torstai 30. toukokuuta 2013

Oho, neitonen nukkuu!

Sain ommeltua viikko sitten tehdyn leppismekon valmiiksi, viimeiset tikit, ne millä kuminauhat pysyy paikallaan ;)


Kangas on sieltä triteksistä ja kyllä harmittaa etten ottanut täyttä metriä! On ihanaa kangasta, ja näyttäs pysyvän pesussa hyvänä, bodyä on jo muutaman kerran pesty. Kangasta jäi niin vähän, etten saa siitä edes pikkupöksyjä, jotka olisi sopinut hyvin mekon pariksi. Pipon siitä vielä saanee.
Takapuolta merkkaamassa on niskassa pieni pala leppäkerttunauhaa, teemassa pysyäksemme ;)
Koko mekkosessa on 62 ja kaava sama muokattu kuin edellisissä. Työkaverikin kyseli kaavan perään, on nätti kaava ja helppo tehdä ja pitää :)

Kankaiden yön yllätyspussukka tuli. Ja samalla siihen lisätilattu "poikamainen yllätyspussukka" ;)



Metsänelämää paketissa on ihanaa bambikangasta ja siihen sopivaa ruskeaa kangasta. Ja tirppanauhaa. Alakulman pöllönauhan tilasin erikseen ja nappi oli kaupanpäällinen :)

Poikamaisen paketin norsu on paksua neulosta, ja porkkana on nappi! Se on lutunen. Saattaa päätyä kaulakoruksi minulle ;) Poika piti erityisesti autokankaan hinausautosta ja ritarinauhasta. Niistä pitää hänelle jotain kivaa kehitellä :)

Ovat kyllä kivat yllätyspussit! Pidän yllätyksistä ;) Erityisesti tuo poikamaisempi pussukka iski! :)
Toissayönä sain nukkua kunnolla. Pitkästä aikaa, herätys oli vasta neljän hujakoilla ja senkin jälkeen uni jatkui vielä aamuun. Joten sitten olikin energinen olo. Vauvan kanssa syötiin aamupalaa ja päätin että näin virkeänä ja energisenä, hyvän sään vallitessa, on tehtävä jotain kivaa. Pakkasin tytön autoon, hurautettiin hakemaan poika päiväkodista, heti ruuan jälkeen, ja lähdettiin kohti Linnanmäkeä! Yllätys oli pojalle kovin mieleinen ;)


Poika huristeli laitteessa, jos toisessa. Me vauvan kanssa odoteltiin vieressä. Paitsi muna-autoissa, niihin mekin päästiin kyytiin, kaksi kertaa! ;) Lintsi on laittanut tällevuodelle monta pienten laitetta ilmaiseksi, ja niihin mekin nyt suunnattiin, reissubudjettina 10 euroa. Pysäköintiin meni viisi ja sammakonkalastukseen 3. Pysäköinnin olisi toki voinut hoitaa jonnekin sivukadulle ilmaiseksi, mutta, yli-innokas viisivuotias ja kantoliinassa tuhiseva 7 viikkoinen... joo, me jätetään tähän mahdollisimman lähelle, piste. Sammakonkalastuskaan ei olisi pakollinen ollut, mutta olihan se mukavaa, ja suloisen possun poika sieltä itselleen onki ;)
Päivän valintaan vaikutti myös se, ettei koulut vielä ole loppuneet, ja ihmiset kesälomalla, joten paikalla oli toki väkeä, paljonkin, luokkaretkeileviä koululaisia, mutta arvaatkaas vaan olivatko he 100 senttisille suunnatuissa laitteissa? ;) Niin, jokaiseen laitteeseen pääsi joko suoraan jonottamatta kävellen, tai sen verran odottaen että edellinen kyyti loppuu. Ja autokarusellissakin poika kieppui yksin, eikä jonoa missään, niin poika sai kieppua, ja kieppua ja kieppua... ja kivaa oli! ;)
Vauva oli reissun nätisti, tottakai kun sai olla kantoliinassa koko reissun! Mikäs sen parempi paikka. Nih. Evästauko pidettiin, kun poika kieppui neljättä kertaa merirosvolaivassa. Että nyt on sitten imetetty lintsilläkin, onni on väljä paita ;) Ja ei siinä merirosvolaivan nurkilla (viimeinen laite ennen aitaa, kaukana nurkassa) ketään muuta pyörinyt kuin me.
Niin ja olihan siellä toki angry birds leikkipaikkakin! Oi onnea ja autuutta. Poika kiipesi ja keinui ja nautti :) Ylitse huristeli joku niistä vuoristoradoista, koululaiset kiljuen ;) Ja samalla soittaa pappi, niistä ristiäisistä... Hih. No nyt niidenkin yksityiskohdat on sovittuina :)
Lintsi käveltiin ristiin rastiin, ja ukon kohdalla jäätiin katselemaan miten vaunut kulkivat. "ei mua pelottaisi" sanoi poika, mutta hetken katseltuaan, kuinka vaunu meni ylösalaisin ja matkustajien hiukset vaan roikkuivat alaspäin totesi järkyttyneellä äänellä "herran jestas!". Me ei sitten menty siihen laitteeseen ;)
Paluumatkalla, ennen Turuntietä, takapenkiltä kuului tuhina.

(Unohdin ottaa puhelinnumerotarran mukaan, joten kirjoitin pojalle numeroni käsivarteen kuulakärkikynällä. Kuulakärkikynä lähtee iholta hyvin ja helposti vauvan puhdistuspyyhkeillä, tehokasta tavaraa...)

maanantai 27. toukokuuta 2013

Suihkunraikasta! Ja vauva nukahti suihkuraukeena turvaistuimeen. Istuskelee siinä ja katselee kun minä käyn suihkussa ja tänään sammui. Ehdin siis vielä suihkun jälkeen maalata sokeriruusut loppuun


Niistä tulikin kivat :) Lisäksi tulee vielä nimilaatta :) Ristiäiset lähestyy! :D 
Ruusut on tehty valmiina myytävästä sokerimassasta ja maalattu elintarvikeväreillä. Apteekista ostin punaista ja vihreää jauhetta (riittoisaa tavaraa...) ja oranssia luontaistuoteväriä Tallinnan reissulta syksyllä. Hauskaa puuhaa. Pitänee varmaan ostaa muitakin jauhevärejä niin voi maalata muutakin. Sinikellojen tekeminen rupesi houkuttelemaan tuossa ruusuja vääntäessä. Että ainakin sinistä... ja kai keltaistakin, niin saa koko kukkakedon tehtyä ;) ...niin, ja lisää massaa.

lauantai 25. toukokuuta 2013


Poikkesin Tampereen reissulla Triteksissä... Enemmänkin olisi mukaan tarttunut, jos tuo lompakko olisi paksumpaa mallia. Työkonekankaan poika valitsi ihan ite ja siitä onkin jo pitkähihainen paita tehty. Leppäkerttukangasta otin pihiyksissäni vain puolimetriä ja jälkikäteen harmitti, se on suloista. Se onkin jo kokonaan ommeltu, siitä tuli body ja trikoomekko tytölle. Jostain syystä on tuo kameran kanssa heiluminen vähän jäänyt, joten ei kuvia.

Viimeyönä vähän katselin kankaidenyötä. Eipä sieltä mukaan tarttunut, yksi pieni yllätyspussukka, joka tosiaan on vielä yllätys. Olishan siellä ollut vaikka ja mitä, mutta on nyt tuota ommeltavaa kyllä ihan tarpeeksi. Samasta syystä jätin eurokankaan avajaisetkin väliin ;)

Tänään seikkailtiin taloyhtiön talkoissa. Poika painoi hiki päässä ja pienempi nukkui. Ja mies on kohta taas lähdössä. Toivottavasti nää ipanat on kiltisti, olen meinaan aika väsynyt.

Pikkuhiljaa oon tehnyt koristeita ristiäiskakkuun, onneksi aloitin ajoissa, oon yhden ruusun kerennyt aina tytön unien aikaan tekemään ja niitä usea tarvittaisiin...

Neitonen on kasvanut, alkuviikon neuvola näytti jo 4,5 kg ja lähes 54 cm. Kylän komein kaksoisleuka. On hän kasvanut muutenkin, juttelee jo, höhisee ja pöhähtelee. Ja juttelee ilmeisesti keijuille tai muille möttiäisille :D Sai rotavirusrokotteen, ei kiva, nyt on masu kipeä :( Ja ääni sen mukainen.

tiistai 14. toukokuuta 2013

Poika kotiutui laivalta. Oli kuulema ollut kivaa. Täpinä on :) Osti (tai mummi ja pappa osti ;) pikkusiskolle tuliaisia. Oli valinnut ihan ite :)  Ja miten fiksu body!



Se kasvaa! Ja venyy! Ja mahtunee pitkään :) Vau mikä idea! Huomenna pesuun ja heti päälle! :)
Vauva nukkuu. Vaunuteltiin kaupalle hakemaan kirjakaupan paketti. Mekkoni mun, nojaa, ei niin hyvä kuin oletin, mutta eipä se juuri mitään maksanutkaan, alessa kun oli. Miehelle ostamani kirja oli paljon parempi. Itselleni ostan kyllä vielä syksymmällä sen mekkotehdas kirjan.

Vauva nukkuu edelleen. Lounaaksi valmisruokaa, mainoksen uhri, lohikeittoa. Lisäksi viipale kauraleipää ja juustoa. Oli hyvää. Tätä lisää. Jälkiruuaksi pari palaa suklaata ja muumimukillinen pepsiä. Sitäkin lisää.

Vauva nukkuu vieläkin. Viitsisikö enää ite mennä nukkumaan, vai onko herätys samantein? Vai tekisikö hetken jotain, tiskit ja pyykit odottaisivat tekijäänsä. Vai lukisinko jotain. Vai hetki virkkaamista. Vai selaisinko blogeja...

Pientä satunnaista yninää, mutta nukkuu vielä. Kohta pitänee herättää syömään, reilun tunnin päästä lähtö, lähikylälle, ystävän kanssa jäätelölle. Ikeassakin piti käydä, mutta en kyllä tänään jaksa. Kirjastossa sen sijaan voisi yrittää, jätskipaikan yläkerrassa.

Aika tuntuu hidastuvan, mutta sitten kun kelloa katsoo, se onkin jo iltapäivä, mihin se päivä katosi. Vauva kasvaa. Nyt jo viisi viikkoinen, mihin se aika katosi. Vauva on niin pieni vielä, mutta silti kasvanut jo hirveästi, pituutta tullut lisää, ensimmäiset vaatteet jäämässä pieniksi. Ja ensimmäiset kestovaipat alkavat kohta olla sopivia. Komean kaksoisleuan hän on kasvattanut, ja pulleat posket. Nostaa päätään ja hymyileekin jo, aika harvoin, mutta hymyilee. Masussa välillä vielä kipuja, itkee, eikä mikään auta. Välillä taas yllättää ja tuhisee ja pöhisee tyytyväisenä. Tai nukkuu viisi tuntia yhteen menoon, yöllä, omassa sängyssä, niin viimeyönä, toissa yönä taas herätti syömään neljä kertaa. Ja söpökin se on!


Isoveli lähti tänään Tallinnaan, siitä olen hieman kade... mäkin tahtoisin. Mummi ja pappa tulivat aamulla hakemaan ja siellä ne nyt hurvittelevat. Toivottavasti on kivaa. Eilen pojalla oli hammaslääkäri. Paha homma, tekivät hampaista muotit, eli inhottavaa puuhaa. Lahjoin pojan että kun on reipas ja antaa tehdä, saa setelirahan. Ja kyllä hän olikin reipas. Ja sai setelirahan. Ja lupauksen että saa törsätä sen reissussa. Katsotaan mitä kivaa hän hankkii ;)

Oikeastaan tahtoisin Pariisiin, mutta se taitaa olla kovin kaukainen haave. Jos syksymmällä, kun vauva on isompi, pääsisi sitten edes Tallinnaan.

maanantai 13. toukokuuta 2013


Mekkosia neitoselle. Koossa 62 cm, vielä ovat väljiä ;) Kaava muokattu ottobren kaavasta. Bambikangas trikoota huvikankaasta tilattu, ruusu ohutta puuvillaa. Yksinkertainen malli, mutta tuntuu olevan mukavat päällä.

Bambikangas on niin suloista. Tein siitä myös vauvalle viltin ja neliöpipon. Kankaasta jäi vielä vähän jäljellekin, pari kuolalappua siitä saisi... Ja sitten tilasin metrin lisää ;)

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pientä askartelua :)



Muistin tuoda mökiltä sammalta niin sain saksanhirvilleni kodin :) Lehmät ei vielä päässeet laitumelle ;)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Viime yö tuntui siltä kuin olisin viettänyt sen Riihimäen rautatieasemalla: vauva heräs, mies kuorsas, vauva heräs, vauva heräs, mies kuorsas, poika heräs, mies heräs, vauva heräs, mies kuorsas... puuh. 11 tunnin unistani taisin nukkua neljä. Toivottavasti, toivottavasti, tämä yö menee paremmin!

Eikä se eilisiltakaan mitään herkkua ollut, vauvan masua kivisti ja ääni oli sen mukainen, koko illan. Tänä iltana on ollut parempi, annettiin masulääkettä, ehkä se auttoi.