lauantai 28. huhtikuuta 2012

HIrmuiset merirosvot!


Metri mustaa pellavaa ikean palalaatikosta (3,5 e), saumuri, ompelukone, muutama blingbling neppari varastosta, koukku tiimarin alelaarista ja tadaa, meillä on vappunaamiaistarpeet! Nyt tuo pieni merirosvo painelee ympäri kämppää ja vaatteiden luovuttaminen kuvaamista varten oli suostuttelun takana ;) Pienellä sitä saa hyvän mielen ipanalle :D

Nuo pellavavaatteet on ihan pertsaperuskaavoilla tehty. Tosin, kerrankin oli valmiiksi niin leveä kaava että joutui leikkausvaiheessa kaventamaan. Noiden surauttamiseen ei saumurilla kauaa mennyt, eniten aikaa käytettiin neppareihin, koska nuo blingblingit ei pihteihin sopineet, mutta siinä hommassa mies pelasti vasaroimalla nepparit <3
Hatusta onkin jo aiemmin postaus. Ja lippu on ihan vaan mustalle sametille, molemmin puolin vapaalla kädellä, maalattu. Keppinä ilotulitusraketin kepuska. Ny kelpaa mennä maanataina vappunaamiaisiin! (Ja samalla poika sai kesäksi pellavahousut :)

Eilen käytin päiväni myös ompelemiseen. No, sen mitä siitä päivästä nyt itselle liikeni. Koska koko päivä meni yhden paidan tekoon... heh.Ensin tein takakappaleeseen lintupainatuksen, kaverilta sain lainaan hyvin tehdyn sabluunan (kiitos), joten sen paineli ihan ilokseen, eikä siinä kauaa nokka tutissut ;) Paidan ompelukin on hyvin helppoa. Ottobresta brum brum kaava (taisi olla nro 1/12), koossa 110cm. Vetoketjun etsimiseen meni sitten oma aikansa... Ompeluun otin kuvalllisen ohjeen täältä (kiitos). Ja lopulta kun paita oli kasassa, mulle ilmoitetaan ettei kelpaa. Lintu on väärällä puolella paitaa, sen pitää olla etupuolella. Piste. Lupasin tehdä etupuolelle sitten possun. Armotonta sopivan kuvan googlaamista hetki, sabluunan piirtämistä, leikkaamista ja taas painamista. Hyvä tuli. Ja nyt kelpaa. Ja hiharesoria on reilusti. Koska lapseni epästandardin pitkät kädet (sukuvika) aiheuttaa sen että vaatteet sopivat muuten hyvin, mutta hihat jää aina lyhyiksi. Nyt on kääntövaraa.

Aa, ompelinhan muutakin... kaupasta ostettu 104 cm paita oli päällä kerran, koska siinäkin oli liian lyhyet hihat! Hihat poikki (ja mies tuijottaa vieressä että nyt se nainen sekos, mitä se tekee!!), käännös ja uusi sauma. Nyt on t-paita.

Ja se oksutauti... julistan sen selätetyksi! :) Tänään ei kyllä vielä lähdetä mihinkään pyöräreittiä kauemmas, ihan vaan varoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti