sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kipeänä. Taas. Kaikki on hyvin, kunhan ei hirveästi liikuskele, istun siis nojatuolissa, katson leffoja ja kudon. Tai makaan sängyllä ja luen. Tai nukun (4 tuntia päiväunia...). Voimat on pois. Onneksi mies on tälläkertaa terve ja minä olen saanut sairastaa. Pojat on puuhanneet, tänäänkin lähtivät appiukolle kylään. Ja huomenna lääkäriin!

Mutta olen tässä nojatuolissa tehnyt valmiiksi keskeneräisiä: kotelopossun ja pojan villapaidan.

Kotelopossusta puuttui yksityiskohdat ja kiinni liimaus. Toosi iso homma. Mutta nyt se on tehty.


Virkattu cool aid värjätystä nallesta
koukku 2 mm
Kulutus 6 g
Ohje täältä
Tosi kiva, haluis tehdä vielä monta lisää, mutten tiedä jaksanko inspiroitua ;)

Paidasta taas puuttui toisesta hihasta viimeiset 10 cm, sekä edestä ankkurikirjonta. Toosi iso homma sekin...


Kulutus 161g Airmix lankaa, ihanan pehmeä!
Puikot 5mm
Koko 110 cm noin
Ei ohjetta. Neulottu ylhäältä alas ja soviteltu matkan varrella. Nyt pitäisi olla sen verran reilu, että riittää syksyksi (toisin kuin edellinen, joka syksyn saavuttua oli jäänyt pieneksi...)

 Lisäksi kudoin kerrankin jotain itselleni, kynsikkäät:


Ohjetta katsoin ravelrystä, camp out fingerless mitts, mutta koska lanka oli erilaista ja puikot pienemmän, ja halusin ettei ranne rullaannu, niin katsoin vaan kuvaa ja tein miten parhaaksi näin. Mutta ideana noi on loistavat ja tuli tosihyvin käteen istuvat kynsikkäät! Ohjeen mukaan tehdyissä on ehkä vähän enemmän erottuva peukalokiila... mutta ei puhuta siitä ;)

Lanka drops delight
Kulutus 26 g
puikot 3 mm

Langassa on pitkät värinvaihdot, joten toinen on kokonaan violetti-musta ja toinen on ruosteenruskea-sinappi-mustahko, ihan eri värimaailmaiset siis. Mutta hyvin sointuu silti värit yhteen. Ihastuin noihin keriin kaupassa talvella, niissä on niin kaunis värimaailma, murrettuja mutta silti värikkäitä. Pitää tehdä toisetkin, joka takin taskuun :)
(Kuvautan ne sitten kun mies kotiutuu)

Tässä sairastellessa olen myös havainnut Martha Steward shown viihdyttäväksi. Löysin sieltä myös ohjeen, jota pitää kokeilla seuraavan kerran kun ostan ananasta.

Ja nyt, unille!

edit, kuva lisätty

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Mull on parhaat työkaverit <3 Toinen toi mulle eilen kotiin kannettuna ison pussillisen nokkosia!


Illalla perkasin ja ryöppäsin ne. Ja silppusin. Iso pussillinen kutistui 5 desin purkilliseksi.
Tänään paistoin niistä pinon nokkoslettuja


Hyviä olivat, nam! :)

perjantai 18. toukokuuta 2012

Neljän päivän vapaani kunniaksi kaadoin jalkani päälle pöydän. Nyt se on kipeä. Naapuri tuli vinosti hymyillen pihalla vastaan, oli saattanut kuullu karjahduksen, ja sen aiheuttaman tunteen purkauksen... Nyt on jalassa komea patti. Varpaat sentään liikkuu jo.

Kaikesta huolimatta käytiin tänään kaupungilla asioilla. Kaksistaan miehen kanssa. Nyt on biohajoavaa pesunestettä mökki saunomisiin. Miehen nenällä korjatut silmälasit. Masussa Helsingin jäätelötehtaan jätskiä <3 Ja minulle uudet värikynät :)


(Ooo, mitkä sävyt!)

Paluumatkalla pyörähdys honkkarissa ja nyt on kesäkukat, kotiin ja mökille. Ja juuriharja. Ja pensseleitä. Jos tuuli tyyntyy niin tänään/huomenna on vessan maalausta! Jos ei, niin sitten vaan maalaan saunan sisäpuolelta.

Eilen pääsin pitkästä aikaa ompelukoneellekin. Pojalle velourista housut ja paita. Ja edellisen kerran housujen jämätilkusta ihan pienet mini vauvahousut. Ei sille käyttäjää nyt ole, mutta eipähän jäänyt minitilkkua kangaspinoon! Tyytyväinen olo. Raitavelour kului käytännössä loppuun, jonkun taskun siitä vielä saa. Ja ruskeasta velourista ei taija saada enää sitäkään :)


Olipas mukava ommella, pitkästa aikaa!

torstai 17. toukokuuta 2012

Uu! Mun rodo kukkii!



