torstai 28. helmikuuta 2013

Mun saumuri sanoi poks! *byääääh!* Mitäs mä nyt teen?
(vien sen huoltoon, sen mä teen, perkele.)

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Eilen tarttui Tarjoustalon alelaarista mukaan aivopieru. Sininen, rimpsuhelmainen, poliisimekko. Ei ihme että oli päätynyt alelaariin. Mikäli pieni neiti haluaa pukeutua poliisiksi, niin mitä vikaa on kunnon unisex t-paidassa? Rimpsuhelmat? Huh.


Pienen poliisimiehen äitinä näin kyllä mekossa potentiaalia, vaikka se olikin kokoa 98/104 mitä poikani ei enää ole... Helppoahan olisi ollut jos olisi voinut vain lyhentää rimpsut pois, mutta eihän toki. Sitäpaitsi, siihen tarvittiin luonnollisesti myös pitkät hihat. Eilen illalla mekko kävi pyykissä. Ja tänä aamuna, klo 7.10, minut herätettiin kysymällä että joko jokojoko poliisipaita on ommeltu!?! Ei ihan vielä ollu, mutta nyt on.


Ihan jokaisen käännöksen ja mutkan sauma ei lähempää tarkastelua kestä. Ja kuva on ommeltu kiinni ihan vain suoralla, huolittelematta reunoja, joten tulee rispaan ja rullaan pesussa. Mutta uskoisin sen silti kelpaavan ;)

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Neulemojo kateissa. Ihana lanka, ihana ohje, mutta ne ei puhu keskenään.
Ommella vielä jaksaa, mutta ommellessa ei voi katsella leffoja. Eikä se ole aina sellaista lepotekemistä. Aktiivisempaa kuin kutominen.
Kovasti jotain haluaisin tehdä, mutta nyt en vain tiedä, että mitä. Ideoita on, muttei voimaa tarttua niihin.
Kirjakin loppui. Nyt on yöpöydällä kirjanmentävä aukko. Siihenkin pitäisi jotain keksiä.
Minua on kehotettu tekemään kivoja asioita. Mitähän sellaista olisi...
Pojalle lisää vaatetta.



Molemmat 116 cm, ja molempiin kaavat ottobresta, ei juuri nyt muistu mieleen että mikkä lehdet. Hupparin vetoketju olis saanut olla 5 cm pidempi, mutta koska prisma, niin ei ole. Hupparin kangas on ihanan pehmeää bambu neulosta ja hupussa vuorina samaa kangasta kuin paidassa. Taskuja en tehnyt, siitä tulee varmasti vielä palautetta, mutta en jaksanut alkaa pohtiin niitäkin vielä siihen. Netistä löytyi ohje jolla sai näpsäkästi laitettua vetoketjun ja hupun paikalleen. Ommellessa olin ihan varma että kangas on liian lörppöä huppariin, mutta nyt päällä se istuu oikein kivasti ja on kesällä varmasti mukava t-paidan kanssa :)
Lisäksi ensi viikon keväisille föööön keleille surautin neliöpipon, samaan sarjaan ;)

Vaatekaappi kaipaa vielä jokusta paitaa ja aika montaa t-paitaa ("hyvä" sanoi mies kun ilmoitin ompelevani kankaita vähän vähemmälle... mitä ihmettä se sillä mahtoi tarkoittaa?!)

perjantai 22. helmikuuta 2013

Veturinappeja kaverille.


Happy :)

Palokypärä ja -kirves hyppäsivät mukaan kirppikseltä. Paloletkuhyppäsi ompelukoneesta. Valmiiseen paitaan (pojan vaatekaapista) hyppäsi raidat kangasväripurkista (keltaista ostettava lisää) ja rinnuksiin irrallinen palomiesmerkki, mustaa huopaa, kangasväriä ja kirjontalankaa, takana kolme kerrosta tukikangasta ja hakaneula :)

Ja nyt on onnellinen pikkupalomies.

torstai 21. helmikuuta 2013

Ompelu(ruoka)pöytäni muuttui metallityöverstaaksi. Miehelle pari vuotta sitten ostamani dremeli käyntiin ja yhdestä lusikasta tuli kaksi korua.



Dremelillä ei ihmeitä tehty tuohon kaulakoruun. Tartteisin selkeesti hopeasahan... ;)

Mutta harakka, kraaa! ;)

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

"Mutta harakka, sä naurat vaan ja lupaat
suudelman jos sormuksen sä saat


Kultasormuksesta saan, jos mä haluan, harakan suudelman"
-Miljoonasade, Harakan suudelma

Kraaaa! (Mutta keltainen! Yllätin itseni!)
Heipä hei, ystävä. Sitten kun tulet kotiin, niin tämä odottaa sinua täällä :)


Huomaa oommmmm sammakko :)

tiistai 19. helmikuuta 2013

Hermostunut strutsi

Olipa kerran strutsi
ja sillä iso muna.
Jo ihan haudottuna
se muna oli sannassa
jossain hiekkarannassa;
kuuma kuin keitetty
ja hiekalla peitetty.

Strutsi katsoi munaa:
ei munassa mitään vikaa,
se tuumi, mutta pikapikaa
voisi jo poikanen kuoresta tulla
muuten pettävät hermot mulla.

(On ehkä hyvä tietää
että kovin herkkä hermoiltansa
oli tämä lintu; aina huolissansa
pelkäsi jopa elää
kun pelkäsi siitä kuolevansa)

Niimpä se sitten
hermostui hermostumistaan
ja pelkäsi pelkäämistään
ja pelkäsi hermostumistaan
ja lopulta ei tullut mitään mistään.

Mutta ei sitä kukaan
voinut edes suihinsa syödä
sillä pelkkää hermostuneisuutta
se ei pysynyt lainkaan aloillansa
vaan juoksi sinne tänne sataakuutta
pitkillä jaloillansa.

Nyt oli jo muna
siis haudottuna.
Ja strutsi päätänsä käänteli
ja kaulaansa väänteli
ja vähän väliä äänteli:
Voi kaunis muna palleroni
kohta pettää hermostoni
armaani valkea
mikset jo halkea!
Taikka älä sittenkään
kun et opi edes lentämään,
tulee vain uudet huolet
ja lopulta kumminkin kuolet.

Juuri silloin: RUTS JA RUTKAHDUS
sekä vielä: PUTS JA PUTKAHDUS!
Siinä muna
halkaistuna
palaset sikin sokin
ja reipas ääni jokin:
Terve terve mutsi,
täältä tulee uusi strutsi!

- Kaija Pispa; Prinssi pipariksi

Hyvin osuva runo, lapsuuteni rakkaimmasta runokirjasta :)

maanantai 18. helmikuuta 2013

Nappipuuhat sohvalla


Jokunen nappipohja vielä purkissa jäljellä ;)

Ja sohvan piilotin tilkkutäkin alle. Peittää sen tosiseikan, että perheessäni on lapsi... ;) Tein tilkkutäkin päiväpeitoksi jo edelliseen asuntoo, mutta jäi vähälle käytölle. Pidän kankaiden kuoseista edelleen! :)

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Eilen kylässä. Hyvää seuraa, lautapeliä, (lapsenvahti ;), jäätelöä, croisantteja... Oli mukavaa <3

Fidasta löytyi niin kaunista pellavakangasta palanen, etten hennonnut sitä sinne jättää, eteenkään kun hintakaan ei ollut hirmuinen. Tehokkaasti käyttäen palasta tuli kaitaliina ja 3 keittiöpyyhettä. Sopivat hyvin, ah niin romanttiseen, keittiööni (*mielipuolista naurua*)

 
En tosin aijo niitä laittaa käyttöön, ennenkuin keittiö on siivottu, jos se vaikka vähän motivoisi ;D

torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää :)


Sain mieheltä ruukkuruusun. Yksi kukka oli taittunut, näyttää nätiltä ihan pienen pienessä maljakossa :) Pidän ruusuista.

Muutenkin ollut parempi mieli. Sain ystävänpäiväkortin. Eilen pääsin kirjansidontaan, mitään saanut valmiiksi, mutta pääsin ihmistenilmoille kuitenkin. Tänään sain varattua liput elokuviin. Otin päiväunet. Ja kaverille tehdyt napit valmistuivat ja näyttävät näteiltä.


Ne pitää vielä postiin laittaa, varmaan huomenna :)

Nyt lähdetään pojan kanssa hetkeksi puistoon.

tiistai 12. helmikuuta 2013

No, tylsää paitapostausta. Mutta itselle muistiin.


"Raide" koko 116, tälläkertaa lyhyet hihat.
Kankaat, molemmat, saksasta, yllätyspussista. Autokankaasta tein jouluksi tonttulakin pojalle ja possulle :)

Ompelukonekin siinä hajosi. Söin laskiaispullan, huokasin syvään ja hain ruuvimeisselin. Nyt se taas toimii, ainakin tällähetkellä.

Hoitopöytä on kasassa ja paikallaan. Ja koska se siis oli isompi kuin edellinen, ei enää mahtunut kylppärin hylly paikalleen. Näin ollen, kylppärissä ei enää ole hyllyä. Piti keksiä pienelle tarpeelliselle, rasvoille ja sen sellaisille, joku paikka. Ja niitä varten ompelin hoitopöydän reunaan pieniä pussukoita.


Siinä on kaksi vähän isompaa ja kolme pienempää. Ja sitten on lenkki, johon voi ripustaa kuolahuivit. Eurokankaasta löysin joskus vuosi sitten aivan ihanaa, ilmeisesti sadeasukangasta, jota nappasin mukaani pienen pätkän, tarkoituksena tehdä uimahallikassi. No se jäi, ja hyvä niin, koska tähän se kangas sopi todella hyvin :) Pussien pohjissa on vekit, että ovat leveämmällä ja kiinnitys on neppareilla. Kun pussit täyttyy, pitää sijoittaa ne jotenkin paremmin tuohon. Luulen ettei ole kovin käytännöllistä, koska tuolta sivulta sitä vauvaa hoidetaan ;) Tykkään. Ja sitä paitsi, kankaassa on myös laiskiaisen kuva! ;)

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Päivän askareita


Töfftöff kangasta. Ja on muuten hyvää kangasta! Paksua ja tukevaa. Poika valitsi resorit, oranssit ;) Ja kyllä hihat on pitkät, mutta eivät liian pitkät. Poikani on tätä kuulua miinankantajien sukua... Sama kaava kuin edellä ja istuu hyvin, joten eiköhän nyt tämän erän paidat tule kaikki samalla kaavalla.

Pöllön piti mennä vauvalle, mutta joku pieni mies takavarikoi sen itselleen. Pitäkööt. Teen vauvalle oman :) Ja vähän pyöreemmän :) Ohje täältä.

Käytiin myös ulkona... käveltiin postin laatikolle lähettäämään muutama ystävänpäiväkortti. Vajaa kilometri. Ja taas masu ärmäköi :( Siinä olikin sitten tarpeeksi liikuntaa parille päivälle.

lauantai 9. helmikuuta 2013

Pojalle paita. Ottobre 6/12 Raita. koko 116. Hyvä kaava. Hihoista tuli liian pitkät, eikä tuo kanttaus oikein onnistunut, joten, huomenna lyhennys, tänään en saanut sillä paita päällä ollaan nukkumassa.


Kuvakulma vääristää, kyllä se ihan suoralinjainen on, ei tunikamallinen. Sisälle silitin pojan nimen ja koko merkin. Sitten luettelin mitä tekstejä löytyisi ja poika halusi sisälle "rakkaudella tehty" tekstin ;) Voi mun pientä ;)
Nyt sitten vaan samalla kaavalla paitaa tulemaan. Vielä olisi 5 kangasta valittuna. Tuosta puolen metrin palasta tuli juuri yksi paita. Tosin, koska tein oudon mokan, jota en edes tunnusta, niin takakappale on valkoista trikoota. Mutta hyvin se sujuu niinkin. Kangasta jäi pieni soiro jäljelle, siitä saa vielä lyhyet hihat johonkin paitaan. Katsotaan.

Siksaksis blogissa on ollut hauskoja ideoita. Ja piti pompulat apinoida.


Näistä tuli varsin hauskoja! Mansikallisessa on taustalla huopaa, muissa puuvillakangasta. Tuo sininen on lempparini, siinon tähän hommaan hyvä kangas. Maatuskamallissa maatuskan asettelin keskelle, virhe, sillä nyt sen peittää nappi.

Saiskohan huomenna leikattua lisää paitoja, kun pöytä on sopivasti tyhjä :)

perjantai 8. helmikuuta 2013

Asiat on huonolla tolalla, jos paketillinen uusia kankaita ei piristä. *Huoh*

torstai 7. helmikuuta 2013

Hiirulaisen hieno maja 
oli vanha kenkäraja.
Siinä hiirulainen eli
pienoisiaan paimenteli.
Pesi niitä, neuvoi noita
pienoisia palleroita.
Antoi maitoa ja pullaa,
lauloi illoin tuutilullaa.





Pieniä hiirulaisia. Raili Myntin kirjan mukaan. Veloureista ommeltuja. Häntänä pätkä silkkinauhaa. Silminä ja nenänä helmet. 23 kappaletta. 
Hieman parempi mieli :)

maanantai 4. helmikuuta 2013

Yritän puuhailla jotain kivaa, että mieli vähän paranisi.


Hankalaa vaan kun sormet ovat muuttuneet kömpelöiksi nakeiksi :(

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pikkuhiljaa kudottu, pienen pieniä, vauvalle.


Lanka kaikissa Drops Alpaca. Kerästä jäi jäljelle 2 g nöttönen. Varsinainen one skein wonder ;) Kaikissa 3 mm bambu puikot.

Pipo, muistaakseni 66 silmukkaa. Icordia huipulla.

Taimisukat, tosi kiva ohje.

Pienet (peukalottomat ;) lapaset. Varressa 28 silmukkaa.

Mies kävi eilen hakemassa kotiin hoitopöydän. Olikin isompi kuin viimekertainen, ei siis mennyt heittämällä koloonsa. Joutui pikkasen säätämään, ja säätö on edelleen kesken... Ja alakerta näyttää räjähtäneeltä kaatopaikalta. Mutta hoitopöytä on hieno :)

lauantai 2. helmikuuta 2013

Eilinen meni nukkuessa. Heräsin klo 9.40 ja klo 11.30 painuin takasin sänkyyn, luin hetken, kunnes silmät ei enää pysyneet auki, nukuin ja heräsin klo 15.30. Iltasella otin vielä puolen tunnin tirsat, enemmänkin olisi mennyt, mutta kun pikkukakkonen loppui. Ja illalla unta ei tarvinnut odotella, nukahdin kun pää osui tyynyyn. Sitä pirteää keskiraskautta odotellessa, se tosin on jo mennyt, ei pirteänä kylläkään. Ensi viikolla menen taas valittelemaan neuvolaan väsymystäni, vaikka ei siitä tähän mennessä mitään apua ole ollut, mutta ompahan joku aihe mistä valittaa...

Illan virkeinä tunteina, joskus seitsemän ja kahdeksan välillä, huvittelin valitsemalla pojan paitoihin kankaita. Poika teki viimeisen valinnan. 5 paitaa olisi tilauksessa. Vaatekaapista lähti pois iso vino pino oudosti napaa vilkuttavia ja hihoista kutistuneita paitoja... Ja kesäksi tarvittaisiin t-paitoja, vinopino niitäkin.

Samalla kangaslaatikon pohjalta löytyi pari soiroa flanellia, ne surautin saumurilla ympäriinsä, ja on nyt kasa uusia kestokosteuspyyhkeitä vai millä nimellä nyt ovatkaan. Rättejä. Ne oikeat kun on aika iljettäviä, reissussa menevät, mutta kotona, hyrr, mieluummin ei. Aina jää iho vähän tahmeaksi. Tänään saumuroin niitä hieman lisää kun kapalovaatteen reunasta jäi sopiva soiro. (Ei kuvia, vaikka flanellirättien kuviot ovatkin suloisia... ;)