat juhlat ja kivoja kavereita :)
(Poika toivoi kilpa-autokakkua, tuossa taitaa kyllä olla jokamiesluokkakisat menossa... ;)

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Poikani on neljä vuotta! Aamulla meidät herättää kirkas ääni, joka kysyy, että onko nyt se syntymäpäivä ;) Lahjat avattiin ja laulut laulettiinkin sitten sängyssä. Mieluisia lahjoja sai, Puuha-Pete pyjaman (joka on ollut päällä koko päivän), nalle puh kirjan ja duplo Maken. Ja naapurin paketista vielä cars pikkuautoja (jonka poika tiesikin, mutta joutui odottamaan paketin avauslupaa hiiiirveän monta, eli 2, päivää).

Päivällä leivottiin kakkupohja ja munat puhallettiin tyhjiksi, että päästiin munankuoria maalaamaan






Kakku ei sitten mennytkään ihan niinkuin strömsöössä. Pohja jäi kiinni leivinpaperiin, joten sitä ei saanu kovin suoraan leikattua. Kerma oli jotain mukakermaa, joka ei halunnut vatkautua. Ja kaikki marjatkin oli alakerran pakastimessa, joten jouduin kaivautumaan sinnekin kesken kakun täytön. Mutta koristelusta tuli täydellinen <3


Nopeeta se neljä vuotta meni. Vastahan tuo oli pieni käärö. Mutta on se hienoa että kääröstä on kasvanut osaava poika. Osaa jo vaikka mitä ja koko ajan oppii lisää.

perjantai 6. huhtikuuta 2012

 Aah! Ihanaa, pääsiäisvapaa. Neljä päivää aikaa lorvia! :)

Eilen kävi naapurit kylässä. Pelattiin lautapelejä ja syötiin herkkuja. Poika puuhaili omiaan, kävi välillä hakemassa sipsiä lisää ja jatkoi puuhailua. Olen kovin yllättynyt! ;) Poika sai syntymäpäivälahjan, hän saa avata sen vasta huomenna ja heti aamulla kysyi että missä paketti on, hän vähän ihailisi sitä :D Oli kivaa :)

Sorruin (taas) ostamaan töistä ison kimpun tulppaaneita. No okei, ostin kolme pientä kimppua... ;)


On ne vaan kauniita :)

Sorruin myös pieniin kangasostoksiin :D


Tuo hieman huonosti näkyvä ruskea pöllökangas on ihanan pehmeää, bambu collegea. Nam! Ja oranssiraidallinen on merinoneulosta.

Tänään järjestin aamulla pojalle munanmetsästyksen


Aika hyvin munat löytyi, muutamaan piti antaa vihje ;) Kohta tuo ipana on niin suklaakuorrutettu, että... :D Vaikka hän kyllä söi vain kaksi ja loput jätti odottamaan, hyvä hyvä, mistäköhän on oppinut sen taidon. Ei minulta ainakaan.

ps, arvonta täällä