sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Olipas sitten erilainen mökkireissu.
Mentiin jo perjantaina. Oltiin yötä. Oli kivaa.



 Lauantaina satoi edelleen vettä, lähdettiin kylille. Käytiin torilla, sillalla katselemassa joutsenia ja sorsia, ja vielä uimassa. Uimahommat oli kivat, poreallasta, lämminvesiallasta ja lastenallasta. Mutta suihkussa poika kaatui ja kolautti takaraivonsa. Itku loppui nopeasti, käytiin vielä saunassa ja juotiin pillimehut. Kotimatkalla iski väsymys, en siihen erityisesti huomiota kiinnittänyt, oltiinhan puuhattu uimahallissa parituntia. Mutta mökilläkään ei vielä piristynyt. Olisi vain nukkunut. Kun sain hereille, alkoi oksentaa. Onneksi mökillä toimi netti, metsästin mökkipaikkakunnan päivystyksen puhelinnumeron ja soitin sairaalaan ja ne käskivät sinne. Poika oli apea ja oksenteleva. Päivystyksessä lääkäri tutki, soitteli jolleki spesialistille ja päätyivät lopputulokseen että poika pitäisi olla seurannassa. Koska pienellä paikkakunnalla ei ole lastenosastoa, lähettivät meidät isompaan sairaalaan ja koska asumme täällä eikä siellä, päättivät lähettää meidät tänne. Ajelimme sitten pojan kanssa ambulanssilla tuohon meidän lähisairaalaan. Poika alkoi onneksi ambulanssissa jo virkistyä. Jaksoi välillä puuhailla ja värittää värityskirjaa. Pari sanaakin jo jaksoi sanoa. Sairaalaan kun päästiin, alkoi jo leikkiminenkin kiinnostaa. Pari tuntia oltiin sitten tuossa meidän sairaalassa. Ihan odotushuoneessa leikittin ja luettiin. Lääkäri tutki. Alkoi olla nälkäkin. Ja jano. Ja kun pillimehukin pysyi sisällä niin päästivät meidät yöksi kotiin. Yöllä herättelin poikaa pari kertaa. Ei ollut kovin iloinen herätyksistä, joten päättelin tajunnantason olevan kohdillaan ;) Onneksi se oli sitten vain aivotärähdys. Mutta kyllä se säikytti.



Tänään poika on herännyt virkeänä. Luulen että äidillä on nyt enemmän pää kipeänä kuin pojalla. Käytiin tuossa jo puistossa leikkimässä ja kohta ruvetaan syömään. Kyllä arki on kiva asia.

torstai 22. syyskuuta 2011

Muffinssipäivä!


Muffinssin sisällä on suklaamönjää. Ja kyllä, se löytyi kaupasta tuolla nimellä. Huh. Olivat hyviä. Piti jotain puuhaa keksiä kotipäivälle... ;)

Mutta poika on kyllä parantunut. Ei kuumetta, mutta vauhtia. Lääkettä menee edelleen ja rennosti pitäisi vielä ottaa. Lepopäivä siis menossa. Huomenna päiväkotiin. Aamulla lepopäivän ratoksi lähdettiin käymään asukaspuistossa. Ensin vähän pihaleikkejä ja vielä hetkeksi sisälle. Oltiin niin aikasin liikkeellä ettei ollut paljoa muita. Kun pois lähdettiin, väkeä olikin reilusti ja alkoi vieläpä sataa. Mutta päästiinpä vähän pois sisältä. Poika on ollut koko viikon sisätiloissa (jos ei lasketa käyntiä autopesussa, lääkärissä ja pitseriassa) ja alkaa oleen pieniä mökkihöperyyden oireita. Onneksi meillä ei enää (*kopkop*) sairasteta niin paljoa.

Suomalaisessa kirjakaupassa oli ale. Ostin paperia. Ja paperia. Ja paperia. Ihania käsintehtyjä erilaisia arkkeja. Jee! Kirjansidontaan kaikenlaista! :)


Eilen illalla olikin kirjansidontapäivä. Sain valmiiksi Belgialaisen salasidoksen. Aika kiva siitä tuli. Olen oikein tyytyväinen. Luulen että samalla mallilla syntyy vielä useampi kirja. Kunhan ensin löydän jostain sen käyräneulan.



Ensi viikolla jääkin kirjansidonta väliin. Muuta (toivottavasti) kivaa ohjelmaa! :)

