torstai 30. toukokuuta 2013

Toissayönä sain nukkua kunnolla. Pitkästä aikaa, herätys oli vasta neljän hujakoilla ja senkin jälkeen uni jatkui vielä aamuun. Joten sitten olikin energinen olo. Vauvan kanssa syötiin aamupalaa ja päätin että näin virkeänä ja energisenä, hyvän sään vallitessa, on tehtävä jotain kivaa. Pakkasin tytön autoon, hurautettiin hakemaan poika päiväkodista, heti ruuan jälkeen, ja lähdettiin kohti Linnanmäkeä! Yllätys oli pojalle kovin mieleinen ;)


Poika huristeli laitteessa, jos toisessa. Me vauvan kanssa odoteltiin vieressä. Paitsi muna-autoissa, niihin mekin päästiin kyytiin, kaksi kertaa! ;) Lintsi on laittanut tällevuodelle monta pienten laitetta ilmaiseksi, ja niihin mekin nyt suunnattiin, reissubudjettina 10 euroa. Pysäköintiin meni viisi ja sammakonkalastukseen 3. Pysäköinnin olisi toki voinut hoitaa jonnekin sivukadulle ilmaiseksi, mutta, yli-innokas viisivuotias ja kantoliinassa tuhiseva 7 viikkoinen... joo, me jätetään tähän mahdollisimman lähelle, piste. Sammakonkalastuskaan ei olisi pakollinen ollut, mutta olihan se mukavaa, ja suloisen possun poika sieltä itselleen onki ;)
Päivän valintaan vaikutti myös se, ettei koulut vielä ole loppuneet, ja ihmiset kesälomalla, joten paikalla oli toki väkeä, paljonkin, luokkaretkeileviä koululaisia, mutta arvaatkaas vaan olivatko he 100 senttisille suunnatuissa laitteissa? ;) Niin, jokaiseen laitteeseen pääsi joko suoraan jonottamatta kävellen, tai sen verran odottaen että edellinen kyyti loppuu. Ja autokarusellissakin poika kieppui yksin, eikä jonoa missään, niin poika sai kieppua, ja kieppua ja kieppua... ja kivaa oli! ;)
Vauva oli reissun nätisti, tottakai kun sai olla kantoliinassa koko reissun! Mikäs sen parempi paikka. Nih. Evästauko pidettiin, kun poika kieppui neljättä kertaa merirosvolaivassa. Että nyt on sitten imetetty lintsilläkin, onni on väljä paita ;) Ja ei siinä merirosvolaivan nurkilla (viimeinen laite ennen aitaa, kaukana nurkassa) ketään muuta pyörinyt kuin me.
Niin ja olihan siellä toki angry birds leikkipaikkakin! Oi onnea ja autuutta. Poika kiipesi ja keinui ja nautti :) Ylitse huristeli joku niistä vuoristoradoista, koululaiset kiljuen ;) Ja samalla soittaa pappi, niistä ristiäisistä... Hih. No nyt niidenkin yksityiskohdat on sovittuina :)
Lintsi käveltiin ristiin rastiin, ja ukon kohdalla jäätiin katselemaan miten vaunut kulkivat. "ei mua pelottaisi" sanoi poika, mutta hetken katseltuaan, kuinka vaunu meni ylösalaisin ja matkustajien hiukset vaan roikkuivat alaspäin totesi järkyttyneellä äänellä "herran jestas!". Me ei sitten menty siihen laitteeseen ;)
Paluumatkalla, ennen Turuntietä, takapenkiltä kuului tuhina.

(Unohdin ottaa puhelinnumerotarran mukaan, joten kirjoitin pojalle numeroni käsivarteen kuulakärkikynällä. Kuulakärkikynä lähtee iholta hyvin ja helposti vauvan puhdistuspyyhkeillä, tehokasta tavaraa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti