tiistai 11. syyskuuta 2012

Mökillä

Viikonloppu vietettiin mökillä.

Lupasi hyvää keliä koko viikonlopuksi niin mentiin jo perjantaina. Juu, ei ollut hyvä keli. Tuuli ja satoi, satoi ja tuuli.  Saunaan kuitenkin saatiin selkänojapuut (hyvä mun mies!) nyt on hyvä istua!
Kärpässieniä oli ilmaantunut pihalle. Poika ei voinut mennä edes keinumaan... ennenkuin sieni oli poistettu hänen keinunsa alta. Hyvin peloteltu, ei todellakaan koskenut... äiti, tee jotain! ;)

Lauantaina oli hetken aurinkoista. Silloin kuului lähipellolta huminaa! Sen on pakko olla... leikkuupuimuri! Niinpä sitten lähdettiin pojan kanssa kävelemään ja katsomaan. Käveltiin ihan pellon laidalle asti. Leikkuupuimurihan se oli. Ja se läheni meitä, läheni ja läheni. Kunnes kohdalla pysähtyi ja naapurin isäntä hyppäsi puimurista kysymään että haluaisiko poika kyytiin. Ja poikahan halusi! Ei tarvinnut kahta kertaa kysyä! Ja sinne me kiivettiin, molemmat. Ajeltiin pellolla kunnes säiliö oli täynnä, käytiin tyhjentämässä kaurat peräkärryyn ja vielä vähän ajeltiin puimurilla. Sitten vaihdettiin, päästiin traktorin kyytiin ja poika pääsi isännän syliin ohjaamaan itse traktoria. Voi mikä kokemus! papan (entistä)traktoria on joskus päässyt vähän kokeilemaan, mutta nyt oli ihan moderni, uusi traktori joka liikkui. Ja se puimuri. Oi, onnen päivää. Matkalla mökille kastuttiinkin sitten perin pohjin ja leikkuupuimurin huminakin loppui siltä päivältä.

Seuraavana päivänä käytiin hakemassa samalta naapurilta vielä omenoita. Ja nähtiin hyvin hyvin monta leikkuupuimuria. Oli kiire aika, puinti myöhässä ja paljon vielä tehtävää. Toivotaan heille hyviä kelejä!

Eilen keitin omenasosetta. Vielä olisi puoliämpäriä omenoita. Omppusose on herkkua, muuten en omenoita oikein voikkaan syödä, vain kypsennettyinä.

Tänä aamuna minut herätti tekstiviesti jo ennen kuutta. Samoin miehen. Meijän perhe ei ole kovin iloinen. En ole mikään puhelinpäivystäjä. Soihan herätyskelloni oikeasti tuossa 10 minuuttia sitten. Voi päänsärky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti