perjantai 28. helmikuuta 2014

Jokin jumi on auennut ja ompeluttaa niin vietävästi!


Löysin oikein vintagenuppineulat. Hyvällä omallatunnolla pistin mäkeen koko joukon tylsiä ja vääriä neuloja ja otin nämä käyttöön. Niitä oli melkein koko paketillinen, kuvaa ottaessa olin jo pistänyt tyynyyn kaksi riviä neuloja. Hyvä mieli pienestä löydöstä. Ja säästää hermoja. Nyt ommellessa neulatyynystä tulee aina terävä neula! Eikä niitä paksuja, tylppiä, jotka ei meinaa mennä trikoosta läpi.

Aloitin ompelukset neidin vaatettamisesta. Koska, poika on kasvanut isoksi! "Kelpaisiko tämä kangas?" "Ei" "Miksikäs ei?" "Nokun siinon noita autoja... star wars paita kelpaisi" Ah soo... Pitääpäs vähän katsella mitä kankaita on varastossa... *huoh*


Aika tyttömäinen setti näistä poikamaisista kankaista tuli :) Mekon kaavana (sillä se todellakin on mekko) on Lime lemon ottobre 1/14. Siinä on ihmeelliset laskokset pääntiellä ja ne ei onnistuneet sitten mitenkään. Joten tein sitten säädön ja nyt kaula-aukko on huomattavasti parempi. Mekon koko 80 cm
Kangas on tilattu aikoja sitten saksasta, mutten ole raaskinut tehdä siitä mitään... Sopii kyllä tytöllekin :)
Pitkät kalsar... leggingssit... on tuosta luotto ompele lapselle kirjasta. Siinäkin koko 80. Aikas pitkät vielä. Kankaana Marimekon palapussista palaset.


Kettukankaasta, samalla kaavalla. Mutta, tässä ajattelin että kavennampas vähän, kun oli niin leveä kaula-aukko... Tjoo. No en sitten ajatellut että kapenee koko malli. Täyspitkänä mekkona se oli aika yöpaita, mutta kun lyhensi tunikamittaan tuli sopiva. Kaulalle ompelin sitten ne laskokset. En kyllä ompele toista kertaa. Jotenkin hankala... Päälle näyttää asettuvan paremmin, kuin sohvalle. Jännästi etukappale istuu paremmin selkäpuolelle, joten piti muuttaa pesumerkin paikkaa ja tätä käytetään ns nurinperin :D Seuraava mekkotunika sitten erikaavalla.

Housut samat kuin edelliset. Kangas nanson. Tähän kettuun olisi sopinut niin hyvin keltaiset kalsarit! Pitänee semmoiset tehdä :D
Edit. raitoja ei ole kohdistettu, koska niitä ei voi. Eivät ole raitoja vaan aaltoja.

Itselle ompeleminen ei noin taloudellisesti paljon kannata. Kankaan hinnat kun on melkoisen pilvissä. Ellei toki halua tehdä jotain tiettyä. Tai halua olla varma siitä missä oloissa vaate on tehty. Tai harrastuksen kannalta. Tai on muuten vaan pöhkö. Mutta minäpäs sain... tädiltä?... enon vaimolta... kaksi jätesäkillistä kankaita. Ihan isojakin paloja, eikä mitään tilkkuhöttöä. Joukossa oli useampikin trikoopala. Joista tästä tumman sinisestä tuli itselle paita!


Tumman sinisen paidan kuvaaminen illalla "kynttilän valossa"... tjoo, ei. Joten todisteeksi vain niskalappu :D Mutta oikein mukava tuli! Näitä lisää! On kyllä kovin mukavan oloinen päällä. Eikä kangas ole moista plisua kuin paikallistenvaateputiikkien halpapaidoissa.
Kaavana ottobre 2/13 summer basic. Toimiva kaava! Sillä pitää kokeilla tehdä pitkä mekko!

Ja voisi opetella käyttämään kaksoisneulaa... semmoinenkin täällä jossain jemmassa pitäisi olla.

Lisäksi, se mikä avasi ompelujumin, tuunasin mekon! Sen tekemiseen menikin noin 5 vuotta ja 40 minuuttia. Ostin aikoja sitten kietaisumallisen vakosamettihameen, mutta ei se ollutkaan kiva, väärän mittainen ja levyinen ja ja ja vaikka ja mitä. Jäi kangashyllyyn että tästä pojalle sammarit. Ei tullut sitten tehtyä. Nyt siivotessa, heitin koko hameen fidan kasaan, että mene sinne mistä tulitkin. Mutta sieltä se rupesi minulle huutamaan, kaivoin sen takasin, kietasumallit pois, vetoketju ja nappi tilalle, 14 senttiä lyhyemmäksi ja tadaa! 40 minuutti myöhemmin minulla oli sopiva, istuva ja nätti hamonen. Kyllä kannatti :)

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Maanantaina tuulisen päivän retki korkeasaareen




Tuuli niin että tupee meinasi lähteä päästä, olivat laskeneet lapsen ikärajaa, joten pojastakin meni jo maksu, karhut unilla (ei yllätys...) mutta moni tarha oli muuten tyhjänä väliaikaisesti, mihin lie taskuun ovat tiikerinkin laittaneet?

Pari tuntia kuitenkin käveltiin ja katseltiin. Neiti piti joutsenista, isoja, valkoisia ja lähellä. Poika taas piti sammakoista, pienistä krokotiilielukoista ja linnuista. Minä pidin keskimmäisen kuvan gundeista. Niin söpösti siinä. Ja lapsistani, jotka olivat molemmat niin kiltisti reissussa! :)

perjantai 21. helmikuuta 2014

Tänään oli hyvä päivä!

Aamupäivällä uusi takki, vanhan, nuhjuisen ja rikkinäisen tilalle. Vanhalla menee kyllä vielä töissä, mutta ei tasan muualla... ehkä mökillä :D Alekupongin ja kanta-asiakasbonuspisteiden jälkeen takille jäi sen verran hintaa, että hennoin ostaa sen.
Kameralleni löytyi hieno pieni sievä kamerapussukka.



Hyvä noutolounas.

Iltapäivällä levykauppakeikka, Happoradio.



Ei ihan, mutta melkein eturivi :D Ihan keskenäni siellä olin. Parhaassa seurassa siis ;D Muuten ei tarvinnut olla yksin, kyllä siellä väkeä oli. Ei liikaa ja kaikki taisi mahtua sisäänkin. Hyvä keikka, kiva fiilis.
Sain nimmaritkin. Ja kaverille kanssa. Iskivät nimmarinjakotynnyrin suoraan nenäni eteen, muuten oisin voinut harkita jos jonon hännille olisin joutunut :D
Olen iloinen, että tuli mentyä.

Kaupassa oli varsin komea kassikin...


Pitäsköhän ihan toivoa synttärilahjaksi ;D Mennyt mies on siis soinut enemmän tai... noh... enemmän päässä viimeisen viikon. Osaan jo laulaa koko kappaleen...

Ja vielä illalla hyvää ruokaa.

Keskiviikkona kävin kylässä.


Menolippu sveitsi. Voitin-hävisin-hävisin. No, ystävällä on kyllä melkoinen kotikenttäetu tuon maan suhteen... Lisäksi syötiin jäätelöä, riittävästi. Ja katseltiin Juicen keikkataltiointia, Bluesia Pieksämäen asemalla. Mukava ilta.

*Hyyrrrrrinääää*

Ja tällä viikolla! Pieni neiti on ottanut ensimmäiset askeleet ilman tukea! Varo maailma, täältä tullaan! :)

edit, lisätty kamerapussin kuva

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Eilen:

-Ystäviä <3
-Naurua
-Heikki Salo
-Musiikkia
-Sherryä


-Päässä soiva mennyt mies
-Junaretki


-Appelsiinimehua ravintolavaunussa
-Viskiä
-Haloo Helsinki!


-Kipeäksi hipatut jalat
-Kävelyä räntäsateisessa Helsingissä
-3.30 kotiin.

<3

perjantai 14. helmikuuta 2014

Eilen lähdin kirjansidontaan ilman ensimmäistäkään ajatusta siitä, mitä tekisin. Kassissa eli edelliskerralla leikatut ja taitetut paperit, mutta ei ideoita. Hyvä niin, sillä kurssikaveri toi paikalle järjettömän kasan vanhoja kirjankansia, 1890-1960 luvuilta. Sieltä otin itselleni niitä kuorman. Kaksi sain valmiiksi asti.


Tässä hevosaiheisessa kirjassa on sisällä hiilipaperia. Ihan himpun liian suuret kannet, mutta riittävän hyvät.


Muistaakseni 7 leekkiä mahtui sisään. Kannet olivat niin hyvässä kunnossa, ettei niille tarvinnut tehdä muuta kuin liittää kirjaan kiinni.

Tämä toinen...

*lisää kuva tähän*



...menee huomenna ystävälle lahjaksi. Ja kuva lisääntyy myöhemmin, edellä mainitusta syystä. Koskaan ei tiedä kuka blogissa sattuu käymään.

Tämä on pokkarimallinen kirja, pehmeät kannet. Kannet vahvistin liimaamalla sisäpuolella kartonkia. Mutta muuten, paria pientä nirhaman liimausta lukuunottamatta, kannet olivat oikein sopivat. Ja tähän sopivat arkit olivat myös valmiiksi taiteltuina. Sisällä on 14 leekkiä luonnoslehtiöpaperia. A3:sta leikattu A4:ään ja taitettu siitä A5:een. Kansi sai vielä hieman modausta lyijykynällä, mutta ei julkaista kuvaa siitä ;)

Kannatti lähteä liikkeelle, ilman ideoita. Silloin voi saada aikaan vaikka mitä :)

edit, kuva lisätty

tiistai 11. helmikuuta 2014



Tässä eilen huomasin, että neidin villasukat kinnaa varpaista. Ei muuta kuin jämälangat puikoille ja sukkia tekemään.

Lanka: ruskea vuosikerta nallea. Keltainenkin ehkä.
Puikot 3 mm ruusupuut
Kulutus 24 g
Puikolla 9 silmukkaa
Toimii

maanantai 10. helmikuuta 2014

Ystävällistä :)

Tein kynsikkäät.
Näin yksinään tosi rumat. Mitkälie tötteröt. Savupiiput.


Mutta kun sinne lisää sisälle käden, näyttääkin kivalta!


Ja jos oikein paleltaa, niin voihan sinne lisätä sormikkaatkin.


Toinen on kudottu 1,5 kertaan, toinen kahteen... ettei hommat tekemällä loppuisi.

Lankana itsevärjättyä nallea (note to myself, näitä ei sitten kannata pestä koneessa...)
Puikot 3mm ruusupuut
Kulutus 32 g
Ohje ihan omasta päästä ;) Vähän kuin lapanen, mutta laiskemmin.
Aikas kivat! Lisää

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

lauantai 8. helmikuuta 2014

Talviriehassa.
Pojalle pienoisjunia, liikennepuisto, paloauto, liukumäki, ilmapallohai, ongintaa...
Neidille ilmapallo ja rinkeliä


Ja minulle Koop Arponen ;)


Pienoisjunanäyttely oli kiva. Pojan ehdoilla siellä liikkeellä, joten katselimme junia, emme maisemia. Toinen isoista radoista oli vaan liian korkealla, joten sen katseleminen jäi vähemmälle, kun en poikaa jaksa kokoaikaa ilmassakaan pitää...

Arposen esityksen olisi pitänyt alkaa jo kahdelta, mutta silloin aloittivat vasta roudaamaan. Tunnelma alkoi jo lämmetä... siinä minun vieressäni... tilanne rauhoittui lahjoittamalla pojalle puhelin ja siihen juutuupista pingua. Mutta, hyvähän se keikka oli. Joskin lyhyt. En ole ennen livenä nähnyt, enkä paljoa kyllä levyltäkään kuunnellut. Mutta miksei.

tiistai 4. helmikuuta 2014

maanantai 3. helmikuuta 2014


Karkkilaatikolla... jos näistä ihanista uskaltaisi jo tehdä jotain :)
Kasvivärjättyä ihanaa.

Ja lapsityövoimaa... poika on joutunut pitään vyyhtejä kun minä olen kerinyt ;)

Vielä Afrikkasarjaa kirjansidonnassa. Aukkoselkäinen kirja, napinläpipistoilla. Kuvassa kaksi, mutta kolme niitä on. Nämä kuvassa olevat ovat vaakamallisia, puuttuva on pystyyn.
Tälläkertaa, koska mittaajalla oli tarkempi sihti, *köh*, ei kluuttia selkäosassa. Sisäpuolelta taitekohdat on vahvistettu filmoplastilla. Etupuolen pintaan on sivelty saunasuojaa, sisäpuoli on käsittelemätön. Ommeltu mehiläisvahalla vahatulla hamppulangalla. Paperina litoposteri. Joka on ollut niin tiukalla rullalla, ettei usean kuukauden litistys valmiina nippuna auttanut mitään. Meinaa sivut vielä käpristyä.

Aika hauskat näistä tuli, nyt on pelilauta käytetty, tosin silpaleet vielä säästin, niistä voi vielä saada jotain ;) Viime kerralla sitten leikattiin ja taitettiin paperia urakalla, kun kaikki valmiiksi taitetut oli jo käytetty. Hiilipaperikin loppui. Litoposteria ja hämääviä jämiä on vielä, jos niistä sitten nyt ;) Ensi kerralla en sitten pääsekään, mutta sitten taas uusin voimin! :)

Edit. Olin näköjään unohtanut postata edellisen Afrikkakirjani. Olinkin laittanut vain facebookkiin, hyi minua.


Tunnelmakuvaa tekovaiheesta :)

Kannen pelilauta on tosiaan oma vanhani, se, millä lapsuudessa pelattiin :)

sunnuntai 2. helmikuuta 2014


Raitasukat! Sammakkosukat
Tumman vihreä seiskaveikkaa ja vaaleanpi jussia. Vaikka sama lankahan se on
Kulutus 101 g
Puikot 3,5 mm
Kolme kierrosta per raita ja vahvistettu kantapää. Kivat tuli. :)
Ihan itselle ja ei todellakaan tarpeeseen :D

Päivän muut puuhat:



Ja lisäksi vähän pulkkamäkeä :)