perjantai 28. helmikuuta 2014

Jokin jumi on auennut ja ompeluttaa niin vietävästi!


Löysin oikein vintagenuppineulat. Hyvällä omallatunnolla pistin mäkeen koko joukon tylsiä ja vääriä neuloja ja otin nämä käyttöön. Niitä oli melkein koko paketillinen, kuvaa ottaessa olin jo pistänyt tyynyyn kaksi riviä neuloja. Hyvä mieli pienestä löydöstä. Ja säästää hermoja. Nyt ommellessa neulatyynystä tulee aina terävä neula! Eikä niitä paksuja, tylppiä, jotka ei meinaa mennä trikoosta läpi.

Aloitin ompelukset neidin vaatettamisesta. Koska, poika on kasvanut isoksi! "Kelpaisiko tämä kangas?" "Ei" "Miksikäs ei?" "Nokun siinon noita autoja... star wars paita kelpaisi" Ah soo... Pitääpäs vähän katsella mitä kankaita on varastossa... *huoh*


Aika tyttömäinen setti näistä poikamaisista kankaista tuli :) Mekon kaavana (sillä se todellakin on mekko) on Lime lemon ottobre 1/14. Siinä on ihmeelliset laskokset pääntiellä ja ne ei onnistuneet sitten mitenkään. Joten tein sitten säädön ja nyt kaula-aukko on huomattavasti parempi. Mekon koko 80 cm
Kangas on tilattu aikoja sitten saksasta, mutten ole raaskinut tehdä siitä mitään... Sopii kyllä tytöllekin :)
Pitkät kalsar... leggingssit... on tuosta luotto ompele lapselle kirjasta. Siinäkin koko 80. Aikas pitkät vielä. Kankaana Marimekon palapussista palaset.


Kettukankaasta, samalla kaavalla. Mutta, tässä ajattelin että kavennampas vähän, kun oli niin leveä kaula-aukko... Tjoo. No en sitten ajatellut että kapenee koko malli. Täyspitkänä mekkona se oli aika yöpaita, mutta kun lyhensi tunikamittaan tuli sopiva. Kaulalle ompelin sitten ne laskokset. En kyllä ompele toista kertaa. Jotenkin hankala... Päälle näyttää asettuvan paremmin, kuin sohvalle. Jännästi etukappale istuu paremmin selkäpuolelle, joten piti muuttaa pesumerkin paikkaa ja tätä käytetään ns nurinperin :D Seuraava mekkotunika sitten erikaavalla.

Housut samat kuin edelliset. Kangas nanson. Tähän kettuun olisi sopinut niin hyvin keltaiset kalsarit! Pitänee semmoiset tehdä :D
Edit. raitoja ei ole kohdistettu, koska niitä ei voi. Eivät ole raitoja vaan aaltoja.

Itselle ompeleminen ei noin taloudellisesti paljon kannata. Kankaan hinnat kun on melkoisen pilvissä. Ellei toki halua tehdä jotain tiettyä. Tai halua olla varma siitä missä oloissa vaate on tehty. Tai harrastuksen kannalta. Tai on muuten vaan pöhkö. Mutta minäpäs sain... tädiltä?... enon vaimolta... kaksi jätesäkillistä kankaita. Ihan isojakin paloja, eikä mitään tilkkuhöttöä. Joukossa oli useampikin trikoopala. Joista tästä tumman sinisestä tuli itselle paita!


Tumman sinisen paidan kuvaaminen illalla "kynttilän valossa"... tjoo, ei. Joten todisteeksi vain niskalappu :D Mutta oikein mukava tuli! Näitä lisää! On kyllä kovin mukavan oloinen päällä. Eikä kangas ole moista plisua kuin paikallistenvaateputiikkien halpapaidoissa.
Kaavana ottobre 2/13 summer basic. Toimiva kaava! Sillä pitää kokeilla tehdä pitkä mekko!

Ja voisi opetella käyttämään kaksoisneulaa... semmoinenkin täällä jossain jemmassa pitäisi olla.

Lisäksi, se mikä avasi ompelujumin, tuunasin mekon! Sen tekemiseen menikin noin 5 vuotta ja 40 minuuttia. Ostin aikoja sitten kietaisumallisen vakosamettihameen, mutta ei se ollutkaan kiva, väärän mittainen ja levyinen ja ja ja vaikka ja mitä. Jäi kangashyllyyn että tästä pojalle sammarit. Ei tullut sitten tehtyä. Nyt siivotessa, heitin koko hameen fidan kasaan, että mene sinne mistä tulitkin. Mutta sieltä se rupesi minulle huutamaan, kaivoin sen takasin, kietasumallit pois, vetoketju ja nappi tilalle, 14 senttiä lyhyemmäksi ja tadaa! 40 minuutti myöhemmin minulla oli sopiva, istuva ja nätti hamonen. Kyllä kannatti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti