tiistai 24. syyskuuta 2013

maanantai 23. syyskuuta 2013

Vierailu Töölön ratikkavarikolle. 





Mielenkiintoista. Päästiin ratikan allekin. Saatiin melkein vastaus pojan kysymykseen (miten junat pestään) kun nähtiin ratikanpesukone. Päästiin valvomoon. Ja pojan lempparit, nuo viimeiset, keltaiset, joissa oli lakasukoneharja ;)
Vielä päälle vierailu ratikkamuseoon.
Kannatti käydä! :)

Menomatkalla poika lyhensi elämääni vartilla. Yritti syöksyä bussista ulos keskellä ei mitään, toisten vaunujen perässä. Oli raukka huomannut että vaunut lähtevät ulos, äiti! mä jäin tänne! Ja perään. Sain karjuttua kurkku suorana pojan pysähtymään juuri ennenkuin hyppäsi pihalle. Huh. Seuraavana toimenpiteenä kirjoitin puhelinnumeroni kuulakärkikynällä pojan käsivarteen...

lauantai 21. syyskuuta 2013


Sun mielestäsi jokaisen
lapsen täytyis elääkseen
päästä kerran sirkukseen
saada kaksi suudelmaa
ja kolmeen syliin nukahtaa
Ms -Leila Blue


Heti aamulla, kun saatiin neiti ruusunen herätettyä, lähdettiin reissun päälle. Kävellen, bussilla, junalla, kävellen, vaihtamaan vapaaliput paikkalippuihin illan sirkusesitykseen. Sitten bussilla ja bussilla ikealle lounastamaan. Ja sieltä vielä bussilla ja kävellen kotiin. Olihan sitä siinä. Tämän jälkeen kuuntelin loppu päivän: "joko me lähdetään sinne sirkukseen?" Mistähän lie syystä asia selvisi pojalle vasta samana päivänä :D

Olen, muistaakseni, käynyt vain kerran sirkuksessa ja sekin oli tälläinen takapihan pikkusirkus. Tämä oli iso. Ja kyllä hintansa arvoinen, tälläkertaa paljon enemmänkin ;)


Poika piti erityisesti klovneista, eteenkin tästä Totista ("Harmin paikka!"), itselleni taas jäi mieleen jalkajousitaiteilija ja trapetsitaiteilijat. Mutta oikeastaan jokainen ohjelmanumero oli mielestäni katsomisen arvoinen. Ihan tuon pienen miehen mielenkiinto ei jaksanut pysyä koko ohjelman ajan yllä, kestoa oli kuitenkin yli 2 tuntia. Tyhjät hetket täytti sitten kinuttu ja saatu valopropeli. Lippukiskalta ostettiin myös ohjelma, joka olikin ihan kiva ostos, sillä näin jälkikäteen sen kanssa on ollut kiva muistella, että mitä kaikkea esiintyjät oikein tekivätkään.


Esitykessä sai kuvata, ilman salamaa, mutta ei tuolla pikkupokkarilla oikein kunnon kuvia saanut. Keskityttiin sitten vaan nauttimaan esityksestä.

Hyvin oli myös järjestetty tuo tapahtuma! Saavuttaessa yleisö ohjattiin henkilökohtaisesti paikoilleen, arvostin :) ja kun tuo pahan onnen hattu (jo kuukauden mummin saappaassa asunut ;) otti ja tippui katsomon alle, se oli sieltä jo esityksen aikana poimittu ja kiikutettu löytötavaroihin.

Eiköhän joskus uudelleen, sitten kun neitikin pääsee mukaan ;)

Tänään käytiin kirkolla Syysmatin markkinoilla. Jälleen kiva tapahtuma, kuten viimevuonnakin. Kotiin asti ei tarttunu mitään, mutta makkarat syötiin :) Ihania juttuja oli kyllä myynnissä. Ja vpk oli pistänyt mukavaa ohjelmaa lapsille pystyyn, mikälie tempputunneli, "tulipalon" sammutusta, paloautoesittelyä... siellähän sitä aikaa olisi kulunut koko päivä, ainakin pojan mielestä :D


Kuvan auto ei kuulema enää aktiivikäytössä ole, nykyaikasemmalla pääsee paikalle hieman nopeampaa ;)

perjantai 20. syyskuuta 2013

Perintökaulakoru korjattu käyttäen neulaa, lankaa, varahelmeä, kynsiviilaa, sivuleikkureita, pihtejä, liimaa ja dremeliä.

Olkalaukun hihna korjattu liimalla ja housun lahkeella.


Kätevä emäntä...


torstai 19. syyskuuta 2013

Tyttö oppi tänään miten kieritään. Masulta selälle, selältä masulle, masulta selälle. Pääseehän sitä haluamaansa paikkaan niinkin. Varo, oi isin, bilteman kuvasto! (jonka takakansi oli niiiin herkullinen ;)

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kauden neulesana on "vauva"!

Tytölle, talvipeitto vaunuihin. ollaan sillä vähän kyllä lattiallakin jo kellitty <3 (ja vain vähän, koska eihän neiti enää lattialla kelli, eteenkän peiton päällä, kiire olis...)


Ohje drops
koko noin 80 x 90 cm
Koukku 4 mm
Lanka Jade (70% villaa 30% alpakkaa, vain parasta minun tytölleni!)
Kulutus 412 g
Paksu ja lämmin <3

Nyt riittänee peitot, tarvittas villasukat.


sunnuntai 8. syyskuuta 2013

-Kirjansidonta alkoi, uusi kurssi, uudet tuulet. Tai vanhat. Tai vielä vanhemmat :) Raahasin mukanani kauhean määrän paperia kun ajattelin että on koko illan kurssipäivä, mutta ei, olikin vain alustus. Sain mä ne kuitenkin pilkottua. Ja ajelin ratikalla, hui! ;)

-Perjantaina neuvolassa, neiti kasvaa: 62 cm ja 7 kg. Siellä jossain käyrän alla. Pikkanen kippana. Neiti saa jo montaa eri ruokaa, kaurapuuroakin. Kohta pitäisi maistella lihaakin. Neiti on myös aika terhakka tapaus, pää pystyssä valmiina maailmalle... tai ainakin äidin puseroon kiinni. Kaikki mikä tulee lähellekään käsiä, memee suuhun, välittömästi. Lempipuuhaa on katsella mitä isoveli tekee. Lempileluina pehmokirahvi ja kaikki helisevä.

-Eilen retkeiltiin Tampereella katsomaan Herra Heinämäen Lato-orkesteria.


Ja samalla osallistuttiin muutenkin lastentapahtumaan. Hyvät oli bileet, poika viihtyi temppuradalla, piirtämässä omaa rintaneulaa, hakemassa ilmapalloja ja kuunnellen esityksiä. Korruptiolahjat oli hyviä (heijastimia, timpurinkynä, pilli, kangaskassi...) ja arpajaisvoitot verrattomat (liput sirkukseen! *hyss* poika ei vielä tiedä). Tapahtuman päälle käveltiin vielä tuomiokirkkoon katsomaan maalauksia (kuoleman puutarha) ja rautatieasemalle lippuostoksille (ja katsomaan junia).

-Tänään pienimmän kanssa retki Vapriikkiin katsomaan terrakottasotilaita. Ajattelin että poika 5 v ja savipatsaat ei välttämättä ole se paras yhdistelmä... Tytön kanssa sensijaan reissu meni hienosti. Ensin kahville kaverin kanssa ja siitä näyttelyyn. Sain vauva-alennusta pääsylipustakin ;)



Muutenkin Vapriikki oli iloinen yllätys. Terrakottasotilaat olivat hienoja, ja niitä sinne menin katsomaankin. Siihen näyttelyyn kuluikin suurin osa ajasta, eteenkin kun tyttö armollisesti nukkui sen aikaa 


Muut näyttelyt käytiin sitten huomattavasti nopeammalla vauhdilla. Luonnontieteellinen oli kiva (ollaan elukkavaa'an mukaan neidin kanssa yhdessä pyöriäinen ;)  Siellä voisi käydä pojankin kanssa. Paperinukkenäyttelyssä iski taas into, jos tekisi taas itsekin muutaman... Ja toki Tamperenäyttelyt ja Juicen kitara. Lisäksi hauska tiilikatto ja upea puulattia. 2 tuntia näyttelyihin, ja enemmänkin olisi saanut kulumaan! Kiva reissu!



Kuvia myöhemmin, kameranpiuha paikassa x.
Edit, lisätty kuvat