lauantai 27. lokakuuta 2012

Toissayönä satoi ensilumi. Pierunkuori, mutta sen verran että sitä lumeksi kehtasi sanoa. Aamulla kahdeksalta kiskottiin välihousut, villahuivit ja pipot päähän ja lähdettiin puistoon. Poika oli ihan täpinöissään lumesta, tunnin puuhasi ja vieläkin olisi jaksanut, mutta äidin nenä alkoi uhkaavasti palella.

Eilen söin alkupaloiksi suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa. Ja pääruuaksi rosollia ja kinkkua. Venäläis-jouluinen päiväruoka siis ;) poika sensijaan veteli onnessaan kesäkurpitsasosekeittoa. Ja molemmat olivat tyytyväisiä!

Illalla sen sijaan söinkin pitsaa. Hyvää sellaista. Ja hyvässä seurassa. Siitä jatkettiin elokuviin, step up revolution. Ensimmäisen 5 minuutin jälkeen olin sitä mieltä, että ei, ei minun leffani, mutta kyllä se siitä parani. Ihan viihdyttäväkin lopulta. Jatkoimme matkaa, ja poikkesimme baarissa. Jatkoimme matkaa ja päädyimme kuuntelemaan finteligenssiä. Ei ihan mun juttuni. Ei siinä muuten mitään, mutta volyymit niin kovalla, että siirryin istumaan takaseinälle, ja silti korvat soi. Päivän opetus: älä lähde leffaan ilman korvatulppia ;) Ilta oli kyllä kokonaisuutena kovin onnistunut, kiitos osallistuneille :)

Tämä päivä näyttää kauniilta, mutta kylmältä. Ja miehellä on komee viskibasso. Eipä siis mökille, mutta ei hätää, ensi viikolla sataa vettä.

torstai 25. lokakuuta 2012

Wuhuu! Alkaa näkyyn merkkejä stressin laukeamisesta: Missä minun neulepuikkoni ovat! Tänne ne neulekirjat! Jouluaskarteluja! Lankaa!!!

Koko syksyyn en ole saanut tehtyä mitään. Pakolla pojalle kolmet housut. Kirjansidonnassakaan ei vielä mitään valmista vaikka kurssi on jo puolessa...

Eilen olin dropsin lankojen perässä lankakaupassa, mutta hyllyt oli tyhjiä!! No en tyhjin käsin silti ulos tullut, mutta harmitti, koska minulla oli Visio... pitää kytätä koska niitä tulee lisää ;)

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Poikani on rokkiin päin kallellaan: soittimesta tuli Ram Jamin Black Betty, "tää on mun lempikappale!" ;)

torstai 11. lokakuuta 2012

-Keskeltä selkää meni lihas jumiin. Aivastaminenkin sattuu.
-Odotan verikokeiden tuloksia, olen odottanut koko viikon. Ei näy, ei kuulu.
-Sieltä täältä kolottaa.
-Mies päätti ruveta siivoamaan sängyn viereistä romukasaa silloin, kun minun teoreettiseen nukkamamenoaikaani oli puolituntia. En ole vieläkään nukkumassa, vaikka uniaika meni jo. No, onhan se kasa nyt siivottu ja hyvä niin, mutta sei silti poista väsymyksen tuomaa kiukkua.
-Löytyi monta, liian monta, laatikkoa sisältäen "oho, mitäs nämä on", eikä niitä siltikään voinut vielä heittää kirppiskasaan. Onneksi monta laatikkoa myös fuusioitui keskenään, joten tyhjiäkin on, muutama.
-Eilen oli kirjasidonta, en saanut aikaan oikeastaan mitään. Yhtään mitään. Lähdin ajoissa pois, tarkoituksenani käväistä hulluilla päivillä. Jaksoin kävellä puolimatkaan, bussiasemalle, kunnes voimat loppuivat. Käännähdin kirjakaupassa ja ostin pari lohdutuskirjaa (ale!) ja lähdin bussilla kotiin, olin sen verran hereillä että jäin oikealla pysäkillä pois. Kotona rojahdin sänkyyn. Mies palveli sängylle pitsaa. Hyvä, en olisi iltapalalle yläkertaan jaksanutkaan enää kiivetä.
-Mulla on ikävä mun poikaani, onneksi nähdään huomenna!

-Helene Schjerfbeckin näyttely Ateneumissa oli upea. Olin yllättynyt tädin tuotteliaisuudesta ja töiden tyylillisestä kirjosta. Suomen koululaitoksesta tuskin voi selvitä tekemättä esseetä Toipilaasta ja omakuvat on tietenkin tuttuja. Mutta oli siellä paljon upeita, upeita maalauksia, joita ei voinut kuin tuijottaa. Harmillisesti auki viimeistä viikkoa, muuten olisin voinut käydä siellä toisenkin kerran. Maalauksia oli niin paljon, että yhdellä kerralla osa jäi huomaamatta. Ja olihan siellä Ateneumissa toki Hugo Simbergin maalauksiakin, hänen Kuolemansa jaksaa aina ilahduttaa ;)
-Vares, pimeyden tango, oli oikein hyvä sekin. Ihan yksinäni kävin leffassa, mutta ei se mitään, kun leffa oli riittävän hyvä ;) Olikin ensimmäinen uusista Vareksista jonka näin, pitänee katsoa joskus muutkin
-Viime viikon keskiviikkona oli keikkapäivä. Ihanaa seuraa ja hyvä keikka. Pian uudestaan, lauantaina ;)
-Tänään oli töissä retkipäivä. Ihan oikea bussiretki. Sitä en olekaan tehnyt moneen vuoteen. Hyvä oli retki ja retkikohde. Taidankin pojalle lukea (ensiviikolla) koiramäen talossa :)
-Iltaruuan hoiti vanha tuttu grillin pitäjä, uudesta grilliboksistaan. Hella on ollut lomalla.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

3 h päiväunta
12h 45 min yöunta

<3

Saattoi olla hieman univelkaa...

edit, mies tuossa ystävällisesti huomautti että kyllä sä vielä neljältä siellä kuorsasit, päiväunta siis 3 tuntia, ei 2 ;)