torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu sitten tuli, vaikka se joulumieli oli hieman kateissa. Hautausmaalla oli lumetonta, mutta hyvin kaunista. Luulen, että tuo kyseessä oleva hautausmaa onkin jopa kauniimpi ilman lunta. Joulusaunassa oli lämmin. Poika oli täpinöissään ja odotti kovasti lahjoja. Neiti ei niinkään, mutta pakettien kiiltävät nauhat ja rapisevat paperit olivat mieleen... ja löytyi paketista jotain mieleistäkin. Lahjoja oli ilmeisesti sopivasti, koska poika jaksoi iloita myös pitkistä kalsareista :) Jouluruoka oli hyvää, kuten aina!

Olin minäkin ilmeisesti ollut kiltti(kin).


Lisäksi sain lisää rasvaa (jaloille ja käsille), erinäisiä kauneustarvikkeita ;) sekä pistorasiahärvelin ja namia. Ja joulumuumimukin (kiitos kulta). Aikas kivoja!

Eilen käytiin kylässä ja illalla lähdettiin vielä ajamaan kotiin. Poika tosin jäi mummilalomalle. Saanee pelata sydämensä kyllyydestä afrikan tähteä ;) Minä opettelen sillä välin joulupukin tuoman pelin säännöt.

Ihan hirveästi en itse tehnyt joululahjoja. Kirjoja annoin muutaman, toivottavasti saajien huumori kesti ;) Ja kahdelle ystävälle villasukat (toiset jo täällä näytetty, kun ennen joulua toimitettiin).


Lankana punaista 7 v nostalgiaa
Puikot 3,5 mm
Kulutus 110 g

Toivottavasti ovat mieluisat.

Itselle olen tässä pari kuukautta jo hiljalleen kutoa kilistellyt (vaikke bambut mitään kilisekään) tumppuja

Näissä on jo valmiiksi reikä! ;) Sopivat pariksi omille villasukilleni :)

Lankana violetti nostalgia 7v
Kulutus 70 g
puikot 3,5 mm bambut
Malli perus, omasta päästä. Lisättynä oikean käden etusormelle älypuhelin reikä ;)

Saimpahan nämä valmiiksi, ennenkuin pakkaset tulevat, jos tulevat... (ulkona 5 astetta lämmintä)

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Sanataidepajassa tehtyjä sanataidekortteja. Toinen minun, toinen pojan.


Hauskaa puuhaa oli.

(Pajassa siis oli laatikollinen joulusanontoja, jotka oli pilkottu valmiiksi paloiksi. Paloja nostettiin kourallinen ja niistä sommiteltiin uusi runo. Ollaanhan me tätä joskus tehty, mutta eipähän enää ollut muistissa ;)

Aamulla kävin Tuomiokirkolla kauneimmat joululaulut-messussa. Olen viimesen 10 vuoden aikana käynyt joulukirkossa ehkä 7 kertaa, mutta luulen silti, että sitä ei lasketa... Taisi siis olla ensimmäinen joulukirkko missä kävin. Kirkko oli kaunis, tyydytti taas palasen kauneuden kaipuutani.

Ripustin myös pipareita roikkumaan portaiden porttiin. Kauniita. Ja neidille evästä ;) Ainakin kovasti kiinnostivat, kun pienen käden ulottuvilla ovat.

Lisäksi palkitsin itseni lumihiutaleriipuksella, markkinoilta. En tiedä, onko nimeäni Joulupukin kilttien kirjassa, mutta ehkä silti ansaitsin sen ;)


Mutta täällä sataa vettä...

lauantai 21. joulukuuta 2013

Tämän joulun piparitalo...


Ei sillä joulumieltä vielä löydetty, mutta kuluipahan päivä. Neiti söi mandariinia pöydän äärellä ja poika katsoi leffaa. Koristelussa jaloissa pyöri sitten molemmat assistentit... Mutta eiköhän talo kuitenkin vältä.
("Äiti, saanko mä syödä sen tänään?" öööm... et?)

torstai 19. joulukuuta 2013

tiistai 17. joulukuuta 2013

Note to myself


 ...Ja burgundin pataa
Joulukuun
jännittävä juhla
jouduttaa joutilaita.
Jokaiselle jotakin!



Käytiin eilen neidin kanssa asioilla, palauttamassa kyynärsauvat (mursin siis viikko sitten varpaani... koko jalka on edelleen aika ikävä.) Samalla poikkesin Tiimarin lopettajaisissa. Hyvin oli jo hyllyt tyhjiä. Ja olin melko maltillinen. Mukaan lähti vain kaksi ihanaa leimasinta ja elinikäinen varasto höyheniä, valkoisia ja värillisiä. Harmi tuo Tiimari, mutta ehkä aika on vähän ajanut sen ohitse?

Seija-myrsky teki mökillä tuhojaan, mies siellä oli niitä viikonloppuna paikkaamassa. Ja toi tullessaan kuusenlatvan! Nyt on joulukuusi, koristeltukin jo :) Aika kiva. Vähän joulua...

lauantai 14. joulukuuta 2013

Syksyn kirjansidonta








Ihan pertsa peruskirjaa.
Koko tuo minun hiilipaperistandardini, jolle ei taida oikeaa merkintää edes olla.. 
Sisällä siis hiilipaperia, kymmenkunta leekkiä per kirja, eli siis noin 40 sivua.
Esilehdet Cansonia.
Päällä kluuttia ja hullunkurisia perheitä.
Aika jees. Mutta kyllä niissä "käsityön jälki" näkyy :D
Jotain meni tonttuiluun, iso osa loppusijoituspaikkaa vailla.

keskiviikko 11. joulukuuta 2013


Lumitähtityyny :) Kangas on vanhasta takista, jonka huovutin joskus. Takki ei tullut ikinä käyttöön, ei tullut mieleinen. Mutta tyynynä se on hyvinkin mieleen! Kiinnityksenä on aika monta pientä puunappia. Ja virkattu lumihiutale. Joulua! <3

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

tiistai 3. joulukuuta 2013

Eppuja viime viikon torstaina ja vieläkin soi Pimeyden tango takaraivossa.

maanantai 2. joulukuuta 2013

-Huonosti, todella huonosti, nukuttu yö.
-Joulukalenteri avattu, tuli legoukko. Ennenkuin ukko saatiin kasaan, jalat olivat jo kadonneet. Nyt on koko olohuone käännetty ympäri, eikä jalkoja silti löytynyt.
-Vaaka sanoo +1kg
-Jalassa oleva haava on vieläkin kipeä, vaikka sain sen jo torstaina. Laastaria on kulunut kohta koko paketillinen.
-Pikku Myy puri minua nilkkaan.

Tällä päivällä on kaikki edellytykset epäonnistua.