Ihanaa!

Käytiin pojan kanssa pyöräkävelyllä. Oli kostea ja kuuma ilma. Tuleekohan ukkonen.
Ja jee! Neljän päivän vapaa, eikä kukaan, ainakaan vielä, oksenna! :)


maanantai 14. toukokuuta 2012

Tänään olen
-Pitänyt kaulassa uutta silkkihuivia. Sain sen pojalta äitienpäivälahjaksi. On itse sen maalannut. Pidän siitä niin paljon <3 ("se oli salaisuus, thihihihi")
-Juonut lämmintä kaakaota uusista afrikan tähti-mukeistani <3 (kiitos kulta)
-Inspiroitunut uusista käsityökirjoistani (synttärilahja itselleni, saapuivat tänään)
-Uikuttanut ja valittanut. Eilinen halon hakkuu/pinoaminen/kärrääminen tuntuu lihaksissa, joita en tiennyt minulla olevankaan.
-Tuskastunut sotkuiseen olohuoneeseen
-Jännittänyt huomista

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Eilen hurautettiin käymään kierrätystehtaalla. Mukava visiitti, vietiin pussillinen ja tuotiin vajaa pussillinen tavaraa. Löysin kivan laulukirjan pojalle ja itelleni kankaaksi froteisen mekon. Ostin myös metrin söpöä pingviinineulosta :)

Tänään sain tosiaan aamupalan sänkyyn :) Ja siitä sitten lähdettiin mökille. Matkalla pysähdyttiin kaupassa ja ostin itselleni kengät, no viidet... ja vielä samanlaiset.
Mökillä oli koko päivän mukava keli. Istutin kasan pääsiäiskukkia pihalle odottamaan uutta tulemista. Nuuhkin nurkkia ja suunnitelin "kasvimaata".


Mun porukatkin tuli mökille. Mies kaatoi isän kanssa puun, joka isotteli meijän vessalle. Lisäksi kannettiin naapurin puita ja risuja pois meijän pihalta. Sitten grillattiin makkaraa ja kasviksia. Ja toki syötiin suklaata ja kakkua, synttäreiden kunniaksi :)


Mies kiinnitti pöntön linnuille. Edellinen pönttöpuu kaatui tapaninmyrskyssä (ja tänään sitäkin pistettiin palasiksi). Mies on tosiaan pöristellyt moottorisahalla vähän siellä ja täällä, pitkin pihaa. Ja minä oon tullut kirveen kanssa perässä ja karsinut oksia pois ;) Kyllä siitä mökin pihasta tuli erinäköinen. Vaikka on siinä paljon vielä hommaa. Pari puuta on ihan kokonaan vielä käsittelemättä ja jo käsitellytkin pitää vielä pilkkoa. No mutta, pikkuhiljaa.

Pojan kanssa askarreltiin mummille äitienpäivälahja:


Poika valitsi ite värit. Ja minä ompelin tyynyliinan. Kortinkin poika teki itse. Siinä on mummin kuva :) Tuli hienot! :) Niin, ja sai mummi yhdet kengistäkin, jotka ostin matkalla :D

Oli kiva syntymäpäivä! Vesisade alkoi vasta kotimatkalla. Ja kotona kävin vielä dyykkaamassa roskalavaa. Löytyi täydellinen pöytälevy erääseen projektiin. Ja kastelukannu :) Hyvät löydöt. Hyvää kakkua. Kiva kirja lahjaksi (jonka tosin valitsin itse ;) ja koko päivän kiltti poika! Wow.
Nyt vielä loppuhuipennus päivälle ja nukkumaan omaan sänkyyn :)

Sain aamupalan sänkyyn :)
Kiitos kullat <3

tiistai 1. toukokuuta 2012

Naapuri kävi illalla lainaamassa kananmunia ja tänään palautti ne munkeiksi jalostettuina :)
Oltiin treenaamassa ajoa ilman apupyöriä. Muuten sujuisi hyvin, mutta poika on himppasen malttamaton, pitäisi jo osata, eikä enää harjoitella. Nurinhan siinä sitten menee. Ja sitten menee hermot. "Sitten mä otan nää hanskat pois! *Ärinää, murinaa...*" Jonku 15 metriä kuitenkin, suoralla tiellä, pysyi satulassa. Jos illalla uudestaan :)

Ja mieskin uskalsi jo ulos ovesta, edistystä paranemisessa!