torstai 30. elokuuta 2012

Aamulla olo oli suorastaan hyvä. Virkeä, ellen sanoisi. Otin kuitenkin rauhallisesti, googlasin laulunsanoja, leikkejä, luin Potteria, katsoin leffaa ja kudoin sukkaa. Pyöräytin koneellisen pyykkiä. Ja sitten se iski, karsee väsymys ja kolotus. Vetäydyin sänkyyn nallen viereen. Ja hups, 2,5 tuntia myöhemmin raotin varovasti toista silmää, ja vain vessahätä pakotti ylös. Väsyttää edelleen.
Voi mun poika parkaa, tänäänkin on telkkari päivä. No niin, ehkä sei poikaa niin hirveästi haittaa ;)

Jep, Miina sen sanoo, totuuden.

*huokaus*

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Hyvän palvelun päivä

Jätin soittopyynnön terveyskeskusen ajanvaraukseen. Soittivat sieltä ajallaan takaisin, täti oli hyvin ystävällinen ja sain ajan lääkärille. Olisin saanut ajan 20 minuutin päähän, mutta siihen en ehtinyt kyllä teleporttaamallakaan, joten aika tunnin päähän. Loisto homma. Lääkäri oli ajoissa. Mukava ja ystävällinen, kuunteli huoleni ja murheeni. Tutki ja koputteli. Diagnoosi, se sama virustauti kun puolella kaupungin asukkaista, sairaslomaa, särkylääkettä ja lepoa. Hyvä mieli.

Kävin ruokakaupasta, jugurttia ja banaania, ja muuta helposti nieltävää. Seisoin vieraassa kaupassa hoomoilasena muistaen että kananmunia ei ole kaapissa yhtään. "Anteeksi, missähän säilytätte kananmunia?" "No minäpäs näytän! ... tarvitsetko apua vielä johonkin muuhun?" "öm, eeen" "Hyvää päivänjatkoa! :)"
Huh. Millois asiakaspalvelu on näin ystävälliseksi muuttunut? Hyvä mieli.

Kävin hakemassa teatteriin liput, nyt kun seisoin siinä lipputoimiston nurkalla (ja hyvä että hain, viimeiset kolme vierekkäistä paikkaa ja teatteriin on vielä aikaa 2 kuukautta!). Iloinen ja rempseä lipunmyyjä, viljeli huumoria, ratkaisi ongelmat ja tyhjensi sporttipassitilini. Nyt on jotain kivaa tiedossa, jota odottaa! Hyvä mieli.

Kävin minä postissakin, lähetin traktoripipot ystävän lapsille. Ja sorruin. Ostin itselleni suomalaista muotoilua ja työtä, hopeaa. Ihanan kaulakorun ja korvakorut. Mitäs olivat pistäneet ne aleen. Maksoivat yhdessä vähemmän, kuin mitä olisin ollut valmis maksamaan pelkästä kaulakorusta. Ja kyllä, sielläkin oli hyvää asiakaspalvelua! Hyvä mieli.


Jos ei olisi päällä tämä vuosisadan flunssa, olisi suorastaan ylitsevuotavan hyvä mieli. Nyt on vain hyvä mieli :)
(ja treffit Harry Potterin kanssa, viimeinen kirja)

Edit, kuva lisätty

tiistai 28. elokuuta 2012

Viime torstaina käytiin taiteiden yössä pojan kanssa. Stoalla oli kiva perhetapahtuma. Poika sai ilmapallon (mustan halusi), olis ollut kasvomaalaustakin, mutta ei, sitä hän ei halunnut. Käytiin kuuntelemassa hauskaa bändiä, joista jokainen soittaja oli erimaasta. Laulajat olivat turkista ja intiasta, kuulosti aika vinkeeltä lastenlaulut laulettuna suomeksi, intialaisella aksentilla. Mutta oli kiva keikka.
Ja sitten se keikka mille me oikeastaan mentiin: Herra Heinämäen lato-orkesteri!!


Mun poikani! Tahtoi eturiviin! Yritin sitä keskemmälle, mutta siihen tuli isoja tyttöjä (noin 6 vuotiaita) egojensa kanssa, niin pieni poikani jäi henkisesti jalkoihin ;) Siirtyi suosiolla reunaan :) Ekaa kertaa innostui niin että kehotettaessa hyppi! Tähän asti kaikki hypyt on aina jäänyt väliin, paitsi silloin kun ei saisi hyppiä.
Mahtava keikka. Keikan jälkeen käytiin vielä kättelemässä Herra Pujo ja kiitettin keikasta.

Kotiin seikkailtiin metrolla ja bussilla ja vielä kävellen. Ja kyllä mulla sitten on kiltti ja kultainen poika! Olin ihan pakahtua ylpeydestä. Niin hienosti ja kiltisti oli keikat ja koko kotimatkan. Keikalla ei yhtään reihunut, kiukutellut, mököttänyt tai juossut. Katsoi paheksuvasti muita jotka riehuivat ja sanoi mulle hiljaa, ettei noin saa tehdä. Hih. Ja kyllä mä häntä sitten kehuinkin. Vielä tänäänkin, kun tuli puheeksi kuinka kiva keikka se oli ;) Uudestaan!

Lauantaina oli jännä päivä silloinkin, paloaseman avoimet ovet. Nähtiin kuinka palomiehet paloitteli autoa, poika pääsi istumaan paloveneeseen, kurkittiin paloautoihin sisälle ja isä ja poika pääsivät sammuttamaan "tulipalon", isä pumppasi ja poika ruiskutti. Ja palkkioksi poika sai palomieskypärän. Kyllä sitä oltiin polleana ;) Vielä visiitti Tapiolaan jossa syötiin jäätelöt ja poika pääsi pomppulinnaan. Niin ja sai Peppi Pitkätossulta kultakolikon ;) Sitten mun miehet suuntasivat kotiin ja minä pääsin seuraamaan kaupunginteatterin fingerporinäytelmän harjoituksia. Kivaa oli! :)

Sunnuntaina tulikin kurkku kipeäksi ja nyt oon reporankana kotona. Flunssa kaatoi. Tänään piti poika käyttää allergiatutkimuksissa, mutta muuten aijon viettää tämän päivän vaakatasossa. Ja mies saa ruokkia perheen, pitsalla. Nih.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Työ syö nyt aikaa ja voimaa.
Mutta tänään oli pitkästä aikaa aamuvuoro ja lähdettiin pojan kanssa uimahalliin. Uitiin ja saunottiin, oikein kunnolla. Lastenallas, poreallas, lämminvesiallas ja taas lastenallas. Höyrysauna ja tavallinen sauna. Olipas mukavaa.

Illalla piti oikeastaan ommella pojalle vaatteita, mutta päädyin ottamaan päiväunet. Näin unta kivistä, jotka muuttuivat lankakeriksi ja lopulta virkatuiksi perhosiksi. Luin ennen unia blogia, joka tuli uniini. Heräsin virkeänä ja levänneenä, kerrankin!

Unien jälkeen en siltikään alkanut ompelemaan. Tein ruuan ja piirtelin muutaman uuden laulukortin. Vaikka se sinänsä onkin työhön liittyvää puuhaa, sillä käytän laulukorttejani juurikin töissä, niin se on silti erittäin rentouttavaa puuhaa. En enää osaa vain piirrellä, sillä pitää olla jokin tarkoitus. Teen siis laulukortteja (ja niitä alkaa olla paljon ;)

Nyt jäin jumiin nojatuoliin, vaikka oikeasti pitäisi olla jo takaisin nukkumassa *haukotus*

perjantai 10. elokuuta 2012

Pika-askarrus

Itselle ja lahjaksi. Sitten poika ilmoitti että hänkin haluaa. Joten, sitten vielä uudelleen itselle ;)
Vessa lukemistosta löytyi tämän päivän totuus:


maanantai 6. elokuuta 2012

"Äiti?" kysyi poikani tänään
"Kun mä kasvan isoksi ja muutan täältä pois, omaan kotiin, niin mistä mä saan äidin?"
"...?"
"Joka synnyttää lapsia"

Kehotin olemaan kiltti tytöille ja menemään jonkun tytön kanssa isona naimisiin. Ei ilmeisesti ollut hyvä idea, sillä "tytöillä ei oo kivoja leluja"... No, jos nyt kuitenkin vielä odottelee muutaman vuoden ;)

***

Nyt ei meinaa jaksaa. Väsyttää. Sukat on kesken. Potteri on kesken. Siivous on kesken. Viime maanantaina  itselleni ostamat palkintoruusut ovat olleet hyvin reiluja, kukkivat kauniisti edelleen. Nyt ne ovat auenneet isoiksi ja kauniiksi. Pitää muistaa ostaa useammin itselle kukkia. Ne kuitenkin piristää :)