torstai 26. huhtikuuta 2012

Sairastuvalla

Aamulla poika rupesi valittamaan masuaan ja jonnin ajan kuluttua sitten oksensikin. Sittemmin, kun sain lakanoilla peitettyä koko olohuoneen, on tilanne rauhoittunut, eikä oksuja ole hetkeen näkynyt. Tosin tossa aamullakin oli pirteä kuin peipponen, kunnes yhtäkkiä muuttui kalpeaksi ja oksensi. Sama jokaisen oksun edellä. No toivoa sopii, ettei enempää.
Onneksi poika on jo sen verran iso, että suurin osa on osunut ämpäriin. Ja osaa jo vähän ennakoida oloaan. On sitä pyykkiä kuitenkin tullut, riittävästi. 

Olen yrittänyt keksiä puuhaa. Junarataan kaivoin jemmassa olleita junia esille ja se on jaksanut kiinnostaa. Piirrettyjä on katsottu. Legoilla leikitty. Ja poika on leikkinyt äitiä. Hän on pehmopossujen äiti ja niille pitää tehdä kaulahuivit. Tilkkulaatikosta sai kankaanpaloja ja niitä hän leikkeli sopiviksi paloiksi. Välillä silitti leikkisilitysrauhallaan ja taas leikkasi. Kas kun äidit nyt vaan tekee lapsilleen kaikennäköistä, kuten kankaanpaloista kaulahuiveja. Nih.


Huominen vietetään suosilla kotona, se yksi oireeton päivä (toivokaamme että huominen on oireeton!). Se tarkoittaa siis lisää tekemisen keksimistä... Josko vaikka opeteltas afrikan tähden pelaaminen. (Ja katsottas lisää piirrettyjä ;)

Eilen poika oli ensimmäistä kertaa kaverin syntymäpäivillä ilman vanhempia. Jännitti kovasti, sekä poikaa että minua :D Poika meinas lyödä jarrut päälle ennen juhliin menoa, mutta ovelta hän katosi kaverin kanssa leikkeihin. Ja kaverin äiti laitoi kiltisti mulle viestin kesken juhlien että hyvin menee, näytinköhän ite niin kauhistuneelta... :D Puolentoista tunnin päästä noudettiin kotiin iloinen poika, jolla oli kakkua suupielissä ;)

Itse käytin yllättävän puolentoista tunnin vapaahetken ompelemalla! Tein nuppupeittoja. Osat leikkasin jo kun tulin töistä kotiin ja illalla sitten ompelin. Tänään laitoin niihin vanut sisään ja pyöräytin pesukoneessa. Nyt ovat valmiita maailmalle. Toivottavasti lämmittävät hyvin :)


Yhteensä 6 peittoa. Neliöitä, koot välillä 50x50 -55x55 cm. Päällimmisissä ruudun koko on 6 tuumaa kanttiinsa, sinisissä alemmissa 17 cm ja 15 cm, ja todettakoon että jatkossa teen 6 tuuman vakiolla. (Koska tilkkuviivain on 6 tuumaa leveä ;) Ja on kyllä nyt elämäni siisteimmät tilkkujen yhdistykset, siitä kiitos hyville tilkkutyövälineille! Ne tuossa joskus ostin, aika vähälle tilkkukäytölle ovat jääneet, mutta muussa askartelussa ovat olleet mainiot (ostin kaksi leikkuria, toisen kankaille ja toisen paperille :)


Ikean uudet kankaat sulatti kyllä mun sydämen. Noi pöllöt ja siilit on ihania. Siilikankaassa on vaan ikävän harvassa kuvia, joten tuli vähän köyhemmän näköiset ruudut sillä kankaalla.  Omasta mielestäni niistä tuli kivoja (paitsi toi toinen sininen, jonka sommittelu ei onnistunut), mutta koska en ole millimetri-ihminen, ovat vähän vinoja, mikä minnekin päin. Ei kerrota sitä kelleen.


Sain kuvattua myös virkkaamani pöösit. Ohje on jostain päin nettiä, en nyt tähän hätään löydä sitä, lisään jos muistan. Noita possuja on heitelty kovastikin erilaisilla linnuilla (ovat kuvassa jo hieman länässä... ;) Lanka nallea ja koukku 3mm. Grammat sivupalkissa. Silminä puuhelmet. (nyt on ostettuna turvasilmiä, mutta eivät ehtineet vielä näihin pööseihin). Ovat olleet mieleisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti