tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pysäköintivirhemaksu näyttäisi olevan 60 euroa. Opin sen tänään.

Kävin myös hyvän ystävän kanssa kaupungilla.
En lotonnut.

Aika nukkua.

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ja sinne se meni, se loma. *niisk* Ikävä jäi.

Lauantaina oltiin kuitenkin vielä ajelemassa höyryjunilla.



Neljä tuntia viihdyttiin festareilla. Ajeltiin junalla sinne ja takaisin, sekä pari kierrosta festarialueen ympäri. Sää suosi ja limpparia kului. Poika sai veturimies pillin ja junanohjaus(karkki)kepukan. Ja se loimulohi oli taivallista! Hyvät oli festarit tänäkin vuonna! :)

Käytiin myös kahteen kertaan mustikassa, ensimmäinen saalis, noin 1 dl, käytettiin grillipiirakan täytteeksi.


Hyvin onnistui mustikka-rahkapiirakka grillissäkin. Kiitokset vinkistä kuuluvat Vilijonkan blogiin :) Taikinan nappasin kaupasta, sisällä mökin mustikoita ja päällä rahkaseos. Maistui! Ja teemme toistekin :)

Toinen saalis, noin 3 dl, meni pakastimeen. Tänään kävin mustikassa, 3 litraa, suoraan kauppakeskuksen pihamaalta, 6 euroa litra. Mur. Tapanin myrsky ja sen jälkeiset metsätyöt vei mun mustikkamaat.

Lupasin itselleni, että jos selviän ensimmäisestä työpäivästä, jos nyt en järjissäni, niin ainakin elossa, ostan itselleni kukkia. Selvisin, oikein hyvinkin. Oli hyvin rauhallinen ja seesteinen päivä. Ostin silti, hyvällä omallatunnolla itselleni ison kimpun tumman vaaleanpunaisia ruusuja (onko se edes väri?) ;) Ihania ovat!

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Yliannostus! Mä en enää (tänä vuonn... tänä kesä... tällä viikolla) syö homejuustoa *yyyh*

Mutta oli se hyvää! :)

torstai 26. heinäkuuta 2012

Oy Valmiit Ab :)


Pojan sukat, ihan perus, 2 o 2n resorilla
Lanka Silja
Kulutus 41 g
Puikot 3 mm
Kivat tuli ja eikun toiset puikoille! :)


Pojalle (ylläri)
Koko 110 cm
Metsolan traktori joustofroteeta
Paita kaava ihan perus
Ollut jo jokusen kerran päällä ennenkuin kuvaan ehti ;) Kuvaankin suoraan pyykkinarulta :D


Megapikatikkinä tuttiketju, menossa vauvalahjan mukaan.
Tuttirenkula kierrätetty.
Autonauha kangaspeikosta :)

Ja viimesenä, mutta ihanimpana:


Virosta ostetusta villasta huovutettu, toinen minun, toinen pojan tekemä. Musta on villalankaa, kun huovutusvillaa ei juuri nyt mustana löytynyt (ne on alakerran vaatekaapin päällä, liikaa akrobatiaa että ne sieltä saisi...)
Sisällä on hirmukauheeta akryylilankaa ja päällä märkähuovutettua villaa. Minun versiossa on loput tehty neulahuovuttamalla. Poika leikkasi omaansa yksityiskohdat askarteluhuovasta. Minä leikkasin hänelle mustat palat, olivat niin pieniä, hermo meinasi pojalla jo palaa isompien osienkin kanssa. Osat on kiinnitetty liimalla. Korvien liimaus jäi äidille, mutta poika osoitti niille paikat.
Musta tuosta pojan possusta tuli tosi liikkis! Niin ihana! <3

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korkeasaari





Kivaa oli. Ja aurinkoista. Ei oltu ainoita, aateltiin tulla vesibussilla takaisin keskustaan, mutta ei mahduttu laivaan, tultiin sitten bussilla.
Mukana oli rattaat, ovat kyllä mahdollisimman epäkäytännölliset, ei enää tee mieli niitä mukana raijata, mutta oli kyllä ehdottoman hyvä, että olivat mukana: vähän alkoi neljäveetä loppumatkasta väsyttää. Kiltisti kuitenkin oli koko reissun! :)

Paluumatkalla käytiin syömässä jäätelöt. Poika ei jaksanut omaansa, joten jouduin uhrautumaan. Ensi kerralla hän saa valita jotain muuta kuin suklaata...
Viimeinen lomaviikko puolivälissä, hui!

Maanantaina oli odotettu päivä ja se starttasi kuudelta pihasta. Kyseessä oli Tallinnan reissu, yhdessä pojan ja hyvän ystävän kanssa. Ensin kurvattiin hakemaan kaveri ja sieltä satamaan. Päästiin suoraan kävelemään laivaan ja aamupalapöytään. Aamupalaa syötiin pitkään ja hartaasti ja kassista kaivettiin jo ensimmäinen pojan viihdyke: puuhakortit. Ne kortit on kyllä hyvä keksintö! Pitänee jossain välissä ostaa toinenkin pakka, tuo pakka on englanniksi, niin kaikki sanoihin liittyvät tehtävät on vielä pitkään toimimattomia. Ja on siellä vielä kovin vaikeita tehtäviä muitakin. Mutta silti poika pitää niistä hirmusesti. Ja hyvä niin, saatiin syödä rauhassa loppuun ;)

Tallinnassa oli syksyinen keli, satoi ja tuuli. Terassit oli tyhjinä ja ne kaksi jotka jossain terassilla nähtiin, olivat kietoutuneet huopiin. Käveltiin kuitenkin vanhassa kaupungissa, käytiin Viru keskuksessa (jossa oli muuten todella hyvää jäätelöä!), apteekista haettiin tarpeita (kuten syylähoitoa pojan jalkoihin), vanhassa kaupungissa käytiin syömässä pitsaa, käveltiin ja katseltiin sateen väleissä. Niin ja ostettiin manteleita. Ovat kovasti kaverin ja pojan mieleen ;)


Kaikki rahat saatiin tuhlattua, mutta en ostanut lankaa enkä kangasta! Vähän villaa kyllä, ängsi pöösi väreissä, pojan toiveesta ;) Sen sijaan ostin suklaata ja homejuustoa. Ja pojalle älysöpön silmälasitelineen :) Ja poijalle ihan ensimmäisistä kaupoista, missä käytiin, puisen hinausauton. Hän siihen ihastui, ja itse valitsi ja pyysi sitä. Ja lupasi ettei muita leluja vingu matkalla, eikä kyllä vinkunutkaan! Ostimme siis puisen hinausauton. Mä olin ylpeä valinnasta, puulelut on niin ihania!


Ja kyllä sillä onkin leikitty!

Ja minä ostin kukkia <3


 Voiko olla kauniimpaa? Näyttää kyllä ihan hääkimpulta ;) mutta koristaa nyt meijän olohuonetta :)

Ihana reissu! Oli kyllä niin kiva päästä pitkästä aikaa ystävän kanssa reissuun!  Odotan kyllä että hän palaa maailmalta ni päästään toistekin! ;)

Ystävä toi sieltä maailmalta mulle tuliaisia


Ompas tumma kuva... pimeä syys ja silleen ;)
Sain ihania kankaita, isoja ja pieniä origamipapereita ja syömäpuikkoja, isoja meille aikuisille ja pienet pojalle. Nuo pienet on niin suloiset! :) (poika on tosin sitä mieltä että nämä "suolatikut" tai "syömistikut" ovat kyllä ompelemista (kutomista) varten. Haluaisi "ommella" huovutusvillasta ängsi pöösin ;) Hassu poika.

Kankaat näen jo kirjankansina... ja tunikana... ja oih, ihania :)
Kiitos ihanista tuliaisista! :)

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Torstaina käytiin puuhamaassa. Poika, 4 v, oli kyllä ihan kohderyhmää. Hekotus vaan kuului ja ihmeteltiin miehen kanssa, että mistä putkesta se nyt putkahtaa ulos. Oli mukava retkipäivä. Sopivan aurinkoinen, muttei kuitenkaan kuuma. Ainoa vaan, että vesihommelit oli jäätäviä. Poikakaan ei suostunut uimaan. Muuten kuulema ihan kaikki oli kivaa :) Meillä oli kylmälaukku täynnä eväitä ja välillä käytiin autolla syömässä, niin taas jaksoi. 4 tuntia oltiin ja se on aika paljon huvitusta nelivuotiaalle. Ehkäpä ensi vuonna uudelleen! :)

Oltiin sitten mökilläkin. Nyt on halkohommat suurimmaksi osaksi tehty, yksi puu odottaa vielä pätkimistä ja jokunen jostain kasan alta löytynyt näre vielä pitäisi käsitellä. Muttei se ole enää kuin pikkanen homma, sillä me ollaan sahattu ja pätkitty ja halottu ja pinottu ja kärrätty ja kannettu koko kevät ja kesä. Saakin jo riittää!


Poimin itselleni ihanan nimipäiväkimpun. Että pidän puna-apiloista! Ne tuoksuu niin kesältä :) Ja kaverilta saatu pieni, sievä suolasirotin pääsi parempaan käyttöön ;)
Kuvassa näkyy myös kesäkäsityöni, pojan villasukat! Toinen jo valmis, toisesta puuttuu vielä vähän. Niin ja valmiistakin toki vielä päättely *huoh* Ja toinen pari pitää vielä tehdä, kaksilla selvittäneen talvesta. Ellei sitten iske joku sukantekohimo ;)

Ostin itselleni pienen nimipäivälahjankin *köhköh*


Mökkipaikkakunnalla on kyllä yksi Suomen parhaimmista kangaskaupoista. Mutta on todettava etten ihan halvalla päässyt... en valinnut halvimpia kankaita ;D
Nämä kun jalostan vaatteiksi niin hyvä on. Poika on taas kasvanut niin, että huh huh. Ranteet ja nilkat vaan vilkkuvat. Pojallehan on vielä ihan sama, että mitä päälleen laittaa, mutta mä arvostasin vähän kivempia vaatteita. Kaupoissa on edelleen melko tylsiä poikien vaatteita, vaikka niissäkin on parannusta näkynyt. Niin ja onhan tässä sekin puoli, että vaatteiden ompelussa ei taatusti ole käytetty lapsityövoimaa (kankaasta itsestään ei voikaan olla niin varma). Lapsi on yritetty suorastaan kadottaa ompelun ajaksi, siihen on käytetty joko isätyövoimaa tai mystistä taikalaatikkoa olohuoneen nurkassa... ;)

Niin ja koska oltiin mökillä, niin joka päivähän luonnollisesti satoi. Paitsi tänään, kun lähdettiin kotiin...

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kaverin kanssa leffassa ja kaupungilla.  Hyym, hupaisa... leffa. Tai jotain. En ihan tiedä mitä siitä ajatella, pidinkö vaiko enkö ;)

Ja mun oli ihan pakko ostaa sammakkoteippiä ;D


Ja koska on tälläinen lämmin kesä (huomaa sarkasmi), tulin ajatelleeksi talven pukeutumista. Nyt on pojalle aluslapaset :)


Ovat merinoneulosta. Ja saumat on ulkopuolella, koska niitä kuitenkin käytetään alushanskoina, niin saumat ei hinkkaa käsiä ja ovat mukavemmat käyttää. Ranteensuut on vaan saumuroitu, mutta jos sei käytännössä toimi niin saumuroin tilalle resorit. Saa talvi tulla! Tai no, jos ei ihan vielä... ;)

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu, kesä-yön on onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu - Eino Leino

Näin sanoi uusi passini. Minun saapui eilen ja miehen saapui tänään. Passien myntämisellä oli tosin eroa 10 päivää. Miehen passia hakiessamme ihmettelin ääneen, miksei minulle ole vielä tullut, ystävällinen virkailija tarkisti ja lupasi soitelle poliisiasemalle, josta hain omani, että mikä maksaa. Puolen tunnin päästä minulle soitetaankin että hups, ihan unohdettiin. Miehen kanssa naureskeltiin että hän varmaan saa passinsa ennemmin kuin minä, ei sentään ihan, ehdin kuitenkin päivällä ensin ;D
No, ei se mitään. Pääasia on että nyt passi on perillä :)

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Parisuhdeaikaa, Flamingo spaassa kellumassa :)

Ja nyt on mansikoita pakastimessa, 5 kg... eiku 4 kg (*röyh*)

Kiva päivä!

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Vein pojan viimeviikon lopulla mummilaan. Nähtiin kummityttö ja käytiin kaverin ja hänen lapsien kanssa pienellä laivareissulla ulkoilusaaressa. Saaressa oli kiva leikkipaikka (=päätöntä menoa pari tuntia) ja uimaranta. Sinne jäi talviturkki! :) Mun jalkapohjista on tullut arat, pitäs hankkia uimakengät.

Lauantai ja sunnuntai vietettiin mökillä miehen kanssa. Siellä oli kuuma ja nihkeä ilma, ukkosta odottava. Mutta ei tullut ukkosta, eikä paljoa saatu aikaan. Jonnin verran pöristeltiin klapikoneella halkoja ja päristeltiin moottorisahalla lisää halottavaa...

Tänään marttailin ja keitin viimevuotiset marjan jämät pakastimesta pois ja hilloiksi. Nyt on mansikkahilloa ja mustikkahilloa ja kuningatarhilloa, nam. Huomenaamulla käyn ostamassa mansikkalaatikon. Tänä vuonna ajattelin laittaa vain yhden laatikon mansikkaa pakastimeen. Riittää mihin riittää, vaikka mustikkaa ei tänä vuonna ole tulossa juuri yhtään. Myrsky vei metsästä mustikanvarvutkin...

Ja se pienen pienen pieni mekko, ja sen omistaja, on valmiina!


Se on pupu!
Ohjeen löysin ravelrystä, mutta siinä oli lammas. Halusin kuitenkin pupun...
Lanka pupussa Silja
Lanka mekossa kool-aid värjätty nalle
Kulutus yht 44g + 5 g täytettä
Puikot 3,5 mm

Mekko on omasta päästä, ja hieman liian runsas tuolta takapuolelta, siksi rusetti masun yli. Mekon reunassa on pykäreuna :) Pupulla on myös keltaiset alushousut, pitsilahkeilla, mutta häveliäisyys syistä, niistä ei ole kuvaa. Ovat neulottu kroppaan kiinni, ei irrotettavissa.
Seuraavaan versioon teen muutoksia. On ihmisiä jotka tykkäävät neuloa tasona, minä en ole niitä, kaikki pyörönä mikä mahdollista! Pupun saumat ei meinaan ole ihan kaikkein siisteimmät...

Vielä hetki kirjaa, ennenkuin uni vie ->

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

"Äiti, mä keksin. Mähän voisin jäädä mummilaan ja sä voisit tulla tänne (kotiin, toim. huom.) ja ommella mulle paitoja!"

:D
Ja sehän se on, se mun suunnitelma :D

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Viikonloppuna käytiin Keskiaikamarkkinoilla Turussa. Ensimmäinen, mutta ei viimeinen kerta. Hienot oli markkinat, vaikka matkaseurani uuvahtikin melko pian... itse olisin viihtynyt vielä paljon pidempään. Työnäytökset juostiin aika vauhdilla läpi ja niitä olisin katsonut mielelläni kauemmin. Nyt nähtiin kuitenkin narrit ja taistelunäytös. Ja heposia. Ja myyntikojuja. Ja syötiin makkaraa kaalinlehteen käärittynä (mikä fiksu idea!). Ja poika söi kuorrutettua omenaa. Sää suosi, sade alkoi silloin kun lähdettiin ajamaan mökille :)


Mökillä tehtiin istutus hommia. Sukumökiltä ryöstetyt sireenit istutettiin ja mansikat. Mies meni ympäriinsä työleiri fiiliksellään ja katseli paheksuvasti minua kun loikosin riippumatossa. Aloittelin myös hyvää kirjaa. Nyt toivon mökille koko viikoksi sadetta, että sireenit juurtuisivat ;D

Eilen meidän piti olla aamulla poliisiasemalla ovenkahvassa kiinni, kun lupatoimisto aukeaa. Oltiin 8.50 paikalla, mutta ei ovenkahvassa. Meitä ennen oli noin 20 henkeä. Kymmeneltä oli sormenjäljet otettu, massamurhaaja kuva luovutettu ja nimmarit annettu. 6:n euron lisämaksu maksettu ja passi kolahtaa lähipostiin viikon päästä. Loppukesästä pakkaan ipanan kärryihin, kaverin mukaan ja lähdemme päiväksi Tallinnaan! Jee! Kyllä sen takia kannatti reilu tunti jonottaa :)

Poliisiasemalla käynti oli pojasta jännää, vaikka odotusaika meinasikin ottaa hermoon. Onneksi työkaverilta sain kesälahjan jossa oli tikkareita, sellainen helpotti oloa. Samoin kännykän olin ladannut, ensin pelattiin ängsi pöösiä ja sitten katsottiin youtuupista Pinguja. Välillä pelattiin talonpoikaa kolikolla. Aika paljon ohjelmaa pienellä pojalla pitää tunnin odotukseksi olla. Lopuksi lähdettiin vielä yhdessä jäätelölle.

Ja matkakin oli osaltaan jännä, mentiin näes junalla. Alkumatkassa oli suuri jännitystekijä, kun meidän piti kulkea vaunusta toiseen kolisevan ja nitisevän yhdyssillan kautta, meillä kun ei ollut lippua ja mentiin väärästä vaunusta sisään. Poika pisti neliraajajarrutuksen kun avasin välioven. Kantaen sitten mentiin. Mutta oli se silti aika hienoa, ainakin lopuksi. Paluumatkalla oltiin viisaampia ja ostettiin lippu etukäteen, Kirkkonummen ihanalta rautatieasemalta. Ja kun odoteltiin junan lähtöä, käytiin vielä katsomassa välikköä, paikallaan olevassa junassa, siltikään poika ei suostunut kävelemään siltaa pitkin :D

Tänään on otettu rauhallisemmin. Nukuttiin pitkään, ja minä vielä pidempään, poika katseli sängyssä oktonautteja. Lounaaksi haettiin kaupalta mansikoita ja herneitä. Ja välipalaksi leivottiin muffinsseja.


Sellasia tosi terveellisiä: spelttijauhoja, kaurahiutaleita, vähemmän sokeria ja luomu maitoa. Sisällä yllätyksenä yksi pätkispala. Päällä kunnon turaus kermavaahtoa :D
Ja se terveellisyys karisi viimeistään siinä vaiheessa kun söin ne ylijääneet pätkispalat ;D

Iltapäivää on sitten vietty pihalla. Poika leikki, vesileikkiä, piirteli liiduilla, lakasi pihoja, opetteli lentämään (ihan vielä ei onnistunut, otti mun askartelulaatikosta neljä värikästä sulkaa siiviksi ja juoksi räpytellen pitkin pihoja. Ei noussut ilmaan. Sen verran piti vahtia ettei lähtenyt kiipeämään kovin korkealle siipiinsä luottaen... ;) Mä oon hengannut varjossa ja lukenut lehtiä, kutonut pienen pienen pientä mekkoa (kuva myöhemmin ;) vaihtanut (joulu)koristeet ovikranssista (*nolo*) ja nautiskellut kesälomasta :)


Niin, ja kastellut kesäkukat. Orvokit alkaa taas vihjailemaan että niillä olis kuuma... pitää harkita niille uusi paikka.

Leikkasin myös pojan hiuksia. Olivat kasvaneet taas hurjasti ja valitteli että kun kutittaa. Mikä ihme se kun pää on koko ajan hiessä. Ohensin hyvinkin reilusti. Ja edestä taisin niistää vähän liiankin lyhyiksi, pään paikallaan pysyminen kun oli taas mitä oli. Oon todennut että en viitti maksaa 20 euroa pojan hiustenleikkuusta, kun samanlaisia lovia saan aikaseksi ite. Se pää ei meinaan kauaa paikallaan pysy, leikkas kuka vaan. Sitäpaitsi, pojan pää on tommonen luonnontilainen muutenkin, liehuu ja lepattaa ja taipuisana taipuu ihan mihin suuntaan vaan, paitsi siihen mihin sen asettelee. Itsepäiset hiukset. Sopii omistajalleen ;)

Mummin ohjeella keitettiin tänään kesäkurpitsa tomaattikeittoa. Poika vetäs kaksi lautasellista ja ähisi ja puhisi. Ruuan jälkeen ilmoitti että vetäytyy lepäämään :D Täytyy tehdä uudemmankin kerran kun vastaanotto oli noin hyvä :)

Vielä hetki ja sitten lähdetään mattopyykille! :)