A thousand sheets of paper arpoo. Laitan linkin, koska paperille on aina käyttöä ;) Vielä ehtii mukaan jos on nopea.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Perjantaina sain kuin sainkin siivottua.
Lauantaina jätettiin poika mun porukoiden huoleksi ja lähdettiin juhlistamaan hääpäiväämme. Käytiin lillumassa Flamingo spaassa, syömässä, vähän ostoksilla ja muuten vaan katselemassa. Mukava ja onnistunut päivä.
Sunnuntaina minä, poika ja kaverit mentiin leffaan katsomaan Nalle Puhin elokuva. Oli pojan varsinainen ensimmäinen leffakäynti, vauvabioa ei lasketa. Hienosti meni. Jaksoi katsoa koko leffan ja syödä namia. Leffa ei ehkä ollut ihan minun makuuni, vähän sellainen jatko-osan jatko-osa, mutta kivaa oli. Paitsi sitten illalla kun pojalle nousi kuume ja valitteli korvaansa.
Eilen mies oli pojan kanssa kotona, oli kuulema ollut melkoinen elohiiri. Kuume nousi sitten vasta iltapäivällä ja illalla sitä oli jo riittävästi.
Tänään oli minun vuoroni jäädä kotiin ja käyttää poika lääkärissä. Korvatulehdushan se. Ja poika ihan naatti. Halusi apteekin vieressä olevaan lelukauppaan, muttei jaksanut katsella siellä mitään. Ruoka ei maistu, ei edes herkut. Muumilimua sentään joi. Ollaan tänään siis katseltu paljon leffoja. Ja nyt illalla käytiin autopesussa. Nyt on vähän piristynyt. Eiköhän se tästä.
Olen nukkuvaa poikaa katselessa kutonut villasukkia. Lanka loppui harmittavasti kesken. Toiseen sukkaan tulee erivärinen pää. Tai sitten puran toisesta sukasta palasen. Ans kattoo nyt. Huomisten päiväunien aikaan lienee vuorossa sadeviitan ompelu, 95 sentin yksilöni ei ollut (yllätys) kovin kestävä...

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Sealife ja linnanmäki. Ihana retkipäivä! Kiitos osallistuneille :)






(Keskityttiin rapuihin)



(Ja minihupilaitteisiin, kuten monorail)

lauantai 10. syyskuuta 2011

Koko päivä kutistui neljään tuntiin, mutta ehtihän sitä siinäkin jo jotain.

Ompelin harmaan paidan valmiiksi. Ja lisäsin siihen omppumerkin. On ihanan pehmoinen paita, mutta ehkä olisi pitänyt laittaa pehmoisempi puoli sisäpuolelle. Seuraavassa sitten.


Sitten uskaltauduin saksien kanssa metsolan ihanan traktorijoustofroteen kimppuun! Ja hyvä että uskalsin!


Vielä se on vähän iso, mutta parempi niin, kuin liian pieni. Samalla tein neliöpipon samasta kankaasta. Siihen laitoin sisäpuoleksi marimekon ruskeaa raitatrikoota. Se odottelee hieman viilempiä kelejä. Poika on sellainen hikipää, että lippalakkikin tuntuu olevan liikaa.

Ompelin vielä testiversion poikien boksereista. Kaavaan pitää tehdä muutama muutos, muuten ihan hyvät. Nyt tiedän mihin pikkutilkut voi upottaa ;)
Samoin aloittelin kaulurin kutomista. Ja katselin yhden Hercule Poirot leffan, ne on hyviä.

Tein minä vielä rättirättisenkin. Vaikkei vauvoja olekaan nyt tiedossa niin Tilli Mössönpojan ihanat pannulaput inspiroi tekemään oman :) Aika kiva siitä tulikin. Tilkkusista löytyi kiva kiraffi. Ja nauhalaatikosta paljon kuvionauhoja... ;)


Onnistunut ompelupäivä.

(Ja poika ei pidä saumurin äänestä: "äiti, älä pidä sitä ääntä!!")
Täällä on oudon hiljaista. Mies ja poika poistuivat ovesta. Ovat reissussa koko päivän. Nyt istun hetken ja nautin hiljaisuudesta. Syön palan suklaata. Sitten laitan pyykkikoneen päälle. Ja ehkä vähän musiikkia. Radio, tai Salorantalasoi. Veikkaan Salorantalaa. Siivoan keittiön pöydän, nostan sen uuden saumurini pöydälle, vähän silitän sen kylkeä ja aloitan.
Kokonainen päivä vain omille puuhille!

torstai 8. syyskuuta 2011

Leijonapaita


Pojalle paita
Ohje Ruttu-nutun ranglan-ohje 
Leijona omasta päästä
Koko noin 104
Lanka eko multi ull ja jonkun verran keltaista ylläriä
Kulutus 213g
Puikot 5,5 mm pyöröt ja hihoissa sukkapuikot
Tuli oikein kiva. Vaan melkoisen paksu. Katsotaan paljonko tulee käyttöä.

Saumurointia opeteltu. Sain viisaita vinkkejä! Kivaa!
-Syksy on täällä! Työväenopiston kurssit alkoi <3 Eilisen infon jälkeen on taas pää täynnä ideoita, tuollaisen haluan tehdä, ja tuon, miltähän tuo näyttääisi jos... Kivaa!
-Pojan villapaita on valmis, todo lista lyheni yhdellä. Jäljellä on vielä kauluri, lapaset ja sukat. Kauluria aloitin eilen bussissa, vain todetakseni että otin liian isot puikot mukaan.
-Eilen kävin pojan kanssa lääkärissä, teloi jalkansa päiväkodissa. Ei ollut murtunut. Onneksi. Eilen katsottiin siis paljon telkkua ja tehtiin muovailuvahaa. Tänään vielä hieman ontuvana päiväkotiin. Ei se kipeä enää ole, mutta pomppia ei saa.


-Kuvat on kamerassa, kamera on pöydällä. Mutta tässä minun uudessa ei vielä ole kuvaohjelmaa. Pitää vielä neuvotella miehen kanssa josko sellaisen jostain saisi ;)
-Tänään saumurin käytön opettelua! :)

muoks. lisätty kuva