torstai 1. maaliskuuta 2012

Sain kaverilta tuossa joku aika sitten lankoja. Siellä oli kiekko hahtuvaa, josta ajattelin kutoa vauvalle tuollaisen pinnasänkyyn laitettavan kosteussuojapeiton. Ei se ihan riittänyt, mutta omista varastoista löytyi myös vaaleanpunervaa hahtuvaa. Ikävä kyllä se oli yksinkertaista. Sitä sitten kerin kahdesta kiekosta kerälle. Oli lopulta melkein samanpaksuista kuin alkuperäinen hahtuva. Kun peitto oli valmis, huovutin sitä käsin jonkin verran, on edelleen pehmeä ja joustava, mutta selvästi huopunut. Se ensimmäinen hahtuva huopui paremmin kuin toinen... onneksi ero on sellainen että vain minä näen sen :D Vähän siinä myös reunat lepattaa, mutta ne painuu pian kun laittaa painoa päälle. Peitto kävi vielä lanoliinikylvyssä ja reunaan laitoin vaaleanpunaisella langalla Niiskuneiti kangasmerkin.


Valmiin peiton koko on noin 65x100 cm
Hahtuvaa siihen kului 205 g
Puikot taisi olla 6 mm pyöröpuikot
Siitä tuli oikein kiva.

Ylijääneestä hahtuvasta neuloin muutaman vaippaimun. Nekin sai pesun jälkeen lanoliinikylvyn. Lähtevät samaan vauvapakettiin kuin peittokin. Oli kiva kutoa pientä ja vaaleanpunaista ;)

Kaveri jatkoi varaston tyhjentämistä ja sain kuvassa näkyvän hirmuisen hahtuvavuoren! Sieltä löytyi lisää samaa vaaleanpunaista, mikä loppui ekalla kerralla kesken... ;) Kiitos ystävälle langoista. Ovat ihania! :)

1 kommentti:

  1. Eipä kestä! Parempi käytössä, kun unohtuneena jemmapiiloon.

    VastaaPoista