sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulupukki toi pojalle uusia pelejä. Aamulla mummilaan toi tonttu uuden Afrikan tähden, vanha alkoi jo vedellä viimeisiään, ikää taisi olla pelirukalla jo 25 vuotta. Sen osat hajasijoitettiin: setelit leikkirahaksi pojalle, lauta ja timantit minulle, kirjansidontaan ajattelin...

Kuusen alle saapui lahjasäkissä toivepeli, Angry Birds action came. Sitä sitten heitettiinkin puoli iltaa. Siitä kätevä, ettei se meillä tarvitse pelikaveria, possun pudottaminen riittää :D ja "äiti kato!" ;)

Iltasella paketista kuoriutui myös Montza. Hyvä ja suositeltava peli! Peliaika kohtuullinen, helppo oppia ja ainakin automiehellä pysyy hyvin mielenkiinto yllä, parinkin erän ajan :)

Joulupäivänä miehen sukulaisissa käydessä poika sai ison paketin, josta paljastui Pyjama katit. Olen hyvinkin positiivisesti yllättynyt. Peli menee nopeasti, oli todella helppo oppia ja jaksaa tällähetkellä kiinnostaa. Lyhyessä pelissä on myös se hyvä puoli, että häviäminen ei ole niin tuskaisaa. Pitkässä pelissä, kuten Afrikan tähti tai Kimble, on se huono puoli, että on joutunut tekemään kovasti töitä ja silti saattaa hävitä. Harjoittelemme siis häviämisen jaloa taitoa vielä hetken lyhyillä peleillä ;)



Joululomalla ollaan lisäksi pelattu, pelattu ja pelattu, puheterapiasta saatua L-muistipeliä. Hyvä, tulee siinä samalla vahingossa harjoiteltua ;)

Tänään löysin piilotelleen Dymoni, ja dymottelin sitten syksyn kirjansidonnan päätyön valmiiksi:



Syntymävuoteni Akkarit, kahdeksi kirjaksi sidottuina.

Perinteinen kirjansidonta
Päällä violettia kluuttia
Etulehdet siniviolettia Canson kartonkia
Sisäsivuina kirppikseltä haalitut akkarit.
Dymolla tehdyt nimet selässä

Jos oikein tarkkoja ollaan niin olisi varmaan pitänyt leikkuuttaa sivut, mutta mutta, arvelin että silloin lähtee vähän turhan isot siivut ankoista ja jätin sen tekemättä. Ja koska ankat eivät olleen lähimainkaa uusia, ne olivat kippurassa ja käppyrässä, joten selän liimaaminen oli hankalaa, eikä selistä kovin siistejä tullut, ei auttanut edes kapitteelinauhan liimaus, ovat vänkyrät. Kaikkiaan ovat kuitenkin kivat. Ja säilyvät ehjinä.

Aika heikko oli kirjansidonnan syksyn saalis. Nämä kaksi, joita tein pitkään ja hartaasti. Pieniä nidottuja nippukirjoja iso pino (yhden puolikkaan kerran työ) ja sen koptisidoksisen kirjan sitominen, osat siihen oli jo valmiina. Oli vähän rankka syksy ja se heijastui sitten tässäkin asiassa jaksamiseen. Kevään kurssi alkaa tammikuussa, sinne ilmottauduin! Kovat on suunnitelmat, mutta katsotaan mitä tälläkertaa jaksan ja ehdin ;)

perjantai 28. joulukuuta 2012

Lankatilastoni on ollut maltillinen, vaikka en ole hirveästi kutonut, en ole myöskään hirveästi ostanut. Paitsi tänään. Kävin alpakkajuhlilla ja ostin itselleni alpakan. 1,2 kg alpakkaa. Ja lisäksi listasin aiemmin ostetut 550g alpakkaa.




Mutta kuten kaverini sanoi, niin kauan kuin se synnyttää enemmän mielihyvää, kuin mielipahaa, on kaikki hyvin. Ja näistä todellakin on mielihyvää! Voisin halia ja silitellä keriä koko päivän! <3
Joulu on juhlittu ja massut on täynnä :) Uunissa tosin paistuu juuri kinkku ja jääkaapissa odottelee rosolli ja perunalaatikko ;) Kohta voisi lähteä kävelemään ja hankkia rosollille vielä kastikettakin! :) joo, ei siis vielä jouluruokaähkyä ;)

Aatonatto, aatto ja joulupäivä vietettiin mun porukoiden luona. Aattona isäni ja poika kävivät metsästä hakemassa, jo kesällä valitun, joulukuusen. Oli tainnut isä käydä tallaamassa polunkin valmiiksi ;) Miehen kanssa käytiin mummoni haudalla. Poika täpinöi aamusta asti ja odotti joulupukkia. (Minä odotin jouluruokaa ;) Joulusaunottiin ja lopulta myös joulusyötiin. Ruuan jälkeen "kävi joulupukki", mies ja poika kurkkivat ikkunasta, näkyykö siellä mitään, ihan varmasti näkyi! Ainakin vilahdus. Ja ovikello soi. Ovella oli iso lahjasäkki, mutta ketään ei enää näkynyt ;) Poika on jo kesästä asti puhunut että hän sitten jakaa lahjat ja niin hän jakoikin. Ja jaksoi iloita jokaisesta paketista, niin sukista, kuin leluistakin. Paketteja oli sopivasti :) Minäkin sain jotain. Kaksi toivomaani kirjaa. Ja kauniin kaulakorun (ei kuvaa, minä olen yläkerrassa, koru alakerrassa, välttelen portaita) Ja muumiokäsieni pelastukseksi tehorasvaa.


Joulun valmistelut jäi kotona vähille, kuusi koristeltiin, leivottiin silloin tällöin pipareita ja joulutorttuja, suuret suunnitelmat, mutta voimien vähyys jätti suunnitelmat ensivuodelle. Ja sitäpaitsi, loppiaiseen onvielä paljon aikaa ;)
Mutta joulupallonallen tein.


Näitä pitää tehdä vielä monta lisää! :)
Ohje all about ami
lanka ylläriä, ja niin karheaa että huh
koukku liian pieni
ja kulutus 20 g

En kovin uskonnollinen ihminen ole, mutta seimet on jotenkin viehättynyt jo pitkään. Ostin pienet keraamiset seimihahmot, tarkoitus oli antaa ne kaverille lahjaksi, mutta koska ei nähty ennen joulua, jäivät ne minulle. Tänään asettelin ne vanhaan sikarilaatikkoon, villan päälle, aika kiva tuli :)


Pääsin hetkeksi myös saumurille, ompelin 6 kuolalappua. Mä en oikein ole hyvä noissa hempeissä väreissä.. ;)



Kankaita olis vaikka millaisia, mutta en millään raaskisi laittaa näihin korkkaamatonta kangasta... Ja lisäksi tilasin vielä lisää kangasta :D

Syksyllä on neulottukin. Ruusunnuppunuttu, jostain kirjasta, jonka nimeä en nyt muista


Hassun leveä malli. On kaikkein pienin koko. Hyym, kai se päälle sopii... Vielä pitäisi tehdä siihen sopiva pipo. Lankaa jäi vielä

Ohje ?
Lanka Drops alpaca
Kulutus 67 g
Napit puiset
puikot ?

Uuden kameran myötä sain myös kuvattua syksyn saalista kirjansidonnasta



Nahkaiset kannet
Koptisidos
Sydän haaraniitit
Oi, mä tykkään!

Ja nyt! Lomapäivä! Ulos! :)

lauantai 22. joulukuuta 2012

The virallinen joulun piparitalo



Ja oon saanut ihania joululahjoja. Vaikka kuulema kaikkia ei olisi vielä saanut avata, niin tämän paketin sai:

Lahjan antaja taitaa todella tuntea minua ;) Ooo ja aa, mitä ihania kangasteippejä :) Kiitos :)

torstai 20. joulukuuta 2012

-Eilen puudutin takapuoltani 2 h 50 min leffassa, joka ei ollut edes hyvä. Hobitti. Kävelivät 10 minuuttia ja lahtasivat örkkejä 2 h 40 min... Onneksi leffaseurani/shoppailuassarini oli oikein mukava ;) Sain jopa ostettua 3 paitaa/tunikaa/mekohkoa itselleni, nuo edelliset on mystisesti kutistuneet ;)
-Eilen vetelin töissä myös herneitä nenään. Kuvainnollisesti. Koska jouluateria ei sisältänyt enää edes herneitä.
-Tänään jatkoin samasta aiheesta, samat herneet sieraimissa. Olen lähettänyt sähköpostia ja soitellut erinäisille esimiehille... katsotaan...
-Tänään tapasin pitkästä aikaa hyvän ystävän, syötiin herkkuja ja juteltiin :) Yhteispalvelupiste on parantanut palveluaan, sinne saa palauttaa myös kelan lipukkeita :) Sain kaverilta ihanan joululahjan ja poikakin sai :) Kivaa! Ja minut houkuteltiin paheiden tielle... kirjakauppaan! ;D
-Postilaatikossakin odotti paketti. Sen päällä luki vain nimi, ei muuta... senkin siis avasin! Mutta olisi kuulema saanut avata vasta aattona :D Ihana juttu oli, sitä vaan ei vielä saa kuulema kertoa, kun muille on muistettu sanoa ettei avata saa ;D

tiistai 18. joulukuuta 2012

-Viimeviikolla retki eläinmuseoon, piti mennä katsomaan jouluikkunaa keskustaan, mutta saatiin uida ihmisvirrassa, joten suuntasimme vain museon ja hampurilaiselle. Mukava retki, mutta illalla masu sanoi että oli kävelty riittämiin...




Dinosaurukset oli pojan lemppareita. Ja luunäyttely. Ja oikeestaan koko museo! :)

-Pipareita on leivottu, pariinkin kertaan. Ja piparitalokin on tehty, mutta ei vielä kuvattu. Pidän noista piparipojista, samalla muotilla tehty kaikki, mutta jokaisen jalat vipattaa eri suuntiin ;D


-Käsityörintamalla hieman kutomista ja ompelua. Kokeilin elämäni ensimmäiset joulupallot ja siinä sivussa ensimmäiset kirjoneuleet. Ihan hauskoja tuli :)


Ja pienelle merirosvolle merirosvopaita. Tähän testinä tuplahihat, tykästyin, taijan tehdä toistekin!


-Joulua pikkuhiljaa puuhataan: mies laittoi tänään virtaa jouluvaloihin, minä olen polttanut jo ison läjän kynttilöitä, eilen paineltiin appelsiineihin neilikoita ja tänään oli the päivä: joulukuusi on koristeltu! Voi sitä intoa ;) Söpö tuli. Tänä vuonna koristeita on jopa yläoksilla :D

-Uusi kamerani on, oo, niin ihana :) Jaksaa taas ottaa kuviakin! :)

-Vielä kun jostain löytäisi energiaa.

torstai 6. joulukuuta 2012

-Eilen oli selkäsairasloman viimeinen päivä. Selkä onkin nyt levännyt ja lähes kunnossa. Hyvä Fiilis!
-Eilen sain myös hermolepoa ja kävin kuuntelemassa Salorantalasoita hyvässä seurassa :) Keikkakin oli mitä mahtavin. (Ja mikä hienoa, selkä kesti sen reissun :)
-Ostin itselleni joululahjan, koska verohallinto. Uusi kamera!
-Vanhan kameran kuvatkin sain purettua koneelle, siispä jouluaskartelua:


olivat hauskoja ja nopeita tehdä, sitten kun hommaan ryhtyi, ja sai nokat ;)
-Tänään pojan joulukalenterista tuli toimintakortti, piparinleivontaa. On sitten leivottu pipareita. Taikina kaupan pakastealtaasta tosin, mutta olivat yllättävän hyviä :)
-Jos sitä nukkumaan, olo on väsähtänyt