keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Neiti päätti sitten eilen illalla että tässä talossahan ei nukuta. Juuri, vihdoin, oltiin saatu poika unille (sillä uudessa kerrossängyssä nukkuminen taisi olla oletettua jännempää ja unen tulo viipyi) kun tyttö karjaisi koko keuhkojensa laajuudella. Ja karjaisi kerran jos toisenkin. Yhdeltä viimein oli rauha maassa. Tänä aamuna herätyskello soikin sitten jo ennen kasia, että ehdittiin pojan silmälääkäriin. Nyt on uusi silmälasimääräys taskussa ja odotellaan kaupungilta maksusitoumusta. Oli mennyt näkö parempaan, ihan kunnolla, joten ei ihme että on tuntunut ettei enää näe laseillaan mitään. Kaiken lisäksi on kyllä oikein hyvä juttu ne uudet silmälasit, vanhat on, jostain viisivuotiaasta syystä, ottaneet oikein kunnolla osumaa. Kaiken tämän jälkeen lopputuloksena on erittäin väsynyt äiti.

"Palapeitto valmistuu nopeasti, kuin itsestään, pala kerrallaan" mainosti ohjeen yläreuna. Haistakoon home! Palapeitto ei todellakaan valmistunut kuin itsestään, saati nopeasti. Taisi aikaa kulua neljä kuukautta mokoman tekoon. Ja viimeisellä reunan kierroksella oli virkistävää huomata, miksi afrikkalaiset kukkani ei näyttäneet samalta kuin ohjeessa. En alkanut purkaan. Ne on nyt sitten suomalaisia kukkia. Nih.


Lankana laatikon löydöt, oranssi ja ruskeat (2 eri sävyä, kukissa ja reunuksessa eri) nallea, erivuosikymmeniltä. Oranssi taisi olla vielä aloeveraa. Ja keltainen on jotain vyötteetöntä ylläriä, joka oli melkein yhtäpaksua kuin nalle. Oranssi ja keltainen menivät käytännössä kaikki, joku 5 metriä jäi per väri. Kukkien ruskeaa jäi vähän, ei kuitenkaan niin paljon että olisi riittänyt yhteen kokonaiseen reunuskierrokseen ja reunusruskeaa jäi, kun en halunnut virkata isompaa reunusta. Reunahan on täysi improvisaatio ja hieman mutkissa kupruilee, virkkaus ei ole bravuurilajini.
Lankaa kului yhteensä 349 g
Koukku sanoo olevansa 2,5 mm, mutta en ole ihan varma uskonko, saattaa kyllä olla 3 mm
Koko on vaunuun sopiva, 68x76 cm
Aikas kiva siitä tuli. Ihan heti en toista palapeittoa tee. Ehkä.

Nii ja tässä kevään aikana on kirjahyllyynkin tarttunut muutama opus...


Lisäksi siihen hyppäsi suomalaisen loppualesta vielä Amigurumi kirja. Aika kivoja tyttövaatekirjoja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti